NRG Toerisme nieuws

Normal_strand_domburg

Toename toerisme Domburg leidt tot Amsterdamse dilemma’s


De toename van het aantal toerisme zet niet alleen in Amsterdam de verhoudingen op scherp. Ook in het Zeeuwse Domburg gebeurt dit. Voor veel inwoners van de badplaats zijn de toeristen een vloek en een zegen tegelijk. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_tolhuistuin_exterior

Cultureel ondernemers vrezen einde Tolhuistuin door forse huurverhoging


De Tolhuistuin in Amsterdam-Noord vreest voor haar voortbestaan. De culturele broedplaats naast filmmuseum EYE lijkt aan haar eigen succes ten onder te gaan: "Als de toeristen komen, komen de vastgoedmensen ook." Dit meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

Normal_flevoland_van_boven__windmolens__nieuw_land__landbouw__zee__meer

Subsidie voor ondernemers om ‘Verhaal van Flevoland’ te vertellen


De jongste provincie van Nederland wil bezoekers graag het 'unieke en onderscheidende karakter van Flevoland laten ervaren'. Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector die denken hier een bijdrage aan te kunnen leveren, kunnen daar nu subsidie voor aanvragen. Dit meldt weekblad De Noordoostpolder.

Normal_fietser__snelheid

Hoogste punt Drenthe (56 meter) wordt bereikbaar per fiets


Een langgekoesterde wens van veel Drentse fietsliefhebbers gaat vanaf morgen in vervulling: het hoogste punt van de provincie, de Col du VAM, kan vanaf dan met de tweewieler worden bedwongen. Dit meldt de Provincie Drenthe.

Normal__landing_of_the_pilgrims___michele_felice_corn_

‘Founding fathers’ van Amerika krijgen eigen jaar in Leiden


In 1609 vluchtte een groep Engelsen naar Leiden vanwege hun geloofsovertuigingen. In 1620 vertrokken ze naar Amerika. Deze zogeheten Pilgrims worden nu gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten. In 2020 gaat Leiden deze historische link met Amerika uitgebreid vieren. De ideeënmachine komt inmiddels op stoom. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

Normal_i_amsterdam__rijksmuseum__museumplein__14-10-2018_

Niet iedereen wil van ‘I Amsterdam’ af


Vorige week werd bekendgemaakt dat de letters van I amsterdam van het Museumplein zullen verdwijnen. Maar lang niet iedereen wil af van dit symbool van Amsterdamse citymarketing. Inmiddels is er een petitie gestart voor behoud van de letters. Dit meldt de Volkskrant.

Normal_wildlands_emmen__raadhuisplein_

Nieuwe directeur voor noodlijdend Wildlands


De Raad van Commissarissen van Wildlands heeft Erik van Engelen benoemd als interim-directeur van de adventure zoo uit Emmen. Hij volgt tijdelijk Frankwin van Beers op, die 19 september afscheid nam. De hoop is dat Van Engelen het dierenpark bestendiger kan maken voor de toekomst. Dit meldt Wildlands op zijn website.

Normal_hollandworld

Megapretpark HollandWorld wil in 2023 open


Als alles meezit opent in 2023 in de buurt van Schiphol het nieuwe pretpark HollandWorld. Het moet qua bezoekersaantallen, na de Efteling, het best bezochte park van de Benelux worden. Nu er zoveel extra toeristen naar Nederland zullen komen komt het pretpark volgens ondernemer Hans van Driem als geroepen. Dit meldt Noord-Holland Nieuws.

Normal_strandtent__nederland__noordzee__strand__zee

Recordomzetten voor strandtenten: 'beste zomer ooit'


Afgelopen zomer was lang, warm en kende meer dan honderd zomerse dagen. Geen ongunstige omstandigheden voor de 321 strandtenten langs de Noordzeekust: die boekten recordomzetten. Dit meldt RTL Z.

Normal_schiphol__vliegtuig__vliegveld

Nederland geliefd bij internationale zakenreizigers en toeristen


Het aantal door Nederland verstrekte visa voor kort verblijf is in de periode 2011-2017 fors gestegen met ruim 45 procent naar 621.000 per jaar. Naar schatting geven bezoekers uit visumplichtige landen in Nederland bijna 300 miljoen euro per jaar uit. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_wadden__strand__zeilboot__gestrand__zee

Bouw Werelderfgoedcentrum Waddenzee voorlopig gestrand


De plannen om het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC) te gaan bouwen in het Groningse Lauwersoog zijn voorlopig in de ijskast gezet. Het ontwerp van de Deense architect Dorte Mandrup kan niet op genoeg draagvlak rekenen. Gemeente De Marne gaat nu op zoek naar een oplossing. Dit meldt Architectenweb.

Normal_amsterdam__rijksmuseum__museumplein__toerisme__toeristen

Iconische letters ‘I Amsterdam’ worden weggehaald


Het is waarschijnlijk het meest bekende beeldmerk van toeristisch Amsterdam: de letters van I Amsterdam die op het Museumplein staan. Binnenkort worden ze weggehaald. Volgens Wethouder Udo Kock (D66, economische zaken) zijn de letters "symbool geworden voor het massatoerisme en de negatieve gevolgen daarvan." Dit meldt Het Parool

Normal_zeeland__walcheren__vrouwenpolder__zee__strand__toeristen

Zeeland steekt twee ton in onderzoek naar vervoer toeristen


Zeeland kampt in de zomer met grote drukte op de wegen, met name richting de kust. De provincie heeft daarom besloten twee ton subsidie uit te trekken voor onderzoek naar mogelijkheden om de verkeersdruk te verminderen. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_rss_entry-175329

Zeldzame kiwi geboren in Avifauna


Vogelpark Avifauna heeft een primeur: er is een kiwi geboren. Het is de eerste keer dat in Nederland een exemplaar van de zeldzame en bedreigde loopvogel is geboren en de eerste dit jaar binnen een wereldwijd fokprogramma waaraan zestien dierentuinen meedoen.

Normal_rss_entry-175152

Enorme groei toerisme tot 2030


Het toerisme in Nederland neemt tot 2030 explosief toe. Mogelijk groeit het aantal buitenlandse bezoekers van 18 miljoen (2017) naar 29 miljoen. Het aantal binnenlandse toeristen stijgt naar verwachting van 24 miljoen tot bijna 31 miljoen in 2030.

Normal_amsterdam__caf__de_jaren__rondvaartboot__gracht__mooi_weer

Komende jaren ruim 2 miljoen extra gasten voor Amsterdam


De pogingen van Amsterdam om de toestroom van toeristen in te dammen hebben vooralsnog weinig effect. Sterker nog: voor komende jaren wordt een forse toename verwacht. Naar verwachting zullen zo’n 2,1 miljoen mensen meer te gast zijn in de hoofdstad dan nu. Dit meldt de Telegraaf.