NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-82858

NS: hele dag hinder rond Amsterdam


AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten volgens de NS de hele dag nog rekening houden met problemen rond Amsterdam. Het kost veel tijd om de treinen na de stroomstoring weer te laten rijden.

Logo_zhz_zuidkust_van_schouwen_activiteit_fietsen

Sportief 2017: Fiets vanuit Rotterdam CS het Polderpad


Is jouw goede voornemen om in 2017 meer te bewegen? De boswachters van Natuurmonumenten geven je de beste tip!  

Logo_rss_entry-82787

Toename buitenlandse toeristen zet door


DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse toeristen dat Nederland aandoet zit in de lift. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing) groeit hun aantal in 2017 waarschijnlijk met zo'n 3 procent naar 16,2 miljoen. Afgelopen jaar kwamen er al zo'n 15,7 miljoen toeristen naar ons land, wat 5 procent meer was...

Logo_rss_entry-82752

Jansen gaat Oudejaars 2017 doen met Korthals


AMSTERDAM - Cabaretier Dolf Jansen gaat dit jaar een oudejaarsvoorstelling maken met collega Louise Korthals. Dat heeft zijn impresariaat Bunker Theaterzaken bekendgemaakt. Het wordt de eerste keer in ruim tien jaar dat Jansen met een podiumpartner het jaar doorneemt; daarvoor stond hij bijna twee decennia in de theaters met cabaretier Hans Sibbel.

Logo_excursie1_0

Vrijwillige activiteitenboswachter op de Veluwe


Vind je het leuk om verhalen te vertellen over de natuur op de Veluwe, mee te denken over nieuwe rondleidingen en mensen te verwonderen over planten, dieren en/of de bijzondere gebouwen? Meld je dan aan als vrijwillige activiteitenboswachter op de Veluwe in de omgeving van Ermelo, Putten en Harderwijk.  

Logo_rss_entry-82684

U2 geeft extra concert in Amsterdam


AMSTERDAM - U2 staat komende zomer niet een, maar twee keer in de Amsterdam ArenA. Het concert dat de Ierse rockers op zaterdag 29 juli geven was maandag binnen een uur uitverkocht. Bono en co staan ook op zondag 30 juli in het voetbalstadion, maakte MOJO bekend.

Logo_rss_entry-82599

Rode Kruis: Nederlanders negeren kou


DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn vaak slecht voorbereid op vrieskou. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Rode Kruis. Door de slechte voorbereiding lopen mensen een groter risico op ongelukken of onderkoeling.

Logo_rss_entry-82268

Schiphol verwacht hinder door harde wind


SCHIPHOL (ANP) - Het vliegverkeer op Schiphol krijgt vrijdagmiddag en -avond naar verwachting last van harde wind. Daardoor kunnen vluchten vertraging oplopen van een half uur tot een uur, laat de luchthaven weten. Volgens een woordvoerder wordt het zoals het er nu naar uitziet vanaf 16.00 uur onstuimig door een harde noordwestenwind.

Logo_langlaufen_veluwezoom

Kom langlaufen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom


Kom langlaufen en genieten van het prachtige winterlandschap in Nationaal Park Veluwezoom. Je kunt langlaufski's en sleetjes huren en zelfs langlaufinstructie krijgen!  

Logo_rss_entry-82124

Buma NL komende vijf jaar in TivoliVredenburg


GRONINGEN - De Buma NL Awards worden voortaan uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. De conferentie Buma NL en het festival voor Nederlandstalige muziek vindt de komende vijf jaar plaats in Utrecht. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, heeft daarvoor donderdag een intentie-overeenkomst getekend tijdens Noorderslag in Groningen.

Logo_rss_entry-81962

Nieuwe directeur Centraal Museum


UTRECHT/AMSTERDAM (ANP) - Bart Rutten wordt 1 mei artistiek directeur van het Centraal Museum in Utrecht, zo meldt de instelling op de eigen site. Rutten (44) is nu hoofd collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij volgt in Utrecht Edwin Jacobs op, die een andere functie in Dortmund heeft aanvaard.

Logo_rss_entry-81944

Groei aantal luchtreizigers trekt weer aan


GENÈVE (ANP) - De wereldwijde vraag naar vliegtickets vertoonde in november vorig jaar de sterkste groei in negen maanden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie IATA.

Logo_rss_entry-81933

Minder vertraagde en geannuleerde vluchten


AMSTERDAM (ANP) - Ondanks de groei van het vliegverkeer van en naar Nederland is het aantal vertragingen en annuleringen op Nederlandse vliegvelden vorig jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers die EUclaim heeft verzameld.

Logo_rss_entry-81906

Amsterdam Dance Event maakt data 2017 bekend


AMSTERDAM - De 22e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-81896

Europese muziekscène in Groningen


GRONINGEN (ANP) - De Europese muziekscène is de komende dagen te vinden in Groningen. Woensdag begint daar de 31ste editie van Eurosonic Noorderslag. De organisatie heeft zo'n 350 bands uit meer dan dertig landen gestrikt, onder wie Broederliefde, Bazart, Ronnie Flex, Blaudzun, Kensington, Klangstof, The Amazons, The Kik en Mozes and the Firstborn.

Logo_rss_entry-81797

Opnieuw meer bezoekers voor bioscopen


AMSTERDAM (ANP) - De bioscopen in ons land hebben in 2016 opnieuw meer bezoekers getrokken. In totaal waren er 34.177.932 bioscooopbezoeken, 3,7 procent meer dan het jaar ervoor. De Nederlandse film was echter minder populair. Ruim 12 procent bezocht een film van eigen bodem tegen bijna 19 procent vorig jaar.

NRG Video

'Hoe Borrelen Toeristen?' Hoe Borrelt Nederland?

'Hoe Borrelen Toeristen?' Hoe Borrelt Nederland?

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht