Normal_zeeland__walcheren__vrouwenpolder__zee__strand__toeristen

Zeeland kampt in de zomer met grote drukte op de wegen, met name richting de kust. De provincie heeft daarom besloten twee ton subsidie uit te trekken voor onderzoek naar mogelijkheden om de verkeersdruk te verminderen. Dit meldt Omroep Zeeland.

De focus zal primair komen te liggen op het op een milieuvriendelijke manier bereikbaar maken van de Walcherse kust. Hierbij zullen het Kenniscentrum Kusttoerisme van de Hogeschool Zeeland en de universiteit van Gent gaan samenwerken. Beide onderwijsinstellingen krijgen hier ieder een ton subsidie voor.

In de zomer is de verkeersdrukte richting de kust in Zeeland het meest voelbaar. Op warme dagen ontstaan er lange files en is er een tekort aan parkeerplaatsen in de buurt van de kust. De provincie probeert hier al langer oplossingen voor te vinden. CDA-gedeputeerde Jo-Annes de Bat: "Je kan bijvoorbeeld denken aan het creëren van voorzieningen in het achterland, van waaruit je toeristen dan toch naar de kust kan brengen."

Het is een van de ideeën die onderzocht zal worden. Daarnaast leeft sterk de wens om te kijken hoe het autorijden bínnen de provincie verminderd kan worden: "We kunnen niet voorkomen dat mensen met de auto naar Zeeland komen. Maar we zouden wel graag zien dat mensen het gebied op een andere manier gaan verkennen wanneer ze er eenmaal zijn. Zo blijft Zeeland een aantrekkelijke bestemming", aldus Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme. Volgens haar moet het project aan het einde van dit jaar "in de stijgers staan".

Door: redactie Nationale Recreatiegids