Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-313658

Dienstregeling NS overdag weer op niveau van voor coronacrisis


De NS rijdt vanaf vandaag overdag weer dezelfde dienstregeling als voor het begin van de coronacrisis in 2020. Op 5 juli rijden ook alle nachttreinen weer zoals voor de beperkende maatregelen tegen het coronavirus.

Normal_rss_entry-313696

Stevige onweersbuien in tweede helft van deze week


Na de tropische temperaturen van woensdag en donderdag moeten we in ons land rekening houden met stevige onweersbuien. Daarvoor waarschuwt Weer.nl.

Normal_rss_entry-313664

Fans van Oranje zonder al te veel problemen naar binnen in ArenA


De meeste toeschouwers van het eerste duel van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne hebben op tijd een plekje gevonden in de Johan Cruijff ArenA. Een kwartier voor de aftrap zitten bijna alle gelukkige eigenaren van een toegangsbewijs op hun stoeltje.

Normal_rss_entry-313651

Cabaretier Weijers noemt versoepelingen 'positiever op papier'


De veronderstelde versoepelingen voor de theaterbranche die het kabinet heeft aangekondigd, gaan er bij cabaretier Guido Weijers niet in. Tegen dj Lex Gaarthuis in het programma De 10 Van op Radio 10 zei hij dat het "allemaal positiever wordt gebracht dan dat het in de praktijk is".

Normal_rss_entry-313601

Politie beëindigt weer illegale feesten


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in onder meer Deventer, Tilburg en bij Breda een eind gemaakt aan illegale feesten. Het was er veel te druk en mensen hielden zich niet aan de coronaregels.

Normal_rss_entry-313501

Record Store Day is ook dit jaar opgesplitst


Muziekliefhebbers kunnen zaterdag weer bijzondere releases scoren tijdens Record Store Day. Honderd platenzaken in Nederland doen mee met het evenement.

Normal_rss_entry-313455

Politievakbonden twijfelen aan doorgaan buitenevenementen


Politievakbonden zijn sceptisch over het laten doorgaan van eendaagse buitenevenementen per 30 juni. De bonden spreken van een tekort aan collega’s en vrezen voor een stortvloed aan evenementen.

Normal_rss_entry-313470

Lowlands-directeur: Goed nieuws, maar wel met goede administratie


Directeur Eric van Eerdenburg van Lowlands is heel blij met het nieuws dat zijn festival deze zomer kan doorgaan met een test- of vaccinatiebewijs. Dat laat hij vrijdag weten in reactie op het kabinetsbesluit. Wel wil hij zekerheid dat de vaccinatieadministratie en -apps helemaal op orde zijn als Lowlands doorgaat.

Normal_rss_entry-313463

KLM houdt zich vooralsnog aan afspraken met Staat


KLM houdt zicht vooralsnog aan de afspraken die zijn gemaakt als onderdeel van het coronasteunpakket dat de maatschappij van de overheid kreeg. Zo ligt de maatschappij op koers om tegen 2022 de operationele kosten met zeker 15 procent te hebben teruggebracht. Daar draagt ook het personeel zijn steentje aan bij. Geld dat is ontvangen is ook allee...

Normal_rss_entry-313432

Fieldlab: groen licht voor evenementen geeft perspectief


Fieldlab Evenementen heeft verheugd gereageerd op het kabinetsbesluit dat vanaf 30 juni zonder grote beperkingen weer evenementen toegestaan zijn. Marcel Elbertse, voorzitter van de stuurgroep, is trots dat de onderzoeksresultaten van Fieldlab aan de basis daarvan hebben gestaan.

Normal_rss_entry-313441

Festivalbranche: onwerkelijk dat het zover is


Ook de festivalbranche is opgelucht nu het kabinet heeft besloten dat evenementen vanaf 30 juni weer zijn toegestaan zonder grote beperkingen. Het tussentijds testen bij meerdaagse evenementen wordt nog wel "een logistieke uitdaging", zegt Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), tegen het ANP.

Normal_rss_entry-313426

Vanaf 30 juni 'volle' evenementen mogelijk met test of vaccinatie


Vanaf 30 juni zijn evenementen toegestaan zonder grote beperkingen op het aantal bezoekers en waar mensen ook geen 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Ook hoeven ze geen mondkapje op. Het gaat om evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is. Bezoekers moeten zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. Ook bewijs van een recent door...

Normal_rss_entry-313357

Stormloop op kaarten voor nieuwe musical Zodiac


Voor de nieuwe Nederlandse musical Zodiac, die vanaf 17 juni in de Koepelgevangenis in Breda speelt, zijn al meer dan 10.000 kaarten verkocht. Dat meldde hoofdrolspeler René van Kooten donderdag in het radioprogramma Volgspot.

Normal_rss_entry-313324

Kabinet besluit hoe evenementen kunnen doorgaan


Het kabinet besluit vandaag onder welke voorwaarden evenementen weer kunnen doorgaan, nadat de volgende stap van het zogeheten openingsplan wordt gezet. Dan wordt een groot aantal coronamaatregelen versoepeld en kunnen bijvoorbeeld festivals weer worden georganiseerd.

Normal_rss_entry-313351

Karin Bloemen gekwetst door Hugo de Jonge


Karin Bloemen was vorige maand furieus op demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De politicus gaf toen aan dat mensen niet noodzakelijk naar het theater hoefden, maar ook gewoon thuis een dvd konden opzetten.

Normal_rss_entry-313358

Els de Schepper gaat Judy Garland spelen in nieuwe voorstelling


De Vlaamse actrice Els de Schepper kruipt volgend jaar in de huid van de iconische ster Judy Garland. Het gaat om een zomerproductie die vanaf 1 juni 2022 te zien zal zijn in Studio Zuid in Antwerpen.

NRG Ingezonden artikelen

NRG Ingezonden blogs

NRG Interview

Artsen over het vuurwerkverbod: “Dit is een uniek medisch experiment”

Normal_normal_vuurwerk


Van beschadigde ogen tot geamputeerde vingers: artsen maken iedere jaarwisseling het nodige letsel mee. Om de ziekenhuizen te ontlasten, geldt er dit jaar een verbod op het...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht