Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels in Achterhoek doen laatste poging komst Van der Valk te stoppen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het baart veel grotere hotels in de Achterhoek zorgen: de komst van Van der Valk naar een locatie aan de snelweg bij Doetinchem. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium, maar met een brief aan de provinciale partijen wordt nu toch nog gepoogd het project een halt toe te roepen. Dit meldt de Gelderlander.
De brief is afkomstig van het Hoteloverleg Graafschap Midden, dat onder andere bestaat uit de Doetinchemse hotels Villa Ruimzicht en Stadshotel De Graafschap, en de hotels Ruimzicht (Zeddam) en De Roode Leeuw (Terborg). Zij stellen dat een Van der Valk tussen de snelweg A18 en de Europaweg nadelig zal uitpakken voor Doetinchem. Kees Hensen, eigenaar van Villa Ruimzicht en voorzitter van het Hoteloverleg Graafschap Midden: "We zijn niet tegen een Van der Valk. Wel zijn we tegen een Van der Valk op deze locatie aan de snelweg. Deze locatie gaat ten koste van de binnenstad van Doetinchem. Er zal een stroom van bezoekers van het centrum naar de snelweg trekken."
 

102 kamers en een restaurant voor 350 man

 
Het Van der Valk-hotel moet ruimte gaan bieden aan 102 kamers, zeven zalen en een restaurant waar 350 mensen terecht kunen. De vergunning voor de bouw is al verleend door de gemeente van Doetinchem, maar volgens de briefschrijvers is die in strijd met het provinciale beleid. Hensen zou dan ook graag zien dat de lokale politiek duidelijkheid gaat scheppen, middels "beleid en visie waar hotels kunnen worden gebouwd en waar niet. Beleid dat we al drie jaar vergeefs van de gemeente Doetinchem vragen. Nu vragen we het aan de provincie."
 

Horeca is het niet eens

 
De brief is ook gestuurd namens de Koninklijke Horeca Doetinchem (KHD), maar de voorzitter daarvan, Robby Welling, stelt dat er bij zijn leden minder consensus heerst dan bij het Hoteloverleg: "Een deel van de horeca is tegen de komst van Van der Valk en een deel voor." Mogelijk wordt er namens horeca-exploitanten die hun bedenken hebben bij de komst van Van der Valk, nog een aparte brief gestuurd vanuit de KHD, zo laat Welling weten. Het Van der Valk-concern heeft nog niet gereageerd op alle commotie. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids
14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

13 juni '24 (15:01)

Leonardo Hotels breidt uit met 12 Nederlandse hotels

Leonardo Hotels breidt flink uit in Nederland door de overname van Zien Group, inclusief 12 hotels. Hierdoor groeit hun portfolio in de Benelux tot 28 hotels. Vijf van de nieuwe aanwinsten liggen in Amsterdam, en er komen ook hotels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht bij. Deze overname brengt 1.522 kamers extra, wat het totaal in Nederland en België op 4.161 kamers brengt. De transactie wordt in kwartaal 3 in 2024 verwacht en sluit aan bij Leonardo's groeistrategie in de Benelux.

13 juni '24 (11:30)

Van uitstel komt toch geen afstel: bouw Hotel & Resort De Hondsrug eindelijk van start

Het heeft even moeten duren, maar deze week is de bouw van Hotel & Resort De Hondsrug van ontwikkelaar Dormio eindelijk gestart. Eigenlijk wilde Dormio in 2022 al beginnen met de bouw ervan, maar door bezwaren van omwonenden, stijgende bouwkosten en minder vraag naar vakantiehuizen werd dat telkens uitgesteld. Dit meldt RTV Drenthe.

12 juni '24 (11:53)

Gemeente Midden-Groningen wil weer handhaven op permanente bewoning

Als het aan het college van B&W van de gemeente Midden-Groningen ligt wordt er weer gehandhaafd op de permanente bewoning op vakantieparken. Dat is voornamelijk in het belang van de lokale ondernemers en de economie, meldt RTV Noord.

12 juni '24 (10:05)

Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan

Gemeente Enschede heeft de knoop doorgehakt. Het vakantiepark in Enschede, Het Rutbeek, krijgt een omvang van 250 vakantiewoningen. Daar heeft de gemeenteraad groen licht voor gegeven. Het referendum over het vakantiepark is daarmee opgeschort, meldt RTV Oost.

11 juni '24 (13:18)

Ook in Noord-Holland zijn campingeigenaren bang voor ‘onbetaalbare vakanties’

Dat vooral mensen met een kleine portemonnee worden geraakt door de btw-verhoging op logies lijkt een gegeven. Het nieuwe kabinet is van plan om de belasting van 9 procent te verhogen naar 21 procent. Daardoor betaal je al snel tientallen euro’s extra voor een overnachting. Ook op vakantieparken in Noord-Holland groeien de zorgen, meldt NH Nieuws.

10 juni '24 (15:16)

Ruzie op camping in Veere: man valt bekende aan met ploertendoder

Afgelopen nacht is een ruzie tussen twee bekenden op een camping in het Zeeuwse Veere uitgelopen tot de aanhouding van een 40-jarige man. Daarbij zou de man de andere man, tevens een bekende, met een ploertendoder op het hoofd hebben geslagen. Hij is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, meldt PZC. 

10 juni '24 (14:49)

Vakantiehuizen in Drentse Schipborg krijgen geen woonbestemming

Met een onderzoek van de gemeente Aa en Hunze in Drenthe moest worden gekeken naar de mogelijkheid om de vakantiehuizen aan de Zeegserweg in Schipborg een woonbestemming te geven. De conclusie van de gemeente: nee. Er zou te veel geluidsoverlast zijn door de N34, meldt RTV Drenthe. 

07 juni '24 (13:32)

Camping Enkhuizen maakt zich zorgen over komst parkeerterrein

Medewerkers en omwonenden van camping De Vest in Enkhuizen zijn bang dat de mogelijke komst van een parkeerterrein naast de camping overlast gaat veroorzaken. De gemeente wil hiermee de parkeerdruk in de stad verlagen. Mogelijk gaat dit echter ten koste van de rust op de camping en zitten vakantiegangers vervolgens in de uitlaatgassen terwijl ze luisteren naar zingende motoren. Dat meldt NH Nieuws.