Villa Augustus: het hotel in Dordrecht dat is gevestigd in een voormalige watertoren

Een weekendje weg is een ware traktatie, maar om het een onvergetelijke ervaring te maken kan je ook nog een extra bijzondere locatie uit te zoeken. Ook in Nederland zijn een aantal unieke accommodaties te vinden. Deze vijf hotels zijn net even een tikkeltje anders en daardoor ook net wat leuker.

Crane Hotel Faralda

Voor de mensen met hoogtevrees is dit hotel in Amsterdam-Noord niet echt geschikt, maar voor degenen die daar geen last van hebben is het zeker een aanrader! Dit hotel is namelijk gevestigd in een heuse hijskraan. Het Crane Hotel Faralda heeft drie luxe hotelsuites met slaap-, bad- én woonkamer en dat alles op 35 meter hoogte. 
 
 
 

De Vrouwe van Stavoren

Slapen in een wijnvat, wie wil dat nou niet? In hotel De Vrouwe van Stavoren kun je prima in een ‘normale’ kamer slapen, maar voor wie net even wat anders wil zijn er ook twaalf wijnvaten om in te slapen – en nog best comfortabel ook. Deze originele wijnvaten zijn omgebouwd tot sfeervolle hotelkamers; acht van 23.000 liter en vier van 15.000 liter. Voor de echte genieter is er het Wellness-Wijnvat met binnenjacuzzi en infrarood-stoomcabine.
 
 
 

Grand Hotel De Kromme Raake

Het klinkt groots, maar Grand Hotel De Kromme Raake in het Noord-Groningse Eenrum is het kleinste hotel ter wereld. Dit voormalig kruidenierswinkeltje heeft twee vermeldingen in het Guinness Book of Records. Niet alleen is het het kleinste hotel, ook werd er tijdens de opening van het hotel in 1989 geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld, die nog steeds te bewonderen is in de foyer.
 
 
 

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Wie in Buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen wil verblijven kan kiezen uit tien bijzondere kamers. Zo zijn er onder andere een oldtimer-caravan op poten, een vliegtuig en een uitvergroot vogelhuis. Elke kamer is voorzien van privé-sanitair en alle gasten krijgen een uitgebreid streekontbijt. Bovendien kan iedereen elke ochtend genieten van een live vogelconcert op dit plekje op de rand van stad en natuur.
 
 
 

Villa Augustus

Villa Augustus is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Er zijn in totaal 45 kamers waarvan twintig zich ook daadwerkelijk in de toren bevinden. Daarnaast zijn er nog zeventien tuinkamers en acht drijvende kamers. Geen enkele kamer is hetzelfde, maar ze bieden wel allemaal een prachtig uitzicht. Het hotel heeft een gigantische tuin met moestuin, boomgaard en een bosje en in de grote hal is er elke dag een markt. Genoeg te zien en te doen!
 
 
 
Door: Nationale Recreatiegids