Normal_rotterdam__skyline

Het beroemde Rotterdamse hotel Savoy is afgelopen donderdag weer opengegaan, nadat het maanden lang intensief is verbouwd. Het hotel, dat in 1961 zijn deuren opende aan de Hoogstraat in Rotterdam, heeft nu een retro sixties-interieur dat appelleert aan de begintijd van het hotel. Dit melden HospitalityNet en MissetHoreca.

Het hotel in het hart van Rotterdam telt 95 kamers, die allemaal onder handen zijn genomen. Extra bijzonder is de nieuwe Piet le Blanc Suite, vernoemd naar de beroemde Rotterdamse jazzsaxofonist Piet le Blanc (1921-1966). De suite is zeventig vierkante meter groot en kan door vier tot zes personen gebruikt worden. Liefhebbers van beeld, geluid en games kunnen hier hun hart ophalen: er is een flatscreen van 1.60 meter breed, er is een enorme digital surround-geluidsinstallatie én er is een PlayStation aanwezig.
 

Connectie met de buurt

 
Het nieuwe interieur van het Savoy komt uit de koker van binnenhuisarchitect Feran Thomassen, die eerder ook al betrokken was bij renovaties van andere filialen van Eden Hotels, de keten waar ook het Savoy onderdeel van uitmaakt. Er is veel nadruk op duurzaamheid komen te liggen. Zo is er samengewerkt met designproducent Vitra (die recent met een serie circulaire producten kwam) en is er voor de meubels op de begane grond gebruik gemaakt van gerecyclede kvadratstoffen. Verder wordt er sinds de heropening nadrukkelijker een conncetie met de buurt gezocht: op straatniveau is SAVOY Local geopend, een horecazaak “waar niet alleen gasten, maar alle Rotterdammers welkom zijn voor koffie of een lekker broodje”, zo liet Simone van der Veen, algemeen directeur van Savoy Hotel Rotterdam, al tegenover Misset Horeca weten.
 

Zorgen

 
Tijdens de feestelijkheden rondom de heropening hield ook Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijk Horeca Nederland (KHN) een toespraak. Hierin prees hij Eden Hotels voor de geslaagde renovatie, maar hield vervolgens ook een pleidooi voor meer respect richting ondernemers in de horeca en het hotelwezen. Daarnaast deelde hij zijn zorgen aangaande de verhoging van de toeristenbelasting in Rotterdam, en de wijzigingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met zich meebrengt in 2020; een wet waar ook de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (RECRON) eerder al kritisch op was
 
Door: Nationale Recreatiegids