Normal_boomhut

De feestdagen zijn weer voorbij en het druilerige, grijze deel van de winter is begonnen. Dit is voor veel mensen het perfecte moment om een weekendje weg te plannen, want wat is nou fijner dan kunnen uitkijken naar een heerlijke minivakantie? Binnen Nederland zijn er genoeg fijne plekken om te vertoeven. Voor wie op zoek is naar een bijzondere accommodatie hebben wij het perfecte lijstje gemaakt!

Hobbitwoning – Noord-Holland

 
Op Camping Geversduin in het Noordhollands Duinreservaat is een heuse hobbitwoning te vinden, perfect voor fans van Tolkiens The Lord of the Rings. Het huisje ligt in een bosrijke omgeving en is verborgen onder een heuvel, net als de ‘echte’ hobbitwoningen. Eenmaal binnen tref je een gezellige woonkamer met ronde vormen aan. Ook is deze hobbitwoning, in tegenstelling tot origineel, wél voorzien van wifi en televisie.  
 
 

De Kraak van Van Dam – Friesland

 
Voor wie met een grotere groep erop uit gaat is de Kraak van Van Dam een leuk idee. Deze groepsaccommodatie bevindt zich in een sfeervolle dorpskerk nabij de Waddenzee. Vroeger konden ruim 160 kerkgangers hun heil vinden in de Kraak, maar nu is er plek voor dertien volwassen gasten verdeeld over vijf slaapkamers. In de kerk zijn genoeg knusse zithoekjes te vinden en een grote tafel om met z’n allen aan te eten en te drinken, maar ook de preekstoel en het oude Van Damorgel zijn nog te bewonderen. 
 
 

Watertoren Middelburg – Zeeland

 
Qua bijzondere accommodatie zit je bij dit appartement in de monumentale watertoren van Middelburg wel goed. Elke verdieping in de toren heeft een andere bestemming en deze verdiepingen zijn onderling met trappen verbonden (al is er ook een lift). Op de bovenste verdieping is de woonkamer te vinden, met 360 graden uitzicht over Middelburg, zodat je je nooit hoeft te vervelen. Dat hoeft sowieso niet, want het appartement ligt op 300 meter afstand van het Zeeuws Museum.
 
 

Arthouse Músarrindill – Drenthe

 
Met vrij uitzicht op de Drentse Aa is dit vakantiehuisje sowieso al de moeite waard, maar het Arthouse zelf maakt deze plek nog net wat bijzonderder. De woning is ontworpen door kunstenaar William Speakman en was in 2009 genomineerd voor de creativiteitsprijs van Drenthe. Zowel van buiten als van binnen heeft het huis bijzondere vormen, en het is ook nog eens van alle gemakken voorzien. Vloerverwarming, boxspringbedden en een ruime badkamer: Wat wil een mens nog meer?
 

 

Boomhut in de Beekse Bergen – Noord-Brabant 

 
In deze boomhut op Safari Resort Beekse Bergen heb je uitzicht over de savanne en het water en kun je af en toe zelfs dierengeluiden horen. Met drie comfortabele slaapkamers (inclusief bedstee!) biedt de boomhut ruimte voor zes personen. Vanaf de boomhut ben je snel bij het Safaripark en het Speelland. Na een dag spelen en dieren bekijken kun je je terugtrekken in je knusse boomhut. De perfecte combinatie!
 
Door: Nationale Recreatiegids