Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Noorderlicht: An Ocean of Possiblities

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Op zondag 31 Augustus a.s. start de 21e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, An Ocean of Possibilities. U bent tot en met 26 oktober van harte welkom in het Fries Museum en op de nevenlocaties, het Natuurmuseum Fryslân, Zaailand en de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dit jaar nemen meer dan 60 fotografen deel aan het fe stival met werk dat in de meeste gevallen nog niet eerder te zien was in Nederland, of nu een wereldprimeur beleeft in Leeuwarden.

De bezoekers wacht een dwarsdoorsnede van de vele gedaantes waarin de fotografie zich manifesteert: als fotojournalistiek, documentaire fotografie, kunst- en modefotografie, inclusief mixed media collages en projecten die met gevonden beeldmateriaal werken of in samenwerking tot stand komen.

Bindend in deze verscheidenheid is de manier waarop de fotografen individueel en vanuit persoonlijke betrokkenheid stem geven aan het centrale thema van  An Ocean of Possibilities: de zoektocht naar hernieuwde zeggenschap over onze toekomst in het besef dat huidige status quo niet houdbaar is, en dat we niet machteloos hoeven toe te zien, maar zelf aandeel kunnen nemen in hoe die toekomst zich ontvouwt.

We hopen dat An Ocean of Possibilities een aanzet zal zijn om na te denken hoe en in hoeverre we samen de dingen anders, en misschien ook beter kunnen aanpakken. Zie het hier verzamelde werk als een blauwdruk, een manifest en als een uitnodiging tot reflectie. In roerige tijden als deze is het makkelijk om geen oog te hebben voor al de constructieve dingen die ondernomen worden. Tijdens het festival creëren we daarom een digitaal podium, waarop bezoekers hun eigen ervaringen, anekdotes of voorbeelden van inventiviteit en gedrevenheid kunnen delen met het publiek. We zijn benieuwd welke toekomstvisies U inspireren om bedachtzamer te leven of een heel eigen koers te varen.

Omdat Noorderlicht ook in actieve zin een internationale manifestatie is, gaat An Ocean of Possibilities op reis naar Singapore, waar het onderdeel is van het Singapore International Photo Festival. Van 31 oktober tot 28 december 2014 is de hoofdtentoonstelling met het werk van 31 fotografen te zien in het ArtScience Museum in Marina Bay Sands.

Het festivalmagazine, ook in gedrukte versie beschikbaar, is alvast online door te bladeren.

Komt u langs? Raadpleeg de bezoekersinformatie op de website voor de prijzen en de openingstijden van alle locaties.

© Nationale Recreatiegids

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.

16 april '24 ( 9:12)

Bevrijdingsfestival Alkmaar moet wijken voor broedende lepelaars

Waar normaal gesproken het Bevrijdingsfestival in Alkmaar in het Cultuurpark de Hout wordt georganiseerd, moeten mensen die de vrijheid willen vieren dit jaar wijken naar een andere locatie. In het park zijn lepelaars neergestreken om hier te broeden. Daarom gaat het festival dit jaar verhuizen, meldt NH Nieuws.

15 april '24 ( 8:57)

Jubilerende Nits onder de indruk van optredens in Carré

De twee optredens op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré hebben indruk gemaakt op de mannen van Nits. De Nederlandse popgroep viert dit jaar het 50-jarig bestaan en gaf daarom onder meer twee optredens in het beroemde Amsterdamse theater.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.