Normal_polizei__duitse_politieauto_

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een Poolse vrouw van 22 ontvoerd op Recreatiepark West-Friesland in het Noord-Hollandse Opmeer. Rond 01.10 uur werd er bij haar aangeklopt en werd ze door mannen met wapens gesommeerd mee te komen. Door snel ingrijpen is ze inmiddels ook weer bevrijd. De ontvoering heeft veel losgemaakt op het recreatiepark. Dit melden de NOS, het Algemeen Dagblad en NH Nieuws. 

De vrouw verbleef met een aantal anderen in een huisje op het recreatiepark in Opmeer, een plek waar veel meer Polen verblijven. Nadat ze was ontvoerd, verklaarden getuigen tegenover de Nederlandse politie dat ze het sterke vermoeden dat de auto met de vrouw en ontvoerders richting Duitsland was gegaan. Daarop informeerde de Nederlandse politie hun Duitse collega’s, die er zaterdagavond rond 21.00 uur in slaagde de auto te stoppen in het plaatsje Willich, tussen Venlo en Düsseldorf. De verdachten, drie Polen van 26, 27 en 32 jaar, zitten sindsdien vast. De vrouw is in goede gezondheid bij de politie in Duitsland.
 

Veel losgemaakt

 
De ontvoering heeft veel losgemaakt op het Coöperatief Recreatiepark West-Friesland. De beheerder van het park, André Blokker, is enorm geschrokken: “Zoiets mag gewoon niet gebeuren”, zo zegt hij tegen NH Nieuws. Blokker heeft al laten weten maatregelen te zullen nemen om te kijken hoe het op zijn park veiliger kan worden gemaakt. “Mensen worden toch een beetje bang, zeker degene die alleen wonen in een bungalow”, aldus Blokker. Het recreatiepark aan De Dreef in Opmeer bestaat uit twee delen: een met bungalows en een met caravans. Er zijn veel Polen gestationeerd, die veelal werkzaam zijn in de land- en tuinbouw in de omgeving.
 
Door: Nationale Recreatiegids