Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeven kanshebbers voor Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 13 min
location_on [xx]km
Dit najaar vindt de eerste uitreiking plaats van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award voor “beste samen speelplek”. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten en de zeven bedrijven die kans maken op deze roemrijke prijs zijn bekend!

De kanshebbers
In willekeurige volgorde, doen uit het hele land de volgende kanshebbers mee: Camping ’t Reestdal (Balkbrug) – Camping de Vierbannen (Ouwerkerk) – Fun-ie-Fit (Almelo) – Hof van Eckbergen (Eibergen) – Outdoor Laarbeek (Beek en Donk) – Speeltuin de Roetsj (Sittard) en Stadspark Groningen. NSGK Speeltuinbendeleider Ilse van der Put: “Ik ben positief verrast door het enthousiasme waarmee deze eerste award verkiezing nu al wordt ontvangen. We zien heel veel leuke en verrassende initiatieven op het gebied van “samen spelen”, dat betekent nog een hele kluif voor de jury!”

Mystery visits
De komende weken staan in het teken van mystery visits. Juryleden Maria Ouwehand (NSGK), ouder-kindteams van de NSGK Speeltuinbende, paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster en Hans van Leeuwen (Pleisureworld) trekken door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. Na een uitvoerig juryberaad, zal op maandag 17 november de definitieve winnaar bekend gemaakt worden tijdens het congres “De NSGK Speeltuinbende komt eraan!”.

Over de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award
De NSGK Speeltuinbende is het testteam van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het is een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap. De NSGK Speeltuinbende Award is een initiatief van Pleisureworld en de NSGK Speeltuinbende en heeft tot doel om ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar te maken en te belonen.

NSGK speeltuinbende komt eraan!
Onlangs heeft een overval plaatsgevonden bij attractiepark Toverland waarbij de kinderen de hele dag gespeeld hebben en als testteam op pad zijn geweest. Toverland heeft een diploma ontvangen met de voorname uitkomst dat “samen spelen” behoudens enkele aanpassingen voor de NSGK Speeltuinbende een feest is. Wilt u ook meer weten hoe de NSGK Speeltuinbende optimaal speelplezier geboden kan worden? Dan is deelname aan dit congres beslist de moeite waard.

Spelen is voor de ontwikkeling van ieder kind van groot belang. Zowel voor kinderen zonder als mét handicap. Hoe kunnen we alle speelplekken in Nederland toegankelijk maken? Is dit de belangrijkste vraag die centraal staat tijdens de eerste editie van het congres “NSGK Speeltuinbende komt eraan!” of is er meer?

Spelen voor iedereen
Wat zijn de effecten voor uw bezoekersaantallen en wat zijn de economische effecten? Hoe zit het met uw maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat betekent dit voor uw medewerkers? Moet alles op z´n kop gezet worden? Of kunnen we met enkele praktische adviezen ter verbetering voor meer toegankelijkheid aan de slag?

Pleisureworld ondersteunt de NSGK Speeltuinbende juist omdat het zo belangrijk is dat iedereen in de vrijetijd, op vakantie en dicht bij huis kan spelen en sporten. Vandaar dat wij dit jaar voor de eerste keer het congres “NSGK Speeltuinbende komt eraan!” organiseren.

Locatie  Evenementenhallen, Gorinchem
Datum  maandag 17 november 2014
Tijd  13:30 – 16:00 uur
Prijs  € 75,- ex. btw

Programma maandag 17 november 2014
13:30 uur  Ontvangst met koffie en thee
14:00 uur  Welkomstwoord door bendeleider Ilse van der Put (NSGK Speeltuinbende)
14:15 uur  Hoe groot is de markt van kinderen met een beperking?
14:35 uur  Bekendmaking 1e winnaar Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014
14:55 uur  Korte netwerkpauze
15:15 uur  Toegankelijk voor álle kinderen: wat levert het op? (gemeentelijke speeltuin)
15:40 uur  “Samen spelen” op de camping – Verdieping concrete praktijkcase
16:00 uur  Afsluitend netwerkmoment op Pleisureworld stand

Waar vindt dit congres plaats?
Het congres “NSGK speeltuinbende komt eraan” vindt plaats op maandag 17 november op de locatie van de Evenementenhal Gorinchem. We starten in een gezellige ambiance onder het genot van een kopje koffie en voor wie van ver komt hebben wij een luxe broodje als lichte lunch. Uiteraard is er een netwerkpauze om met collega’s te discussiëren over de opgedane kennis en in gesprek te gaan met de sprekers van dit congres.

Na afloop is er een eenvoudige netwerklunch en ligt er voor u een VIP relatiekaart klaar waarmee u een bezoek kunt brengen aan de Recreatie Vakbeurs Gorinchem. U vindt daar ruim honderd standhouders die allemaal toeleveranciers zijn in de recreatiebranche. Om 16:00 uur in de middag sluiten wij deze kennisdag van het congres “NSGK speeltuinbende komt eraan” af met een gezellige netwerkborrel in de stand van Pleisureworld.

Deelnemen?
Het congres is toegankelijk voor alle bestuur- en medewerkers van speeltuinverenigingen (zelfstandig of aangesloten bij de NUSO), landschapsarchitecten, beleidsmedewerkers gemeenten uit Nederland en België, vrijwilligersorganisaties, retail locaties, horeca en sportruimtes waar kinderen en jongeren recreëren en spelen, recreatieondernemers van campings, bungalowparken en attracties en musea, bureaus werkzaam in de openbare ruimte en productleveranciers voor meer inzicht in kennis over aanpassingen producten en diensten.

© Nationale Recreatiegids

25 april '24 (10:21)

Nieuwe special guest Dutch Comic Con bekend: Misha Collins van Supernatural

Eerder was al bekend dat Cobie Smulders van How I Met Your Mother en de The Avengers-films naar Dtuch Heroes Dutch Comic Con komt, net als een van de meest populaire Doctor Who-acteurs van onze tijd: David Tennant. Maar nu is nog een nieuwe special guest bekendgemaakt: Misha Collins. Hij is met name bekend van Supernatural, waar hij de rol van Castiel vertolkte. Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is Collins aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Dit meldt Heroes Dutch Comic Con. 

25 april '24 ( 8:46)

Beste hoofdrol in grote musical voor Lucas Hamming en Brigitte Heitzer

De prijzen voor beste hoofdrol in een grote musical gaan dit jaar naar Brigitte Heitzer en Lucas Hamming. Zij mochten de prijzen woensdagavond in ontvangst nemen bij de uitreiking van de Musical Awards in het AFAS Theater Leusden.

25 april '24 ( 8:45)

Geen black-outs voor Youp van 't Hek in Carré

De voorstelling van Youp van 't Hek in Koninklijk Theater Carré is woensdagavond "helemaal goed gegaan". Dat laat een woordvoerder van het Amsterdamse theater desgevraagd weten. Een dag eerder moest de cabaretier zijn voorstelling voortijdig afbreken omdat hij last had van black-outs.

25 april '24 ( 8:33)

Tabitha treedt toch niet op tijdens Kingsland

Tabitha heeft haar optreden van komende zaterdag op het evenement Kingsland in Rotterdam afgezegd. Op Instagram schrijft de 31-jarige zangeres dat de show niet doorgaat om "persoonlijke redenen".

25 april '24 ( 8:31)

Musical Awards: Melk en Jesus Christ Superstar grote winnaars

Jesus Christ Superstar en Melk zijn de grote winnaars van de Musical Awards, die woensdagavond zijn uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. De producties verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor respectievelijk beste grote musical en beste kleine musical. De musicalprijzen zijn woensdag voor de 22e keer uitgereikt.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.