Normal_camping__kamperen__kampvuur__buiten

Afgelopen zaterdag is in Opende, op de grens met Groningen en Friesland, een camping geopend speciaal voor gezinnen met een minimaal inkomen. Oprichter Appie Wijma wil hiermee op vakantie gaan voor iedereen bereikbaar maken: overnachten op Camping Polemonium is namelijk gratis. Dit meldt RTV Noord.

De camping is een halve hectare groot, en heeft naast ingerichte tenten en caravans ook vrije plaatsen. Gezinnen met een minimaal inkomen mogen gratis een week verblijven op het kampeerterrein. Betalende gasten kunnen er ook terecht: hun bijdragen worden ingezet om extraatjes voor minima te realiseren.
 

Patat en brandweerwagen

 
Afgelopen week ontving Wijma al honderden mailtjes van mensen die iets willen bijdragen aan de camping: van vouwwagens en tenten tot vlees van een slager en vis uit Urk. Daarnaast heeft de camping bijzonder extra’s: ieder week komt er een oude brandweerwagen het terrein opgereden, op vrijdag is er een masseur en zaterdag staat in het teken van patat. 
 

Een droom

 
Een Rotterdams gezin met zes kinderen heeft de prieur, en zal als eerste een plek innemen op de camping: 'Ik ben wel vier keer teruggebeld of het geen droom was', aldus Wijma tegenover RTV Noord. Wijma is langer betrokken bij minima: zo verbouwt hij ook groente en fruit in de voedseltuin Tuuntje; een initiatief van de gezamenlijke voedselbanken in de provincie Groningen. Op het terrein van deze volkstuin is Camping Polemonium te vinden. 
 
Door: Nationale Recreatiegids