Camping Waddenzee

Camping Waddenzee in de Kop van Noord-Holland mag uitbreiden. Dat heeft het college van burgemeesters en wethouder van gemeente Hollandse Kroon besloten. Niet iedereen is daar blij mee; enkele tientallen inwoners uit het nabijgelegen dorp Westerland zijn bereid om naar de Raad van State te gaan als de uitbreidingsplannen groen licht krijgen. Dit meldt het Noordhollandsch Dagblad. 

Voor het zover is moet de gemeenteraad nog goedkeuring verlenen aan de plannen. Die gaat deze maand over de camping vergaderen. Geeft de gemeenteraad zijn zegen, dan gaan de bewoners het juridisch hogerop zoeken, zo heeft een woordvoerder van de bewoners recent laten. Waarom deze groep inwoners van Westerland tegen de uitbreidingsplannen van de camping is vermeldt het Noordhollands Dagblad niet.
 

Amstelmeer

 
Camping Waddenzee, gelegen op een steenworp afstand van het Amstelmeer en de Waddenzee, wil met o,8 hectare uitbreiden. Campingeigenaar Alfons van der Veen is al sinds 2011 bezig om dat voor elkaar te krijgen. De uitbreiding zou ruimte moeten gaan bieden aan chalets, tenten en toercaravans. 
 
Door: Nationale Recreatiegids