Normal_second_home_beurs__logo_

Op de Second Home Beurs, afgelopen weekend in Utrecht, is het beeld nog eens bevestigd dat de NVM al eerder naar buiten bracht: het gaat goed  met de verkoop van vakantiewoningen in Nederland. Wel is er krapte op de markt aan het ontstaan, zo liet de NVM weten tijdens een presentatie op de beurs; het aanbod beschikbare recreatiewoningen is in 2018 met zeven procent gedaald. Dit meldt Pretwerk.

Uit het rapport van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) kwam naar voren dat vakantiewoningen in Nederland steeds groter, luxer en duurder worden. Volgens Pretwerk was dat ook op de Second Home Beurs goed zichtbaar: daar was vooral veel aanbod te zien van ‘luxe en comfortabele villa’s in het hogere segment’. De teneur onder de standhouders die vakantiewoningen in Nederland aanbieden is volgens de website ronduit positief: op de beurs werd gesproken van een ‘uitstekende markt’. Wel wordt de krapte op de markt van een tweede huis steeds voelbaarder; er is veel vraag naar vakantiewoningen.
 

Veel nieuwe projecten

 
Ondanks de krapte op de recreatiewoningmarkt staan er wel degelijk veel vastgoedprojecten in de startblokken om gerealiseerd te worden. Op de beurs werden veel nieuwe projecten getoond, waaronder de bouw van zestien exclusieve villa’s op Het Grote Zand (ten zuiden van Assen), het nieuwe aanbod van luxe vakantiewoningen op resort De Kraaijenbergse Plassen (in de hoek waar Noord-Brabant, Gelderland en Limburg bij elkaar komen) en het nog te realiseren Dormio Marina-Resort Leukermeer (in Limburg, vlakbij Nationaal Park De Maasduinen). Ook op dit park zullen veel vakantievilla’s verrijzen waar luxe en comfort centraal staan. 
 

Second Home Beurs in 2020

 
Wie de afgelopen editie van de Second Home Beurs heeft gemist krijgt begin volgend jaar al weer een herkansing. Op 25 en 26 januari landt de vakantiehuizenbeurs in Mecc Maastricht. En op 13 tot en met 15 maart is de Second Home Beurs weer te vinden in de Jaarbeurs Utrecht. Kaarten zijn nu al te koop.
 
Door: Nationale Recreatiegids