Normal_oprichters_natuurhuisje__broers_tim_en_luuk_van_oerle__beeld_via_persbericht_natuurhuisje_

Natuurhuisje plant sinds maart 2018 voor iedere geboekte nacht een boom op Madagaskar, en dat begint inmiddels en flink bos te worden. Vandaag maakte het vakantieverhuurplatform bekend dat het de mijlpaal van 500.000 geplante bomen heeft bereikt. Het doel is om nog voor 2021 één miljoen bomen geplant te hebben. Dit meldt Natuurhuisje.

Natuurhuisje verhuurt accommodaties in de natuur. Naast Nederland biedt het ook vakantiehuizen aan in veel andere Europese landen, zoals Noorwegen, Italië, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf heeft het planten van bomen een integraal onderdeel van het platform gemaakt. 
 

Bomen planten voor een koelere wereld

 
Massaal bossen aanplanten is volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), het klimaatpanel van de Verenigde Naties, een doeltreffende manier om de opwarming van de aarde te beperken. Hierbij geldt het basisprincipe dat bomen de CO2 uit de lucht halen die verhindert dat de aarde kan afkoelen. Om dit moment verdwijnen er echter wereldwijd meer bomen dan dat er bijkomen.
 

Voor iedere nacht een boom

 
Het bedrijf plant sinds maart 2018 voor iedere geboekte nacht een boom. “Het gaat niet goed met ons klimaat en om de opwarming van de aarde te beperken moeten we rigoureus om”, zo stelt mede-oprichter van Natuurhuisje, Tim van Oerle (32). “Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar een manier om bij te dragen, maar heb je als consument het idee dat je vaak machteloos aan de zijlijn staat. We proberen samen met onze community te laten zien dat het voor individuen en bedrijven ook mogelijk is om significante impact te maken.”
 

Madagaskar voor maximale impact

 
Natuurhuisje is gestart met een eerste bomenplantproject aan de westkust van Madagaskar. Een van de voornaamste redenen hiervoor is de maximale impact op CO2-reductie. Meer informatie over het project is te vinden via de website van Natuurhuisje
 
Door: Nationale Recreatiegids