Logo_beuningen__gemeente_-_logo_

De Gelderse gemeente Beuningen heeft 45 personen die permanent op vakantiepark de Groene Heuvels bij Ewijk wonen gesommeerd het park te verlaten. De gemeente blijft bij het besluit van eerder dit jaar dat permanente bewoning niet is toegestaan op het park. Dit meldt de Gelderlander. 

Alle huiseigenaren hadden bezwaren ingediend bij de gemeente, maar die wees ze allemaal af. Binnen een half jaar moeten ze het vakantiepark hebben verlaten. 75 andere bezwaren heeft de gemeente momenteel nog in behandeling. 
 

Gros permanent bewoond

 
Eerder stelde het college van Beuningen al vast dat de tweehonderd huisjes van de Groene Heuvels bedoeld zijn als recreatiewoning, en niet om permanent bewoond te worden. Na een controle begin dit jaar bleek dat het gros van de woningen op de Groene Heuvels niet primair recreatief in gebruik was. In april ontvingen de permanente bewoners van het park het verzoek het park te verlaten. Daarop werden veel bezwaren ingediend. De eerste 45 daarvan zijn allemaal verworpen. De gemeente gaat nu in twee of drie fases naar de andere 75 zienswijzen kijken. 
 

Dwangsom

 
Mensen die toch blijven wonen op het park hangt een dwangsom boven het hoofd die kan oplopen tot zestigduizend euro. Volgende maand wordt het tweede deel van de ingediende bezwaren gecontroleerd door de gemeente. 
 
Door: Nationale Recreatiegids