Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeeland steekt twee ton in onderzoek naar vervoer toeristen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Zeeland kampt in de zomer met grote drukte op de wegen, met name richting de kust. De provincie heeft daarom besloten twee ton subsidie uit te trekken voor onderzoek naar mogelijkheden om de verkeersdruk te verminderen. Dit meldt Omroep Zeeland.

De focus zal primair komen te liggen op het op een milieuvriendelijke manier bereikbaar maken van de Walcherse kust. Hierbij zullen het Kenniscentrum Kusttoerisme van de Hogeschool Zeeland en de universiteit van Gent gaan samenwerken. Beide onderwijsinstellingen krijgen hier ieder een ton subsidie voor.

In de zomer is de verkeersdrukte richting de kust in Zeeland het meest voelbaar. Op warme dagen ontstaan er lange files en is er een tekort aan parkeerplaatsen in de buurt van de kust. De provincie probeert hier al langer oplossingen voor te vinden. CDA-gedeputeerde Jo-Annes de Bat: "Je kan bijvoorbeeld denken aan het creëren van voorzieningen in het achterland, van waaruit je toeristen dan toch naar de kust kan brengen."

Het is een van de ideeën die onderzocht zal worden. Daarnaast leeft sterk de wens om te kijken hoe het autorijden bínnen de provincie verminderd kan worden: "We kunnen niet voorkomen dat mensen met de auto naar Zeeland komen. Maar we zouden wel graag zien dat mensen het gebied op een andere manier gaan verkennen wanneer ze er eenmaal zijn. Zo blijft Zeeland een aantrekkelijke bestemming", aldus Margot Tempelman van het Kenniscentrum Kusttoerisme. Volgens haar moet het project aan het einde van dit jaar "in de stijgers staan".

Door: redactie Nationale Recreatiegids

09 februari '22 (11:29)

Kabinet mikt op terugkeer ondernemersrisico na pandemie

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

02 november '18 (12:34)

Limburg moet zichzelf als geheel gaan promoten

De VVV's Zuid-, Midden- en Noord-Limburg zijn het erover eens: per saldo zijn alle regio's beter uit wanneer ze als één geheel worden gepromoot. Ze willen daarvoor nauwer gaan samenwerken met de provincie, zo blijkt uit de nieuwe marketingstrategie één Limburg die is ontwikkeld. Dit meldt De Limburger.

02 november '18 (11:02)

Flink meer toeristen voor Leeuwarden

Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad, ontvangt flink meer bezoekers. Zo zijn er dit jaar bij de VVV in Leeuwarden al 85.000 bezoekers binnengelopen, tegen 40.000 vorig jaar. Met nog twee maanden te gaan zal dat aantal alleen maar toenemen. Dit meldt Omrop Fryslân.

02 november '18 (10:05)

Recreatieprijzen: Beste Praktijkopleider en Leukste Collega bekendgemaakt

Alexander van der Doorn, praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum, is gisteren tijdens Dag van de Recreatie, uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider Recreatie 2018. Marjolein Steman werd uitgeroepen tot Leukste Collega Recreatie 2018. Dit meldt FNV Recreatie.

01 november '18 (11:49)

Hanzestad Hasselt wil de Chinese toerist verleiden

Waar op sommige plekken in Nederland een sterke behoefte naar minder toeristen leeft, zijn er ook plaatsen die juist streven naar meer. Zo wil Hasselt (ironisch genoeg ook bekend als Klein Amsterdam) nu de Chinese toeristen verleiden. Dat zou ook Giethoorn goed uitkomen. Dit meldt de Stentor.

31 oktober '18 (10:18)

Kunstenaar bedekt letters 'I amsterdam'

Kunstenaar Dadara heeft de iconische letters I amsterdam bij het Rijksmuseum in Amsterdam aan het oog onttrokken door er grote schermen voor te plaatsen. Daarop staat te lezen I am dream en Temporarily closed for rebranding - Coming soon.

30 oktober '18 (16:28)

Wildlands begonnen met aanpassen olifantenverblijf

Nadat een groep bezoekers van Wildlands vorige week dichterbij de olifanten was gekomen dan het dierenpark lief was, heeft de Emmense adventure zoo nu de eerste maatregelen genomen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Dit meldt de ZuidOosthoeker.

30 oktober '18 (15:54)

‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’

De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

29 oktober '18 (13:05)

Weer orang-oetan in Apenheul overleden

In Apenheul is opnieuw een orang-oetan overleden. Het gaat om de achttienjarige Binti. Een week geleden nam het park in Apeldoorn al afscheid van de 52-jarige Silvia.

29 oktober '18 (10:48)

Replica schip Willem Barentsz gedoopt door prinses Margriet

Afgelopen zaterdag is in Harlingen door prinses Margriet De Witte Swaen gedoopt. Het betreft een replica van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 de noordelijke doorvaart naar Indië probeerde te vinden, maar waarmee hij uiteindelijk strandde op Nova Zembla. Dit meldt het Algemeen Dagblad.