Logo_hup_hotel__logo_

Komende woensdag opent in het HUP hotel in het Brabantse Mierlo het nieuwste filiaal van Street Jump. Het wordt de achtste vestiging voor de trampolineparkondernemening, dat voor komende periode nog zeven openingen op de planning heeft staan. Dit melden het Eindhovens Dagblad en Street Jump.

Dat de nieuwste vestiging nu in het Mierlose hotel komt is niet onlogisch: HUP promoot zichzelf namelijk als het ‘sportiefste hotel van Nederland’. Onder het mom ‘logeer jezelf fit’ kun je hier nu al – onder meer - fitnessen, fietsen en voetballen. En daar komt vanaf woensdag dus de mogelijkheid tot trampolinespringen bij. Daarvoor moesten wel de tennisbanen, die onderdeel uitmaakten van het voormalige hotel Carlton De Brug, wijken, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
 

Veertig trampolines

 
In totaal zullen er straks veertig trampolines beschikbaar zijn in de ruimte van duizend vierkante meter. Iedereen vanaf 7 jaar mag hierop losgaan. De springliefhebber kan het bij één trampoline houden, maar er kunnen ook allerlei parcoursen worden afgelegd. In dezelfde ruimte zal straks naast de Street Jump ook horeca en een Monkey Town komen. Die laatste zal in oktober opengaan.
 

Nog meer Street Jumps

 
Street Jump timmert flink aan de weg. Een maand geleden opende het nog een nieuwe filiaal in Veldhoven (ook in Noord-Brabant), en voor de nabije toekomst staan er vestigingen in Oss, Utrecht en Zwijndrecht op de planning. Daarnaast gaat Street Jump over de grens: ook in Duitsland (Neuss), België (Arlon en Maasmechelen) en Portugal (Porto) wil het filialen gaan openen.
 

Slimme zet

 
Dat de nieuwste vestiging van Street Jump nu in een hotel komt, en onderdeel gaat uitmaken van breder aanbod, is een slimme zet, afgaande op wat trendwatcher Hans van Leeuwen eerder dit jaar zei in een interview met de Nationale Recreatiegids. Hij stelde toen dat zogeheten stand-alone-bedrijven als escaperooms, trampolineparken en indoorspeeltuinen het moeilijk zouden gaan krijgen. Het succes zit volgens Van Leeuwen bij de ondernemingen die meerdere activiteiten bij elkaar brengen: die plekken woorden door veel mensen het aantrekkelijkst bevonden om te bezoeken. Er ligt, kortom, een win-winsituatie in het verschiet voor HUP en Street Jump.
 
Street Jump zal woensdag 25 september vanaf 13.00 uur geopend zijn voor iedereen ouder dan 7 jaar. Voor andere sportieve alternatieven in het hotel, zie de website van HUP.
 
Door: Nationale Recreatiegids