Normal_jacht__boot__water__touw

De Noord-Brabantse stad Roosendaal heeft na jaren weer een jachthaven. Sinds 1 augustus is de aanmeerplek voor pleziervaartuigen aan het Roosendaalse Vliet weer in gebruik. Maar dit positieve nieuws werd snel geneutraliseerd: in de nacht van woensdag op donderdag werd er een jacht uit de haven gestolen. Dit meldt BN DeStem.

De secretaris van watersportvereniging De Vliet, die de jachthaven in beheer heeft, laat weten dat dit nog nooit eerder is gebeurd. De vereniging wil nu graag met de gemeente Roosendaal in gesprek om te praten over extra maatregelen. Het voorval liep met een sisser af: de boot is inmiddels teruggevonden in de jachthaven van het nabijgelegen Dinteloord.  
 

Meer aanmeerplekken, betere voorzieningen

 
De begin deze maand heropende jachthaven in Roosendaal maakt onderdeel uit van het stedenbouwproject Stadsoevers. Deze nieuwbouwwijk is volop in wording; de jachthaven is nu een van de eerste onderdelen hiervan die is afgerond. Op de locatie zijn aardig wat veranderingen doorgevoerd. Zo is het aantal liplekken uitgebreid van 32 naar 41, zijn er extra douches en watertappunten gekomen en is het terrein rolstoelvriendelijk gemaakt. Daarnaast zijn alle steigers vervangen. Volgens de voorzitter van watersportvereniging De Vliet komt er in september nog een officiële opening, zo laat hij weten tegenover BN DeStem.
 
Door: Nationale Recreatiegids