Logo_fletcher_hotels__logo_

In het tweede kwartaal van 2020 opent in het Zeeuwse Burgh-Haamstede een filiaal van Fletcher Hotels, en daarmee komt de teller van het aantal vestigingen van de hotelketen op honderd te staan. En dat is uitzonderlijk: niet eerder is er een keten geweest in Nederland waarbij zoveel unieke hotels onder dezelfde vlag opereerden én volledig in eigendom waren. Dit meldt Hospitality Management.

Fletcher Hotels werd in 1997 opgericht door Chris Luken, zelf ooit ober geweest bij Van der Valk Hotels (momenteel 68 vestigingen in Nederland). Hij noemde de nieuwe onderneming naar zijn hond Fletcher en begon aan een imposante opmars. In mei 2016 verkocht Luken zijn imperium aan de Xead Group, een hotelinvesteerder uit Luxemburg. Op dat moment stond te teller van het aantal Fletcher-filialen op 73
 

“Een mooi compliment!”

 
Inmiddels staat Rob Hermans al drie jaar een het roer van Fletcher. Onder zijn bewind ging de groei stug door: alleen al afgelopen boekjaar steeg het aantal vestigingen van 87 naar 99. In deze zelfde periode ging het aantal hotelkamers van 5.000 naar ruim 6.000, mede dankzij overnames van de ketens Bilderberg Hotels, Golden Tulip en City Resort Hotels. 
 
Toen bekend werd dat het honderdste filiaal in aantocht was startte Fletcher een zoektocht naar een hotel dat invulling kon geven aan deze mijlpaal. Daar kwamen volgens Hermans veel reacties op: “Dat betekent dat Fletcher Hotels als een goede en interessante speler wordt gezien in de branche. Een mooi compliment!”
 

Luxe strandhotel

 
Het nieuwe hotel in Burgh-Haamstede heeft straks de eer. Naar verwachting gaat dit filiaal in het tweede kwartaal van 2020 open in de Zeeuwse badplaats. Het wordt een strandhotel met zeventig kamers, en een scala aan luxe faciliteiten, waaronder een wellness van BLUE met fitness en een Bar Bistro DuCo-restaurant met groot terras.
 

Prijzen bij Radio 538

 
De komst van het honderdste hotel gaat Fletcher binnenkort alvast groots vieren. Vanaf maandag 28 oktober kunnen luisteraars van het Radio 538-programma De 538 ochtendshow met Frank Dane week lang allerlei Fletcher-gerelateerde prijzen winnen. Te zijner tijd zal daarover meer informatie verschijnen op de actiepagina op de website van Radio 538.
 
Door: Nationale Recreatiegids