Normal_verloederde_stacaravans

Naar nu blijkt zijn alle stacaravans die de gemeente Zundert op camping Fort Oranje in beheer had, gesloopt. Dit in tegenstelling tot eerdere toezeggingen van de gemeente dat zij de caravans voor de duur van de sluiting zou opslaan voor de eigenaar. Dit meldt Stichting Take a Taxi.

Woordvoerder Jan Engel van Fort Oranje reageert ontzet: "De gemeente heeft de rechtbank dus keihard voorgelogen om haar zin te krijgen. Onze eigendommen zijn gewoon vernietigd. Dit is ronduit misdadig."

Direct na de overname op 23 juni vorig jaar is de gemeente begonnen met het verwijderen van honderden stacaravans. Middels een kort geding op 31 augustus 2017 heeft Fort Oranje geprobeerd de verplaatsingen te verbieden. De gemeente liet de rechtbank toen weten de stacaravans met een waarde van meer dan duizend euro niet te zullen slopen doch zorgvuldig voor de eigenaar op te slaan en bewaren. Hiervoor was door de gemeente een afgescheiden terrein gehuurd bij de firma Stolwerk in Breda.

De rechter heeft op grond van de toezegging dat de gemeente de caravans zou opslaan de eis van Fort Oranje om de verplaatsingen te verbieden afgewezen. Fort Oranje heeft herhaaldelijk geprobeerd toegang tot de stacaravans te verkrijgen om deze te kunnen inspecteren.

De gemeente heeft nu in een reactie op een verzoek van Fort Oranje geantwoord dat alle stacaravans gesloopt zijn en er dus geen reden meer is om deze te inspecteren. De schade bedraagt volgens Jan Engel meerdere miljoenen euro's.    

Door: redactie Nationale Recreatiegids