Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-345805

VI Vandaag start vanaf vanavond een half uur eerder met opnames


De opnames van Talkshow VI Vandaag beginnen vanaf donderdagavond een half uur eerder. Dat vertelde Wilfred Genee donderdag in Ook Goeiemorgen op Radio Veronica. Daardoor kan het publiek de hele uitzending bijwonen. De uitzending op televisie begint wel op het gebruikelijke tijdstip.

Normal_riviergezicht_bij_winter

Schilderij van Rijksmuseum nu in bruikleen bij Westfries Museum in Hoorn


Het Westfries Museum in Hoorn staat een ingrijpende restauratie en vernieuwing te wachten. Op 1 januari 2023 sluit het museum haar deuren voor een verbouwing en uitbreiding die naar verwachting meer dan twee jaar gaat duren. Het hele jaar 2022 kan iedereen nog volop genieten van het monumentale museumcomplex met de meer dan 25 schatkamers. In éé...

Normal_rss_entry-345779

Sanne Wallis de Vries gaat tóch haar theatertour afmaken


Sanne Wallis de Vries gaat haar theatertour Kom. toch afmaken. Eerder deze week zei de comédienne dat het onder de voorwaarden waaraan theaters sinds de heropening van de cultuursector moeten voldoen onmogelijk was te spelen, maar daar komt ze nu van terug.

Normal_rss_entry-345767

VSCD: uur langer open maakt voor culturele sector een groot verschil


Voor de culturele sector maakt een sluitingstijd van 23.00 uur in plaats van 22.00 uur uit, omdat theaters zo meer voorstellingen kunnen draaien. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Bovendien kunnen voorstellingen dan doordeweeks later beginnen, zodat het publiek gemakkelijker na werk naa...

Normal_rss_entry-345750

Diederik Hummelinck (73) overleden, stond aan de wieg van talloze grote namen


Voormalig theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alzheimer en heeft "afscheid genomen van het leven," heeft Korthals Stuurman Theaterbureau, dat voortkwam uit zijn bureau Hummelinck Stuurman, bekendgemaakt.

Normal_dierenpark_amersfoort_zet_zich_in_voor_zeer_bedreigde_eikelmuis__bron_-_wesley_overman_

Zeer bedreigde eikelmuis staat centraal in DierenPark Amersfoort


2022 is uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Eikelmuis’. “Het hele jaar wordt er extra aandacht gevraagd voor het meest bedreigde knaagdier van Nederland”, vertelt educator Carlijn Speksnijder. “Bijna iedereen kent de reuzenpanda uit China, maar niet de eikelmuis. Terwijl de panda veel minder bedreigd is.” Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Normal_rss_entry-345730

Minister Justitie en Veiligheid Yesilgöz spreekt maandag carnavalsburgemeesters


Maandag, voorafgaand aan het overleg met voorzitters van de veiligheidsregio's, spreekt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) met carnavalsburgemeesters over de vieringen die eind februari van start gaan.

Normal_rss_entry-345715

EasyJet ziet vraag naar vliegtickets toenemen sinds versoepelingen Engeland


De vraag naar vliegtickets neemt toe sinds de Britse overheid heeft aangekondigd de coronamaatregelen rond reizen te gaan versoepelen. Dat zegt prijsvechter easyJet bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Zo komt vanaf 11 februari het verplichte testen van reizigers te vervallen in het Verenigd Koninkrijk als zij zijn geboosterd. Ook onder m...

Normal_mask-4898571_1920

Geen mondkapjesplicht en coronapas meer in het Verenigd Koninkrijk


Engeland heeft donderdag de coronamaatregelen verder versoepeld. Het is met uitzondering van het Londense openbaar vervoer niet langer verplicht een mondkapje te dragen en ook het gebruik van de coronapas komt te vervallen.

Normal_winter_in_de_crypte

'Winter in de crypte' weer open na lockdown in KoepelKathedraal


Bij gebrek aan sneeuw en kou in Nederland ben je vanaf 28 januari welkom om tijdens Winter in de crypte de winter te vieren. Betreed vanaf nu weer de ondergrondse gangen van onze schitterende KoepelKathedraal en verlies je in de prachtig verlichte miniatuur winterdorpen. Dit meldt DOSS Event Support.

Normal_koti-214509_1280

Nationaal slavernijmuseum in Amsterdam komt steeds een stapje dichterbij


Amsterdam zet grote stappen op weg naar een nieuw nationale slavernijmuseum in onze stad. 3 kwartiermakers stellen een ondernemingsplan op. Ook zijn er 9 locaties voor nieuwbouw van het museum in beeld. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Normal_atlas_kaart_aardrijkskunde_reizen_vakantie_route

Nederlanders willen in 2022 vaker op vakantie, met de auto en booster op zak


Nederlanders staan weer te springen om dit jaar op vakantie te gaan. Tweederde wil vaker op vakantie dan tijdens de coronapandemie. Om zeker te zijn dat hun vakantie naar het buitenland door kan gaan, hebben ruim acht op de tien vakantiegangers hun boosterprik al gehaald. Ook hebben mensen de voorkeur voor een autovakantie en wil een derde minde...

Normal_rss_entry-345693

Famke Louise: Ali B heeft mij nooit misbruikt


Famke Louise heeft geen vervelende dingen meegemaakt met haar voormalige manager Ali B. Dat vertelt de zangeres woensdagavond in reactie op een video van juicekanaal Roddelpraat. Daarin liet presentator Dennis Schouten een nummer van haar horen waaruit volgens hem kan worden opgemaakt dat Famke Louise door de rapper is misbruikt.

Normal_rss_entry-345647

Evenementenbranche roept kabinet in brandbrief op tot meer duidelijkheid


De evenementenbranche heeft woensdag een brandbrief gestuurd aan het kabinet. Hierin roepen onder meer organisaties als de Alliantie van Evenementenbouwers en de Vereniging van Evenementenmakers en directeuren van ID&T Groep, MOJO, KNVB en UnMute Us op tot meer duidelijkheid en een "helder plan".

Normal_rss_entry-345622

Journalist Hummie van der Tonnekreek, 'moeder' van Big Brother, overleden


Journalist en eindredacteur Hummie van der Tonnekreek is op 19 januari op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft goede vriend en televisieproducent Gijs van Dam woensdag namens de familie bekendgemaakt. Zij overleed aan de gevolgen van longkanker. Van der Tonnekreek werd vooral bekend bij het grote publiek toen zij in 1999 hoofdredacteur werd v...

Normal_rss_entry-345621

Na BOOS-uitzending 60 meldingen bij meldpunt Mores, ook over andere shows


Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland van afgelopen donderdag, zijn er bij het meldpunt Mores voor de culturele en creatieve sector van grensoverschrijdend gedrag zestig meldingen gekomen. De helft van deze meldingen "kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek", zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media).

NRG Ingezonden artikelen

NRG Ingezonden blogs

NRG Interview

De Recreatie Vakbeurs: ‘Inspiratie voor een jaarrond recreatie’

Normal_recreatiebeurs271119-juliantienfotografie-jjf07126-0045


Wat brengt de Recreatie Vakbeurs 2021? Organisator Jeffry Plaggenmarsch vertelt: 'Met welke vraag je ook naar de beurs komt, overal is een antwoord op te vinden.'

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht