Foto: Michiel Verbeek

Het college van Beuningen maakt binnenkort de plannen bekend die het heeft met recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk, maar voorziet nu al dat dit voor de nodige onrust zal gaan zorgen bij bewoners en bezoekers van het gebied. Dit meldt de omroep van Rijk van Nijmegen, RN7.

In de Toekomstvisie Groene Heuvels staat onder andere dat er geen plaats zal zijn voor een arbeidsmigrantenpark; een wens van de exploitant van het gebied. In een brief aan de gemeenteraad, waarin vooruitgelopen wordt op de presentatie van de Toekomstvisie, laat het college weten dat er überhaupt niet aan deze wens kan worden voldaan omdat het volgens het nu geldende bestemmingsplan niet is toegestaan op die locatie arbeidsmigranten te huisvesten.
 
Daarnaast gaat het college in op een impasse rondom de toeristenbelasting die de Groene Heuvels is opgelegd. Het recreatiepark vindt deze te hoog, en is nu een juridische procedure gestart om dit aan te kaarten. 
 
Tijdens de commissievergadering van 30 januari zal het college de gemeenteraad verder bijpraten over de Groene Heuvels. Volgens het college is de situatie rondom het recreatiegebied complex vanwege de verschillende eigendomsverhoudingen en doordat er onenigheid bestaat tussen belangenverenigingen van eigenaren. Na de commissievergadering gaat de gemeente ook alle eigenaren en gebruikers van het recreatiegebied bijpraten. Het college voorziet dat dit veel opschudding gaat veroorzaken.
 
Het recreatiegebied de Groene Heuvels ligt langst de A50, ten westen van Nijmegen, en wordt geëxploiteerd door Leisurelands. Het is ongeveer 35 hectare groot en is onder meer het thuis van vakantie- en bugalowpark Hogenboom. Daarnaast is het bekend als het gebied waar evenementen worden georganiseerd zoals het festival Down The Rabbit Hole.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids