Logo_logo_boat_and_co

Gisteren is aan de Amsterdamse Houthaven hotel BOAT&CO in een gloednieuw pand getrokken. Het hotel, met uitzicht over het IJ, zal straks 82 kamers tellen en volledig voorzien zijn van een designinterieur. Van 13 tot en met 16 november wordt de ingebruikname van het nieuwe hotel groots gevierd. Lokale ondernemers en merken nemen dan de kamers over. Dit meldt Hospitality Management. 

BOAT&CO streeft ernaar een thuisgevoel met hotelservice te combineren. Alle kamers, van de IJ-suites tot de kleinere studio’s, zijn voorzien van een complete keuken, werkplek en hoeken om te eten en te ontspannen. Daarbovenop komt de luxe van het hotel: housekeeping, een restaurant en op de begane grond van het hotel een wellness en een gym. Vanaf 2020 zal er ook een restaurant geopend zijn aan de IJ-zijde met een terras aan het water. 
 

Amsterdamse School

 
Het nieuwe pand aan het Revaleiland 500 is klimaatneutraal en streeft ernaar zo goed als geheel zelfvoorzienend te zijn. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff & Pols, dat zich losjes baseerde op de Amsterdamse School-stijl. Het interieur is ontworpen door Martin Brudnizki. Hij mixte de Amsterdamse jaren vijftig met rijke materialen en aardse tinten.
 

BOAT & CO Pop-up Rooms

 
Van 13 tot en met 16 november gaat BOAT&CO de komst naar de Houthavens uitgebreid vieren met Houthavenaars en andere Amsterdammers. Onder de noemer BOAT & CO Pop-up Rooms verandert het hotel in een pop-uplocatie waarbij de kamers worden overgenomen door lokale merken en ondernemers. Dit gebeurt onder meer in samenwerking met visagist en foodblogger Yokaw Pat
 
Voor meer informatie over het pop-upfeest, hou de Facebook-evenementenpagina van BOAT&CO in de gaten. De website van BOAT&CO zelfs is ook al in de lucht en open voor boekingen.
 
Door: Nationale Recreatiegids