Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Volledig vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
(Pretwerk) - Kampeerliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de 50e Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Tijdens deze volledig vernieuwde editie staat het typische vakantiegevoel van kamperen centraal. Dat krijgt bijvoorbeeld vorm in de tentoonstelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’ en de wedstrijd ‘Kamperen van de toekomst’.

Verder kunnen bezoekers – omringd door Italiaanse sferen – de nieuwste modellen campers, caravans, (voor)tenten en accessoires bekijken en uitproberen. Daarnaast zijn er gratis clinics te volgen, handige kampeertips te vinden en proefritten te maken. Tussendoor ontspannen kan op een van de vele gezellige Toscaanse terrasjes. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 vindt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober plaats in Jaarbeurs in Utrecht.

Kamperen in 2114
Met deze jubileum editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt nog een ander historisch hoogtepunt gevierd; Honderd jaar kamperen in Nederland. Een mooie tentoonstelling geeft een nostalgische terugblik op alle ontwikkelingen die het vrijbuiterleven in ons land de afgelopen eeuw doormaakte; van hoe het ooit begon en was, tot het laatste nieuws van vandaag. Tegelijkertijd is een creatieve impressie te zien van het futuristische kamperen, met nominaties naar aanleiding van de wedstrijd ‘Kamperen van de toekomst!’. Hiervoor kan iedereen met een rijke fantasie tot en met 18 september 2014 een antwoord insturen op de vraag ‘Hoe kamperen we in 2114?’, met een tekening, knutselwerk, maquette, foto, schrijfsel of anders. De winnaars maken kans op een overnachting op de Urban Campsite Amsterdam 2015, een rondleiding door de splinternieuwe fabriek van Tabbert of een meet & greet met de ontwerper van de Caravisio. Meer informatie over die wedstrijd is hier te vinden.

Mini-vakantie
Het vakantiegevoel van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs begint al bij de ingang, waar de hele entreehal is omgetoverd tot een pittoresk Italiaans stadje. Van daaruit gaat de reis verder en loopt het thema ‘Bella Italia’ als een rode draad door de beurs. In de volgende hallen wordt het exposantenaanbod afgewisseld met gezellige Toscaanse terrasjes en pleintjes waar typisch Italiaanse versnaperingen zorgen voor extra sfeer en heerlijke geuren. Dat maakt een wandelgang langs de più belle op het gebied van campers, caravans, voortenten, kampeertenten, vouwwagens en trekauto’s een mini-vakantie op zichzelf. Het aanbod is dit jaar completer dan ooit: tenten worden toegevoegd aan het assortiment en is meer aandacht voor noviteiten en design. Ook nieuw is het speciale buscamperplein. Toeristische informatie krijgt een aanvulling met stedentrips en in een makelaarsstand van de BOVAG kunnen bezoekers terecht voor informatie over de aanschaf van een occasion.

Beleven
Om de ervaring compleet te maken, is er ook veel (inter)actie te beleven tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, met een scala aan clinics, presentaties en workshops. Onder andere in het Kampeertheater, waar onderwerpen voorbij komen als camperhuren, beveiliging van kampeermiddelen en de installatie van een schotelantenne. Buiten is het zelfs mogelijk om een cursus achteruit rijden met de caravan te volgen. Daarnaast kunnen bezoekers ook ‘gewone’ testritjes maken met een camper, luchtvering ervaren, de Aveco campersimulator uitproberen of in de werkplaats van de BOVAG zien hoe de onderhoudsbeurt van een kampeermiddel in zijn werk gaat. En natuurlijk kunnen de laatst digitale snufjes op kampeergebied niet uitblijven. Op de app square komen handige apps van de ANWB, ACSI en NKC aan bod.

Primeur
Bovendien kent de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 een primeur met de ANWB-verkiezing van de kampeeraccessoire van het jaar. De bepaling van de nominaties hiervoor is in volle gang en deze worden voor aanvang van de beurs bekendgemaakt, waarna de winnaar tijdens de beurs uitgeroepen wordt. Ook kan een gelukkige bezoeker een caravan winnen die de ANWB weggeeft. De bijbehorende prijsvraag en andere details hierover komen in een later persbericht uitgebreider aan bod.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.