Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groot hotel in Spoorzone Tilburg: college positief, branche sceptisch

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Volgens een onderzoek van de LAgroup is er in de Tilburgse Spoorzone ruimte voor een hotel met honderd kamers. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg staat welwillend tegenover de komst van een hotel in het stationsgebied, maar de branche is sceptisch, en weigerde zelfs medewerking aan het onderzoek van de LAgroup. Dit meldt het Brabants Dagblad.
De hotelbranche in de Noord-Brabantse stad onthield zich mede van medewerking omdat er volgens hun te weinig rekening werd gehouden met de vele plannen voor hotels in de regio die op stapel staan. Volgens de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bevat het onderzoek veel aannames. Zo zegt Tim Wijdemans van KHN-Tilburg tegen het Brabants Dagblad: “De bestaande hotels hebben fors geïnvesteerd en dat het nu goed gaat, komt ook door de hoogtij in de economie.”
 

LocHal en Doloris

 
Het college van B en W denkt daar anders over, en ziet in de uitkomsten van het onderzoek van de LAgroup – dat zich baseerde op data van de toeristenbelasting – genoeg basis om toch een hotel toe te staan in de Spoorzone. Dit gebied langs het spoor bij het station van Tilburg is lange tijd een zorgenkindje geweest van de gemeente, maar is nu volop in ontwikkeling. Er is veel horeca gevestigd en er worden festivals georganiseerd. Daarnaast opende er begin dit jaar het nieuwe cultuurgebouw LocHal – in een oude locomotievenhal – en ging in mei het surrealistisch doolhof Doloris open in een voormalig postkantoor. Beide oogsten veel lof in de media en zijn aanjagers van de ontwikkeling in het gebied. 
 

Als een tierelier

 
Volgens het Brabants Dagblad draait de hotelmarkt in Tilburg ‘als een tierelier’: tussen 2014 en 2018 verdubbelde het aantal hotelovernachtingen tot 193.000 en steeg de bedbezetting van 29 naar 39 procent, flink boven het landelijk gemiddelde. Samen met de uitkomsten van het onderzoek door de LAgroup concludeert het college van B en W nu in het bestemmingsplan voor de Spoorzone dat er voldoende ruimte is voor een hotel met honderd kamers in dat deel van de stad. Wanneer de plannen worden voorgelegd aan de gemeenteraad en er over vergaderd wordt, is niet bekend.
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 maart '24 (12:57)

Problemen bij het Friese Waadhoeke Resort: 76.000 euro geëist

Het Waadhoeke Resort in het Friese Menaldum zit in de problemen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Naast de 6,5 miljoen euro schuld eist het UWV nu 76.000 euro coronasteun terug.

18 maart '24 (11:48)

Ophef over vakantiepark bij Brabants natuurgebied: ‘Flinke impact op omgeving’

Het natuurgebied Grotelsche Heide bij Gemert-Bakel is een rustig stukje natuur, met veel groen en vooral weinig mensen. Sinds de coronapandemie hebben mensen het stukje natuur echter ontdekt. Dat merken omwonenden aan de vele auto’s langs de weg, die hordes mensen naar het gebied vervoeren. En de komst van een vakantiepark in het natuurgebied in Noord-Brabant zien de omwonenden al helemaal niet zitten. Daarom gingen zij - tevergeefs - protesteren, meldt Omroep Brabant.

15 maart '24 (11:52)

‘’Vergunning vakantiepark Veessen mocht niet worden verstrekt’’

De vergunning die is verkregen voor de bouw van een vakantiepark in het Gelderse Veessen is onterecht verstrekt. Dat stelt Geert Starre van de Natuurbeschermingswacht in De Stentor. Rijkswaterstaat zou geen rekening hebben gehouden met de gevolgen voor de natuur.

15 maart '24 (11:35)

Gillis vindt nieuwe exploitant voor vakantiepark Prinsenmeer

Nadat de gemeente een negatief oordeel velde over de activiteiten op vakantiepark Prinsenmeer als gevolg van een Bibob-onderzoek op het Ommelse vakantiepark Prinsenmeer, in handen van de beruchte vakantieparkexploitant Peter Gillis, werd het verboden om nadere werkzaamheden te verrichten op het park. Nu blijkt dat het park uit handen is gegeven aan een nieuwe exploitant. Dat meldt Omroep Brabant op basis van een e-mail die zij in handen kregen.

14 maart '24 (12:43)

Verblijf arbeidsmigranten in vakantiepark Echten niet verlengd

Sinds 2016 wonen er maximaal honderd arbeidsmigranten op vakantiepark Van Harte in Echten, maar daar lijkt binnenkort een einde aan te komen. Een vergunningsaanvraag voor verlening van vijf jaar is terecht door de gemeente afgewezen, vindt de rechter. Het besluit van de gemeente is door huisjeshuurder Jacco Holties aangevochten. Dit meldt RTV Drenthe. 

13 maart '24 (10:05)

Kogel door de kerk: bewoners Gillis-park Prinsenmeer moeten vertrekken

Pech voor de permanente bewoners van het Oostappen-vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Zij moeten voor 15 september van het park vertrokken zijn. Al eerder werd deze datum als uiterste vertrekdatum genoemd, maar dat was nog geen definitief besluit. Nu is dit het wel, meldt Brabants Dagblad.

13 maart '24 ( 8:50)

Excuses TUI voor Suriname-reis om 'dappere voorouders' te volgen

Reisconcern TUI biedt met "het schaamrood op de kaken" excuses aan voor een beschrijving bij een rondreis door Suriname, waarbij Nederlandse vakantiegangers in de schoenen kunnen stappen van "onze dappere voorouders". De reisaanbieder heeft de tekst aangepast, nadat op sociale media kritiek was geuit.

12 maart '24 (12:02)

‘Nederlanders dik tevreden over vakantieplatformen’

Nederlanders zijn ‘dik tevreden’ over vakantieplatformen. Gemiddeld scoren de platformen een NPS van +63. De Net Promotor Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Daarbij scoort Natuurhuisje de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+43). Dit blijk uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen, een grootschalig onderzoek van Multiscope. Voor het onderzoek zijn ruim 6.000 Nederlanders ondervraagd, meldt Multiscope.

12 maart '24 (11:11)

'Ouderwetse' manier van kamperen wordt onderdrukt: luxe chalets komen op

Er is een ongecontroleerde groei op luxe vakantieparken. Dat vindt camping Sandevoerde. In een artikel op NH Nieuws omschrijft de camping de groei als ''Verroompottisering'' en strijden ze voor het behouden van hun plekje.

11 maart '24 (16:14)

Airbnb voert wereldwijd verbod op camera's binnenshuis in

Verhuurplatform Airbnb gaat beveiligingscamera's binnenshuis die gasten kunnen vastleggen verbieden, schrijft ANP in een persbericht. Het gaat om een wereldwijd verbod en gaat eind april in. Airbnb geeft als reden voor de maatregel het "vereenvoudigen van het beleid met betrekking tot beveiligingscamera's en de privacy te blijven prioriteren".