Normal_anwb_camper_van_het_jaar_2020

De ANWB heeft de Camper en Caravan van het Jaar bekendgemaakt. Dit jaar gaat de titel ANWB Camper van het Jaar naar de Bürstner Lyseo M Harmony Line 660, en de titel ANWB Caravan van het Jaar naar de Dethleffs Nomad 490 BLF. Dit meldt de ANWB.

De winnende camper en caravan zijn gekozen door twee afzonderlijke jury’s. In elke jury zaten ervaringsdeskundigen en journalisten met ruime ervaring in de camper- en caravanmarkt. De jury heeft de keuze bepaald uit alle modellen die voor 2020 nieuw of sterk vernieuwd zijn. Beoordelingscriteria waren onder meer: innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit, technische kwaliteit van het kampeermiddel, gebruiksmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding.
 

Bürstner Lyseo M Harmony Line 660

 
De jury over de Camper van het Jaar: “Studie en praktijk hebben elkaar gevonden in de Bürstner Lyseo M Harmony Line 660. Het interieur straalt een en al relaxen uit mede door de luxe en complete uitrusting. Naast het Franse bed bevindt zich een grote toiletruimte die de gebruiker, door het omklappen van de spiegelwand, omtovert tot een riante, afgescheiden douche. De camper heeft voorin een extra hoog plafond. Extra waardering krijgt het meubelelement bij de ingang met onder meer een centraal bedieningspaneel, tv-plek, magnetische glazenhouders, flessenhouder en bergruimte. Autoliefhebbers zullen kicken op de nieuwe 105 kW (143 pk) Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving en een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Met 450 kg aan laadvermogen is deze zeven meter lange camper rustig te voorzien van allerlei extra’s zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden.”
 

Dethleffs Nomad 490 BLF

 
De jury over de Caravan van het Jaar: “Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef: traditioneel donker houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury zeer gewaardeerd. Top koks zullen jaloers zijn op de ruime keuken die bijzonder goed is geoutilleerd met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt. Let vooral ook op het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik en dat is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor nog meer ruimtelijk effect. Het exterieur voldoet met een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak aan hedendaagse eisen.”
 
In het ANWB kampeermagazine Kampeer en Caravan Kampioen die op 31 oktober uitkomt staat een uitgebreid verslag van de Camper en Caravan van het Jaar 2020.
 
Door: Nationale Recreatiegids