Normal_handdoeken__hotel__zon__rode_wijn__vakantie__fijn

Twee appartementencomplexen die in het Efteling-vakantiepark Bosrijk staan, Poorthuys en Landhuys, worden omgebouwd tot hotels. Vanaf 1 juli zullen de 78 appartementen in deze gebouwen worden verhuurd als familiekamers. Dit meldt Looopings.

Het gaat om 54 kamers in Landhuys, en 24 kamers in Poorthuys. Het attractiepark uit Kaatsheuvel zet in op de transformatie naar hotels omdat dat naar eigen zeggen beter aansluit bij “de wensen van de internationale gast”: die wil meer dan eens service, rust en ruimte,  zo verklaart een woordvoerder van de Efteling tegenover Looopings. 
 

Dagelijks schone handdoeken

 
De nieuwe accommodaties gaan daarin voorzien. Anders dan voorheen is er voor verblijfsgasten straks ontbijt, worden de bedden iedere dag opgemaakt en zullen er dagelijks schone handdoeken zijn. Het interieur wordt in etappes aangepast. Onder meer de zithoek zal ruimer en comfortabeler worden. Tot slot zal het boekingssysteem flexibeler worden: vanaf 2020 verdwijnen de vaste aankomstdagen. 
 

Niet de eerste Eftelinghotels

 
Poorthuys en Landhuys zullen niet de eerste hotels zijn van de Efteling. Sinds 1992 is er al het Efteling Hotel, en twee jaar geleden werd het Efteling Loonsche Land Hotel geopend. Deze verblijfsaccommodatie maakt onderdeel uit van vakantiepark Loonsche Land, dat aan de zuidkant van het attractiepark grenst.
 
Door: Nationale Recreatiegids