kamperen bij de boer

Zaterdag 29 februari zal de laatste SVR-vakantiebeurs van het seizoen plaatsvinden, in WTC-Expo in Leeuwarden. Ook tijdens deze afsluitende editie zal er extra aandacht zijn voor het vijftigjarig bestaan van de Stichting Vrije Recreatie, dat in september gevierd wordt. Dit meldt de Stichting Vrije Recreatie.

Bij menigeen beginnen de vakantiekriebels de kop op te steken en worden er plannen gesmeed voor de komende zomer. Voor wie ideeën heeft richting kamperen bij de boer is een bezoek aan de SVR Vakantiebeurs een must. Het is dé gelegenheid om een eigen kampeerboerin of -boer uit te zoeken. Op deze SVR-Vakantiebeurs kan iedereen bij ruim 350 stands met boeren en boerinnen uit binnen- en buitenland daadwerkelijk “zijn eigen kampeerboer en -boerin uitzoeken”. 

SVR brengt boerengastvrijheid

Een voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid bij de SVR is de gratis toegang voor SVR-donateurs, de lage entreeprijs van 5 euro per persoon voor andere belangstellenden, en het gratis parkeren voor iedereen. Bovendien maakt iedere bezoeker kans op het winnen van een gratis vakantie of van kampeerattributen die door de standhouders beschikbaar worden gesteld. De beurs is zaterdag 8 februari geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor kinderen ook van alles te beleven

Natuurlijk is kamperen op SVR-campings ook superleuk voor gezinnen met jonge kinderen. Op boerderijcampings zijn er natuurlijk de dieren, skelters, trampoline, zandbak en nog veel meer, waar ze zich heerlijk mee kunnen vermaken. 

Ook op deze beurs speciale aandacht voor de kinderen. Er zijn twee Klaunies aanwezig die de kinderen gaan vermaken. Bovendien de kuikentjes van het Pluimveemuseum Barneveld en de Expowagen van de Vereniging Het Ree, met alle informatie en films over de reeënpopulatie in Nederland. Neem dus gerust uw kinderen en kleinkinderen mee. 

Voor ieder wat wils

Ook in 2020 bieden tweeduizend SVR-campings in binnen- en buitenland, gerund door boeren en particulieren, iedere recreant de vakantie die het best bij hem of haar past. De SVR Vakantiebeurs in Leeuwarden is de laatste in een reeks van vier. (Voor eerdere data en locaties, zie de beurssectie op de website van de Stichting Vrije Recreatie).

50-jarig jubileum

Ook op deze laatste SVR-Vakantiebeurzen zal ruim aandacht worden besteedt aan het 50-jarig bestaan van de SVR in september van dit jaar. Alle aanwezige donateurs kunnen op de beurs een leuk presentje ophalen dat een blijvende herinnering zal vormen aan het gouden jubileum. Ook kunnen mensen meer informatie krijgen over het SVR-jubileumweekend in september, waar tal van artiesten en koren zullen optreden om er een onvergetelijke viering van te maken.

Door: Nationale Recreatiegids