Logo_stars-720213_1920

Liefhebbers van luxe hotels moeten nog even geduld hebben, maar het gaat gebeuren: in 2021 krijgt Arnhem zijn eerste vijfsterrenhotel. Hiervoor zal het honderd jaar oude Hotel Haarhuis aan het Arnhemse Stationsplein grondig worden verbouwd. Dit meldt de Gelderlander. 

Hotel Haarhuis is nu al een viersterrenhotel, maar om te promoveren tot vijfsterren moet het aan groot aantal strenge eisen voldoen, zoals een receptie en roomservice die 24 uur per dag in bedrijf zijn,  en een kleine attentie voor iedere gast die komt overnachten. 
 

Hotel Haarhuis straks onderdeel van één merk

 
De plannen om Haarhuis op te schalen naar vijf sterren is afkomstig van de nieuwe eigenaar van het hotel, de European Hospitality Management Group (EHM). Eerder dit jaar voegde EHM al de Koepelgevangenis in Arnhem toe aan zijn portfolio, met de bedoeling er een hotel van te maken. Ook deze verbouwing moet in 2021 klaar zijn. Daarnaast bezit de onderneming Thermae 2000 in Valkenburg. Tezamen moeten de twee hotels in Arnhem en die in Valkenburg straks één merk vormen, zo heeft de EHM Group al laten weten tegenover de Gelderlander.
 

Haarhuis: een begrip, maar ook een beetje oubollig

 
Het honderd jaar oude hotel stond in zijn begintijd bekend als een chique uitspanning, maar kreeg gaandeweg meer en meer de reputatie van doorsnee hotel. Desalniettemin is Haarhuis – dat voor veel mensen die met de trein in Arnhem arriveren een van de eerste gebouwen is die ze zien – nog altijd een begrip. Nu is het zaak qua niveau weer terug te keren naar de roots, zo is het idee van EHM. 
 

Moderne uitstraling met oog voor historie

 
Het gebouw moet straks een moderne uitstraling hebben, met verwijzingen naar de geschiedenis van het hotel. Alle 124 kamers zullen verbouwd worden. Daarnaast komen er nieuwe bij: in totaal moet Haarhuis straks 140 kamers stellen. De voormalige directiewoning van het hotel wordt straks wel een heel bijzondere: die zal naar de verbuwing door het leven gaan als presidentiële suite. 
 

Horeca, wellness en fitness

 
Het nieuwe hotel zal straks drie horecaformules bevatten –  waaronder een rooftopbar – die allemaal ook toegankelijk zullen zijn voor wie niet in het hotel overnacht. Verder komen er in het souterrain van het hotel een wellness en fitness. 
 
Door: Nationale Recreatiegids