Normal_landal_greenparks__vakantiehuis__familie__buiten_-_beeld_via_persbericht

Vakantieparkexploitant Landal GreenParks gaat een druk paasweekend tegemoet. De afgelopen dagen steeg de bezetting op de parken tot 95 procent, en met de goede weersvooruitzichten is de verwachting dat alle accommodaties verhuurd zullen worden. Dit meldt Landal GreenParks.

"Het mooie voorjaarsweer van enkele weken geleden en de gunstige weersverwachting voor de komende dagen brengen veel mensen in vakantiestemming en dat zien we aan het boekingsgedrag," aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks. "Maar we zien ook dat door een beter ontwerp en nieuwe technologie van onze website het makkelijker is om online te boeken. Het aantal boekingen via een smartphone steeg met 14 procent, via een tablet met 7 procent en met laptops en desktops 3 procent."
 

Meivakantie en Hemelvaart

 
De meivakantie is nu voor ruim 80 procent bezet, een stijging van zo'n 10 procent ten opzichte van de bezettingscijfers in 2018. Ook het Hemelvaartweekend – dat dit jaar buiten de meivakantie valt – ziet er goed uit, onder meer ook door een flinke stijging van het aantal gasten uit Duitsland en België. Mede doordat het aantal zomerboekingen ook voorloopt op vorig jaar, verwacht Landal GreenParks een mooie zomer.
 

Drenthe, Noord-Holland en Gelderland populair

 
Onder vakantiegangers uit Duitsland zijn tijdens de paasdagen en de meivakantie de provincies Drenthe en Noord-Holland de meest populaire bestemmingen. Bij Belgische gasten van Landal GreenParks is dit vooral Gelderland. Met Pinksteren zijn vooral Gelderland, Overijssel en de Wadden populair.
 
Door: Nationale Recereatiegids