Normal_langste_trechterglijban_ter_wereld___saltato___hof_van_saksen_

De langste trechterglijbaan ter wereld is sinds dit weekend geopend op vakantieresort Hof van Saksen. De Saltato is 195 meter lang en beschikt over vier trechters met een doorsnede van vijf meter. Dit meldt Landal GreenParks B.V.

Hof van Saksen, dat onderdeel is van Landal GreenParks, had twee jaar geleden ook al een wereldprimeur met drie andere waterglijbanen: in 2017 opende Hof van Saksen de Bombo - de grootste indoor waterglijbaan ter wereld –, de Intenso – de hoogste bandenglijbaan van de Benelux – en de Presto, de steilste speedslide van Nederland.
 

Saltato: een glijbaan voor waaghalzen

 
Wie zich waagt aan de Saltato wordt in een tweepersoonsband door vier trechters met een doorsnede van vijf meter heen en weer gestuurd. Het eerste deel van de glijbaan is kabbelend, dan golvend om vervolgens “met een donderend geraas in de volgende trechter” te belanden, aldus het persbericht. Tijdens de rit zijn er allemaal lichteffecten. De naam Saltato staat voor muzikale sprongen en is een knipoog naar de opera Carmen van Bizet.
 

Toppositie behouden

 
Naast de nieuwe glijbaan is vorige maand ook de Family Adventure Golfbaan in gebruik genomen, evenals een handboogschietbaan en de Archeologie Academie, die een aanvulling is op de negen andere Kinder Academies. Roland Rozenbroek, algemeen directeur van Hof van Saksen: "In de afgelopen jaren hebben we bij Hof van Saksen zo’n veertig miljoen euro geïnvesteerd in vele vernieuwingen en innovaties van onze boerderijen, faciliteiten en in ons activiteitenaanbod om het meest bijzondere resort te blijven. Door te blijven investeren en innoveren behouden we onze toppositie in de branche."
 
Hof van Saksen is gelegen bij het Drentse plaatsje Nooitgedacht, ten zuidwesten van Assen. Op het terrein van het park staan boerderijwoningen en vakantiehuizen in Saksische stijl. Het luxe vakantieoord werd in de zomer van 2007 geopend. Een impressie van de Saltato vind je hier
 
Door: Nationale Recreatiegids