Maastricht Coronavirus

Hotels en restaurants in en om Maastricht beginnen de gevolgen van het coronavirus te merken. Er komen steeds meer afzeggingen en annuleringen binnen, met name van buitenlandse gasten die bezoeken aan de internationale kunstbeurs TEFAF en evenementencentrum MECC op de planning hadden staan. Dit meldt 1Limburg.

De Limburgse omroep maakte een rondgang langs hotels en restaurants in en om Maastricht. 
 

NH Hotel: ruim tien procent geannuleerd

 
Zo kwam aan het licht dat in het NH Hotel nabij het Maastrichts Expositie en Congres Centrum (MECC) al dertig kamers zijn geannuleerd voor de eerste drie dagen dat de The European Fine Art Fair (TEFAF) is. Dat is meer dan tien procent van het totaal aantal kamers van het hotel, dat het grootste van Maastricht is. Volgens Jos Hermans, de directeur van het NH Hotel, zijn het vooral wat oudere gasten die annuleren, en mensen uit Italië. Overigens blijft de schade volgens hem binnen de perken, al kan dat nog veranderen.
 

Eenmalig leed

 
Ook Hotel Derlon heeft te maken met annuleringen; daar worden niet alleen kamers geannuleerd maar ook restaurantreserveringen. Volgens operationeel directeur Sione Götte zijn de standhouders van TEFAF er wel allemaal, “maar of hun klanten ook allemaal komen is twijfelachtig”, zo zegt ze tegenover 1Limburg. Götte gaat ervan uit dat het eenmalig door de zure appel heen moet bijten: “Degenen die afzeggen geven wel aan dat ze voor volgend jaar weer opnieuw gaan boeken.”
 
TEFAF vindt van 7 tot en met 15 maart plaats in MECC. 
 
Door: Nationale Recreatiegids