NRG Recreatienieuws

Logo_outeapp_klein_0

Natuur Route app ruim 300.000 keer gedownload


Het aantal downloads van de gratis route app van Natuurmonumenten, Natuur Routes, is deze maand de 300.000 gepasseerd.  

Logo_zwembadgedragscode

Zwembadsector en RECRON geven elkaar de ruimte


RECRON heeft binnen haar organisatie de bedrijfsactiviteiten geclusterd in bedrijfsgroepen waardoor specifieke vraagstukken als maatwerk opgepakt kunnen worden. Een van de bedrijfsgroepen vertegenwoordigt de zwembadsector, waarvoor (sociaal) beleid, een Cao en Lobby wordt uitgevoerd. 

Logo_rss_entry-70693

Vakantiegangers gestrand door noodweer


ARRECIFE (ANP) - Enkele honderden Nederlandse toeristen zijn sinds dinsdag gestrand op de Canarische eilanden Lanzarote en Fuerteventura. Door aanhoudend noodweer op Lanzarote is een TUI-vlucht vol vakantiegangers die op weg was naar dat eiland niet verder dan Fuerteventura gekomen.

Logo_rss_entry-70607

Drommen bij Alma-Tadema


LEEUWARDEN (ANP) - De tentoonstelling 'Alma-Tadema - klassieke verleiding' in het Fries Museum in Leeuwarden is nu al zo'n hit, dat het museum de deuren dagelijks een uur eerder openzet. Sinds 1 oktober hebben al zo'n 30.000 mensen de expositie bezocht, aldus een woordvoerster.

Logo_rss_entry-70632

Vijftiende-eeuws tekeningenboek voor Boijmans


ROTTERDAM (ANP) - Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft een vijftiende-eeuws boekje met tekeningen van dieren en planten in de collectie gekregen. Het is niet groter dan een zakagenda, is van perkament en telt 48 bladen. Volgens het museum is het een heel erg vroeg exemplaar van zo'n 'modelboek'.

Logo_rss_entry-70665

Drents landschap van Mesdag weer 'thuis'


ASSEN (ANP) - Na omzwervingen door onder meer de Verenigde Staten is 'Landschap nabij Vries met ploegende boer' van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) terug in een Nederlands museum. Het werk uit 1877 is vanaf donderdag voor publiek te zien in het het Drents Museum in Assen, de hoofdstad van de provincie waar het werd vervaardigd.

Logo_rss_entry-70497

Nationale Klimaattop in Van Nellefabriek


ROTTERDAM (ANP) - In de Van Nellefabriek in Rotterdam worden woensdag tijdens de Nationale Klimaattop initiatieven en maatregelen vergaard die helpen om de uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2 (kooldioxide) te verminderen. Premier Mark Rutte en staatssecretaris Sharon Dijksma (infrastructuur en Milieu) openen de top.

Logo_rss_entry-70406

Felgroene afvalbakken leveren meer vuil op


ROTTERDAM (ANP) - In felgroene afvalbakken wordt aanzienlijk meer afval opgehaald dan in grijze exemplaren. Dat constateert de gemeente Rotterdam, die een proef nam door honderd prullenbakken in straten felgroen te schilderen. Daarin werd uiteindelijk twee derde meer afval ingezameld.

Logo_rss_entry-70407

Noorderslag bevestigt 26 nieuwe namen


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag heeft 26 nieuwe acts toegevoegd aan zijn line-up. Onder meer Anne-Marie, Joep Beving, Martin Kohlstedt en Témé Tan zijn door de organisatie aangekondigd.

Logo_rss_entry-70317

Ook Afrojack bij MTV EMA in Rotterdam


ROTTERDAM - Afrojack is de tweede Nederlander die op het podium verschijnt tijdens de MTV Europe Music Awards volgende week in Rotterdam. Dat heeft de muziekzender bekendgemaakt. Eerder maandag werd ook al de komst van Martin Garrix aangekondigd.

Logo_rss_entry-70291

Ook Martin Garrix op MTV EMA in Rotterdam


ROTTERDAM (ANP) - Ook Martin Garrix treedt op tijdens de MTV Europe Music Awards op 6 november in Rotterdam. Dat heeft de muziekzender maandag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-70275

Tevreden terugblik op succesvol ADE


AMSTERDAM (ANP) - De 21e editie van het Amsterdam Dance Event was een succes en is rustig verlopen. Directeur Richard Zijlma blikt maandagochtend, na de afsluiting, tevreden terug. Met 550 sprekers, 2200 artiesten op meer dan 140 locaties, duizend evenementen en 375.000 bezoekers is een nieuw record gevestigd, zegt Zijlma.

Logo_rss_entry-70218

Leontine Borsato komt naar Amsterdamned


AMSTERDAM - Leontine en Marco Borsato, Hidde Maas, Hans Dagelet, Serge-Henri Valcke, Tanneke Hartzuiker en Monique van de Ven zijn woensdag aanwezig op de openingsavond van het nieuwe horrorfestival Amsterdamned.

Logo_rss_entry-70238

Ode Concertgebouworkest aan Jheronimus Bosch


DEN BOSCH (ANP) - Huiscomponist Detlev Glanert van het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een Requiem voor Jheronimus Bosch geschreven. Het werk voor orkest, koor, vocale solisten en orgel beleeft op vrijdag 4 november zijn wereldpremière in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Een dag later volgt de uitvoering in het Concertgebouw in ...

Logo_slapen_in_een_strandhuis

Gezamenlijke zorgen over het kustpact


RECRON, HISWA en Koninklijke Horeca Nederland maken zich grote zorgen over het toekomstperspectief van de gastvrijheidseconomie aan de kust. Het kustpact, zoals dat er nu ligt, wordt niet ondertekend. 

Logo_rss_entry-69926

Ban Ki-moon luistert nieuwe expo Museon op


DEN HAAG (ANP) - Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft een videoboodschap ingesproken voor de opening maandag in het Haagse Museon van de expositie 'One Planet'. Die gaat over de 'duurzame ontwikkelingsdoelen' van de Verenigde Naties, waarmee een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moet worden bereikt.

NRG Vacatureoverzicht

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht