Normal_friesland_dorp_huisjes_bootjes_nederland_vrije_tijd

Er komt een nieuw publieksevenement om de recreatie en het toerisme binnen Nederland onder de aandacht te brengen: het ‘Er-op-Uit’ Festival. Het zal op 30 en 31 maart 2019 plaatsvinden in de Expo Haarlemmermeer. Dit meldt de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland op haar website.

Het festival moet de aftrap worden voor het nieuwe toerisme- en recreatieseizoen en vindt daarom bij aanvang van de lente plaats. Bezoekers van het evenement kunnen kennismaken met alles wat maar met vrijetijdsbeleving te maken heeft. Onder het dak van Expo Haarlemmermeer zullen hiervoor drie zogeheten 'presentatiezones' worden ingericht: Holland Laan (waar landelijke organisaties zich zullen presenteren), Provincie Gebieden (gericht op provincies, regio's en steden) en Buitenleven Promenade (de plek waar zaken als caravans, tenten en boten te vinden zullen zijn).

Het is voor het eerst dat de vrijetijdsbranche in Nederland zich op deze manier zal presenteren. De website voor het festival is inmiddels in de lucht: www.eropuitfestival.nl.

Door: redactie Nationale Recreatiegids