Normal_campers

Het camperplaatsaanbod in Nederland is uitgebreid met 55 staplekken, dankzij de opening van twee nieuwe locaties. In Oldenzaal (Overijssel) is Toppark 't Hulsbeek geopend, goed voor vijftig plaatsen, en in Vogelwaarde, vlakbij het Zeeuwse vestingstadje Hulst, is een camperplaats met nog eens vijf plekken in gebruik genomen. Dit meldt de NKC.

Aan de aanleg van de camperplaats in Oldenzaal werd in het najaar van 2018 begonnen, en niet met de minste ambitie. In een interview afgelopen juni met de Twentse krant Tubantie zeiden de initiatiefnemers Charles de Mönnink en René Hampsink al dat hun Toppark "het mooiste camperpark van Nederland" zou worden. De kosten van het project werden indertijd geraamd op 250.000 euro, mede gedragen door de provincie; die hoopt ermee het toerisme in de regio te stimuleren.
 

Skateboardbaan en wellness

 
De camperplaats is gelegen op het terrein van recreatiepark Het Hulsbeek, waar recreatieplassen zijn te vinden, evenals een skateboardbaan, wellnessfaciliteiten en horeca. Het camperpark is goed geoutilleerd: water, elektriciteit, loosplaatsen en een sanitairgebouw; het is er allemaal. 
 

Voor de Zeeuwse festivalganger

 
Ook  de camperplaats bij Hoeve Konstance in het Zeeuwse Vogelwaarde is voorzien van water en elektriciteit. Daarnaast mogen er hier kampvuren worden gemaakt, en is er op deze locatie ook ruimte voor honden – speciaal voor hen is er een veld –, kan er worden paardgereden in een overkapte wei en zij er veel visvijvers in de buurt te vinden. Ook in de buurt: het vestingstadje Hulst, waar van 31 mei tot en met 2 juni festival Vestrock plaatsvindt. Grote kans dat de nieuwe nabijgelegen camperplaats (vijf plekken) dan vol staat.
 
Door: Nationale Recreatiegids