Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toekomst van de Nederlandse bungalowsector in beeld

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
congres “Second life voor de bungalowsector”  5 novemberAl jaren heerst de breed gedragen opvatting dat de bungalowmarkt in Nederland sterk verzadigd is. Een goed voorbeeld is CenterParcs, dat al jaren geen actieve expansieplannen in Nederland heeft. Toch blijven ketens als Roompot Vakanties en Landal Greenparks volop investeren in de opening van nieuwe resorts. Hoe zit het nu eigenlijk met de verblijfssector? Tijdens een nieuwe editie van “Second life voor de bungalowsector” gaat Pleisureworld in op de vraag: waar liggen toekomstgericht de kansen?

Ketens gaan voor bijzondere concepten en een top locatie
De landelijke ketens kiezen heel duidelijk voor een bijzonder concept al dan niet gecombineerd met een top locatie. Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Kijken we naar de ketens die nog wel investeren, dan zien we heel duidelijk dat zij niet langer kiezen voor een “gestandaardiseerd aanbod”. Roompot Vakanties kiest heel duidelijk voor een luxe segment met hun nieuwe Largo Villas. En dat de strandhuisjes aan Cadzand binnen no-time verkocht zijn, heeft alles te maken met de fantastische locatie aan zee.”

Ook de individuele ondernemer staat voor een keuze
Toch blijft er een groot aanbod aan bestaande bungalowparken waarvan het merendeel genoodzaakt is om de benodigde bezettingsgraad te halen door de inzet van diverse kortingswebsites. Het is dan ook juist een uitdaging voor de kleine(re) ondernemer om op zoek te gaan naar een (duurzaam) potentiële nichemarkt. “Dit gaat verder dan alleen een tijdelijke investering in een paar “glamping accommodaties”, aldus Van Leeuwen.

Second life voor de bungalowsector: innoveren & vitaliseren
Welke concepten hebben de toekomst én kunnen nog rekenen op financiering? Tijdens een nieuwe editie van het congres “Second life voor de bungalowsector” op woensdag 5 november, gaat Pleisureworld onder andere in op het Habitat principe (zorgconcept) en een uniek concept in grootschalige verblijfsaccommodatie. Ook komen de investeerders achter het vernieuwde Hof van Saksen aan het woord.

© Nationale Recreatiegids

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.