Uniek: restaurant De Kromme Dissel voor 49e keer bekroond met Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel  uit Heelsum (Gelderland) is voor de 49e keer op rij bekroond met een Michelinster. Daarmee is de eetgelegenheid, die sinds vorig jaar onderdeel uitmaakt van Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, het restaurant in Nederland met de langste aaneengesloten Michelinster-bekroning. Dit meldt Fletcher

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van een Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 49 jaar waardeert met een ster” vertelt chef-kok Tonny Berentsen, die enorm trots is op zijn team.
 

Met Fletcher Hotels op naar 50e Michelinster

 
 “We hebben een goed jaar achter de rug met hoge gastenwaarderingen. Toch was het dit jaar extra spannend vanwege de overname begin 2019 door hotelketen Fletcher Hotels. Het is lastig inschatten hoe een organisatie als Michelin kijkt naar een overname door zo’n grote partij. Fletcher Hotels is ons het afgelopen jaar fantastisch van dienst geweest en heeft ons op alle vlakken ondersteuning gegeven om te kunnen doen wat we leuk vinden en waar we bij De Kromme Dissel goed in zijn. Deze 49e ster is een kroon op ons werk! Het prolongeren van de Michelinster is een geweldige prestatie van het hele team. Samen gaan we ons het komende jaar richten op en keihard knokken voor die 50 ste!” aldus Tonny Berentsen.
 

Klassieke Franse basis

 
Het hechte team van De Kromme Dissel kookt met veel warmte en toewijding en de drang om continue te blijven verrassen en vernieuwen. Er wordt gekookt met een klassieke Franse basis, modern en internationaal, steeds aangepast aan de tijd. Zij worden voor de spectaculaire gerechten geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren. Tijdens iedere lunch en diner beleven de gasten een zo breed mogelijk smaakpalet.
 

Saksische boerderij

 
In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden elke avond zeventig kaarsen. De chef-kok presenteert de menukaart en vanaf dat moment begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al ruim 50 jaar van kunnen genieten en wat Michelin maar liefst 49 jaar waardeert met een ster. Sterrenrestaurant De Kromme Dissel, gevestigd bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, is sinds 1 januari 2019 onderdeel van Fletcher Hotels.
 
Een overzicht van alle restaurants in Nederland die één of meerdere Michelinsterren hebben gekregen is onder meer te vinden via de website van NRC Handelsblad
 
Door: Nationale Recreatiegids