Logo_hotel_breeze_amsterdam__logo_

Hotel Breeze Amsterdam heeft de EZK Energy Award 2019 gewonnen. Het energieneutrale hotel onderscheidde zich het meest positief wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking en kreeg daarom de EZK Energy Award Bedrijven 2019 uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Dat Hotel Breeze als winnaar uit de bus kwam is te danken aan de combinatie van zowel het inspirerende Earth, Wind & Fire-totaalconcept, de navolgbaarheid én opschalingsmogelijkheden. “Hierbij zijn zij net iets verder gegaan dan alle anderen”, aldus de jury. Vastgoedonderneming Amstelius implementeerde het biomimicry-concept ontwikkeld door Ben Bronsema in het hotel aan het IJmeer. Het simuleert de natuurlijke airconditioning van termietenheuvels. De totale verduurzaming resulteerde onder meer in een EPC van nul én een BREEAM Excellent-certificering. Advies van hoteldirecteur Robin Boer aan collega-ondernemers: “Laat je niet altijd leiden door wat anderen zeggen, maar kijk vooral naar wat er wél mogelijk is”. 
 

Duurzaamheidsprijs

 
Jaarlijks wordt de EZK Energy Award door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) uitgereikt aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Dit jaar is de award voor het eerst opgesplitst in een award voor bedrijven en een voor gemeenten. Naast Hotel Breeze won ook de gemeente Oostzaan een EZK Energy Award. Aan de award is een geldprijs van 25.000 euro verbonden. 
 
Door: Nationale Recreatiegids