Foto: M.M.Minderhoud : Wikipedia/Michiel1972

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Scheveningen heeft haar gelijk gehaald in een rechtzaak die ze had aangespannen tegen een mede-lid, die meerdere appartementen verhuurde aan toeristen via Airbnb en Booking.com, wat grote overlast veroorzaakte in het complex. Dit meldt de Scheveninger.

De rechtzaak was aangespannen door de VvE van de Staete-appartementen. Deze woningen van het Staete-complex bevinden zich boven de Palace Promenade aan de Gevers  Deynootweg, op een steenworp afstand van het Kurhaus. Een van de VvE-leden bleek meerdere appartementen met uitzicht op zee door te verhuren, iets wat tegen de regels is: conform de splitsingsakte mogen deze woningen met zeezicht niet short stay verhuurd worden. Getriggerd door de grote overlast die de toeristen veroorzaakten in het complex stapten de boze bewoners naar de rechter. Die heeft de VvE in het gelijk gesteld.

Voor een langere periode verhuren blijft vooralsnog wel mogelijk: "De appartementen van Juliana Staete, Wilhelmina Staete en Emma Staete kunnen wel verhuurd worden voor langere tijd, ten behoeve van bewoning, in de zin van duurzaam verblijf", aldus de VvE in een verklaring.

Door: redactie Nationale Recreatiegids