Normal_theater_carr___the_bridge_hotel__amstel__amsterdam__brug__water__stad

The Bridge Hotel, gelegen aan de Amstel naast Theater Carré, sluit definitief de deuren. Zondag checken de laatste gasten uit, online is inmiddels een veiling van alle spullen gaande. Het hotel speelde bij veel evenementen in Amsterdam een belangrijke rol, en was ook goed bekend bij de koninklijke familie. Dit meldt Misset Horeca.

Het pand waar het hotel in huist kwam in 1990 in handen van de huidige eigenaar, maar die gaat nu met pensioen, en een opvolger is er niet. De spullen die geveild worden bevatten veel curiosa. Andrej Pieterson van Troostwijk Veilingen, die de spullen online al in de etalage heeft gezet, ziet veel bijzondere dingen voorbij komen: "Als een van de laatste particuliere hotels in de stad, bood het Bridge hotel de sfeer van een familiehotel. Die werd mede gecreëerd door een aantal stuks prachtig curiosa. Zo wordt een door de eigenaar bijeengebrachte verzameling van ingelijste foto´s van Cassius Clay (Muhammad Ali) aangeboden. Ook de 'Ajax-wand' bestaande uit 21 foto's en een origineel gesigneerd voetbalshirt van Dick Schoenaker gaat onder de virtuele hamer. De veiling biedt menigeen derhalve een mooie kans om een uniek stukje Amsterdam te vergaren."

Het hotel telt 53 kamers, en werd in 2012 nog helemaal gerenoveerd en gemoderniseerd. Het speelde onder andere rond 5 mei een belangrijke rol, als locatie waar alle medewerkers van het Bevrijdingsconcert logeerden, en als plek waar koningin Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima op diezelfde dag altijd werden ontvangen, in aanloop naar het concert.

De veiling van het hotel sluit op 3 december aanstaande. Op 29 november is er een kijkdag voor geïnteresseerden. Meer informatie is terug te vinden op de website van Troostwijk Veilingen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids