Honigcomplex aan de Waal in Nijmegen (Foto: Roger Veringmeier)

In de voormalige fabriek van levensmiddelenfabrikant Honig aan de Waal in Nijmegen komen mogelijk een hotel met vijftig kamers en een foodmarkt. Dit meldt de Gelderlander.  

Het Honig-gebouw maakt straks onderdeel uit van de nieuwe wijk Waalfront, een gebied ten westen van de binnenstad van Nijmegen dat grenst aan de Waal, en momenteel volop in ontwikkeling is. De fabriek uit 1926 kwam in 2012 leeg te staan, waarna de gemeente voornemens was het gebouw te slopen. Inmiddels biedt het gebouw onderdak aan veel kleine bedrijven, horeca, sport en recreatie, en is het een enorme trekpleister geworden. Voor de gemeente genoeg reden de sloopplannen in de ijskast te zetten, en in te kijken hoe het complex zo goed mogelijk kan worden ingevuld. 
 

Silo

 
De plannen voor het hotel en de foodmarkt zijn afkomstig van Bas Hoebink, die nu al een restaurant in het Honig-gebouw heeft: De Meesterproef. Het hotel zou hij graag willen vestigen in de hoge silo van Honig. De foodmarkt zou in een van de oude fabriekshallen kunnen. Daarnaast zou Hoebink  graag zien dat bij het complex evenementen worden georganiseerd, zoals een kunstmarkt en openluchtbioscoop. 
 
De eerste oriënterende gespreken tussen huurders van het Honig-complex en de ontwikkelaars van het Waalfront zijn nu gevoerd. Hoe het vervolgtraject eruitziet is nog niet bekend.
 
Door: Nationale Recreatiegids