Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-375887

Guilty pleasure-programma Fout Maar Goud op 1 september te zien


Het guilty pleasure-programma Fout Maar Goud is vanaf 1 september te zien bij RTL 4. In de show leiden teamcaptains Marieke Elsinga en Gerard Joling hun teams door de spelrondes heen, met als opdracht de 'foute' mystery guest van het andere team te ontmaskeren.

Normal_jog-1547267_960_720

Hardloopwedstrijd in dierentuin Emmen al uitverkocht


Sportliefhebbers met een hart voor dieren moesten er snel bij zijn. In dierenpark WILDLANDS Adventure Zoo Emmen wordt namelijk op 16 september de zogeheten Wildlands Run georganiseerd. Het doel van het evenement is simpel; rennen langs de leukste en meest exotische dieren in het park. Dit meldt Loopings.

Normal_racawka-valley-1276195_960_720

Gasten Center Parcs 13 uur zonder water


In vakantiepark Kempervennen te Westerhoven hebben gasten ruim dertien uur zonder water gezeten. Bezoekers konden urenlang niet douchen, koffiezetten of naar de wc. Gezien de hoge prijs van een vakantiehuisjes voelen sommige gasten zich daarom gedupeerd. Sommigen eisen zelfs hun geld terug. Dit meldt Omroep Brabant. 

Normal_forest-1072828_960_720

Wandel met een ecoloog door de bossen van Overijssel


Het Wereld Natuurfonds organiseert samen met enkele natuurexperts wandelingen die bezoekers een andere indruk van het landschap moeten geven. Wandelaars in de buurt van Zwolle worden gewezen op de grote diversiteit aan flora en fauna die vaak over het hoofd wordt gezien. Dit meldt De Stentor.  

Normal_rss_entry-375840

Bioscoopketen Kinepolis profiteert van einde corona en Top Gun


Bioscoopketen Kinepolis heeft in de eerste helft van dit jaar vijf keer zoveel bezoekers getrokken als in de eerste zes maanden van 2021. Het einde van de coronamaatregelen en enkele publiekstrekkers als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en Elvis zorgden voor meer bioscoopbezoek totdat hittegolven aan het begin van de zomer mensen weer ...

Normal_fast-1281628_960_720

Tentoonstelling over de geschiedenis van F1 in Louwman Museum


In het Haagse museum voor automobielen loopt de tentoonstelling F1 Legends over de meest iconische voertuigen in de geschiedenis van de Formule 1. Tot en met 4 september is het mogelijk om de beste coureurs en voertuigen die op Zandvoort reden tussen 1948 en 1970 te aanschouwen. Dit meldt het museum. 

Normal_rss_entry-375835

Igone reageert voor het eerst op beschuldigingen Thijs Römer


Igone de Jongh heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen aan het adres van haar man Thijs Römer. Een 20-jarige vrouw beschuldigde Römer via Twitter van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze veertien jaar oud was.

Normal_rss_entry-375817

Irene Moors denkt door nieuwe romkom vaker terug aan jeugdliefde


Irene Moors heeft een nieuwe filmrol te pakken: in Hart op de juiste plek speelt ze de rol van moeder Kristien. In de film speelt jeugdliefde een belangrijke rol, wat Moors best een beetje aan het denken heeft gezet. "Ik ben heel gelukkig getrouwd met Barry", zegt ze tegen het ANP. "Maar ik ben wel wat vaker terug gaan denken aan vroeger: hoe zo...

Normal_page0-1054-full

De meest luxe vakantievilla’s bij vakantiepark Meer van Eysinga


In de buurt van Joure ligt het historische landgoed Eysinga State van meer dan 400 hectare. Naast het landgoed wordt er hard gebouwd aan twee exclusieve recreatielocaties met accommodaties uit het hoogste segment. Dit meldt Architectenweb. 

Normal_rss_entry-375756

Dance Valley-directeur ontkent beschuldigingen van verkrachting


United Dance Company-eigenaar Brian B. ontkent de beschuldigingen van verkrachting aan zijn adres. Een 52-jarige Spaanse vrouw heeft op Instagram gedeeld dat zij door B., die onder andere Dance Valley en Dutch Valley organiseert, zou zijn verkracht in haar woning in Madrid. De vrouw zegt ook dat hij daar tot een paar weken geleden voor heeft vas...

Normal_flyer-1359867_960_720

30 jaar Bijlmerramp wordt herdacht in Amsterdam Museum


Op 4 oktober 1992 vloog een vrachtvliegtuig recht in de Bijlmerflats Groenveen en Klein-Kruitberg. Sindsdien staat de Bijlmerramp bekend als een landelijk trauma met nog veel waarneembare sporen. In het Amsterdam Museum wordt teruggeblikt op de ramp van bijna dertig jaar geleden. Dit meldt Nu.nl.

Normal_netherlands-1345853_960_720

Onontdekt strand Delfzijl blijft betaalbaar en rustig tijdens recorddroogte


Gratis parkeren wordt steeds meer een unicum bij Nederlandse stranden. Aan de grote kuststranden van Zuid- en Noord-Holland lijkt het soms wel de Côte d’Azur. Toch zijn nog niet alle Nederlandse stranden bestemd voor een goedbetaald publiek. In Delfzijl kun je in alle rust afkoelen bij het water van de Eemsmonding. Dit meldt Dagblad van het Noor...

Normal_rss_entry-375744

Wisselvallig weer op Lowlands, zaterdag wordt beste dag


Festivalgangers die dit weekend naar Lowlands gaan doen er goed aan een poncho en zonnebrandcrème mee te nemen. Volgens Weeronline wordt het wisselvallig, maar is er ook ruimte voor de zon.

Normal_rss_entry-375718

Onderzoek: man verdient helft meer dan vrouw in kunstwereld


In de Nederlandse kunstwereld verdienen mannen zo'n 50 procent meer dan vrouwen, staat in een gezamenlijk rapport van belangenorganisatie WOMEN Inc. en ABN AMRO.

Normal_heather-blossoms-4411842_960_720

Zoek verkoeling in de paarsgekleurde heide bij de Boswachterij Staphort


De heide bij de Boswachterij Staphort staat in bloei. Recreanten van allerlei takken zijn hier in steeds grotere getalen te zien rond augustus. Mountainbikers, hardlopers, wandelaars, paardrijders en fietsers vinden hun plek in dit diverse en uitgdagende natuurlandschap. Dit meldt de Meppeler Courant. 

Normal_wasp-564609_960_720

Toverland verklaart oorlog tegen wesp, +80 wespennesten verwijderd


Attractiepark Toverland kampt met een grote wespenplaag. Via hun communicatiekanalen laat het park weten dat er a 83 wespennesten zijn verwijderd deze zomer. In verhouding met voorgaande jaren zijn dit er een stuk meer. Dit meldt Loopings. 

NRG Ingezonden artikelen

NRG Ingezonden blogs

NRG Interview

"Toegankelijkheid is met Noorderzon verweven"

Normal_noorderzon_2019__c__niels_knelis_meijer


De zomer is begonnen en dat betekent één ding in Noord-Nederland: Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, of kortweg Noorderzon. Al sinds 1991 genieten stadje...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht