NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-120378

Eurovision in Concert verhuist naar AFAS Live


AMSTERDAM (ANP) - Het jaarlijkse evenement Eurovision in Concert verhuist komend jaar voor de tiende editie van de Melkweg naar de veel grotere AFAS Live in Amsterdam. Op het evenement maakt steevast een groot deel van de artiesten die tijdens het komende Eurovisiesongfestival optreden hun opwachting.

Logo_agung_-_bali_vulkaan

Evacuatie rond vulkaan Bali


DENPASAR (ANP) - Duizenden inwoners van het Indonesische eiland Bali zijn geëvacueerd uit dorpen rond de vulkaan Agung. De autoriteiten roepen toeristen en omwonenden op zeker 6 kilometer afstand te houden van de rokende krater.

Logo_rss_entry-120404

Misfit in première in 67 bioscopen


AMSTERDAM - De film Misfit, geregisseerd door Erwin van den Eshof, gaat vrijdagavond in 67 bioscopen in première. Dit betekent de grootste live-première ooit voor een Nederlandse highschoolcomedy.

Logo_rss_entry-120202

Meer hulpvragen bij ANWB Alarmcentrale


DEN HAAG (ANP) - De Alarmcentrale van de ANWB heeft een drukke zomer achter de rug. Het aantal vakantiegangers dat zich daar meldde met problemen, lag 6 procent hoger dan vorige zomer. Dat bevestigt een woordvoerder van de ANWB na een bericht in De Telegraaf.

Logo_rss_entry-120220

Ook Douwe Bob op Night of the Proms


DELFT - Douwe Bob is toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms. Dat maakte Mojo bekend. De kaartverkoop voor het concert op zaterdag 18 november is reeds gestart.

Logo_rss_entry-120219

Tienduizend extra kaarten voor Amstel Live


ZOETERWOUDE (ANP) - Er gaan volgende week tienduizend extra kaarten in de verkoop van De Vrienden van Amstel LIVE! Door een aangepaste decorindeling zijn er meer plaatsen vrijgekomen voor de jubileumeditie van het jaarlijkse evenement in Ahoy in Rotterdam.

Logo_rss_entry-120050

André Rieu walst ook in 2018 op Vrijthof


MAASTRICHT - André Rieu speelt ook volgende zomer weer in Maastricht. Op 6, 7 en 8 juli staat de violist met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof voor de veertiende editie van zijn populaire concertreeks.

Logo_rss_entry-120063

Geen topdrukte bij panda's in Rhenen


RHENEN (ANP) - Panda's Wu Wen en Xing Ya hebben deze zomer geen topdrukte veroorzaakt in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het is daarom niet meer verplicht om vooraf en online kaartjes met een tijdslot te bestellen. Ook het extra pandaparkeerterrein in Rhenen is opgeheven, zei dierentuindirecteur Robin de Lange woensdag.

Logo_rss_entry-119867

Eerste namen Eurosonic bekend


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag heeft de eerste 31 namen van de line-up van de komende editie bekendgemaakt. Het gaat om 31 aanstormende acts uit heel Europa.

Logo_rss_entry-119848

Editors in maart terug in Nederland


AMSTERDAM - De Britse indierockband Editors geeft op 27 maart een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft organisator Mojo dinsdag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-119759

Consumentenbond: contractbreuk door Ryanair


DEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Vliegtuigmaatschappij Ryanair pleegt contractbreuk door zomaar vluchten te schrappen. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij moet dan ook de extra kosten vergoeden die reizigers door de plotselinge maatregel maken, vindt de Consumentenbond. De bond stelt door veel Ryanair-passagiers te zijn benaderd.

Logo_rss_entry-119741

Museum Het Valkhof moet snel 'bijspijkeren'


NIJMEGEN (ANP) - Museum Het Valkhof in Nijmegen moet op alle fronten dringend 'bijspijkeren'. Het personeel heeft bijscholing nodig, groot onderhoud aan het onder architectuur ontworpen gebouw is verwaarloosd, de collectie is enigszins een allegaartje geworden en het geld is op. Dat staat in de beleidsvisie die interim-directeur Jan van Laarhove...

Logo_rss_entry-119715

Landal GreenParks breidt uit met twee parken


LEIDSCHENDAM (ANP) - Landal GreenParks krijgt er een nieuw vakantiepark bij met 42 huizen aan het Markermeer in Volendam. Ook in de Duitse badplaats Ostseebad Boltenhagen verrijst een nieuw park met in totaal 113 vakantiewoningen.

Logo_rss_entry-119694

The Killers terug naar Ziggo Dome


AMSTERDAM - The Killers komen volgend jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse band geeft op 28 februari een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, meldt organisator Mojo.

Logo_rss_entry-119705

Lady Gaga zet streep door Europese tournee


AMSTERDAM (ANP) - Lady Gaga heeft het Europese deel van haar wereldtournee afgezegd. Haar concert in de Ziggo Dome in Amsterdam op 3 oktober gaat daardoor niet door. Dat heeft concertorganisator Mojo bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-119460

Utrecht telt af naar Nederlands Film Festival


UTRECHT (ANP) - Het Nederlands Film Festival kondigt zich aan, nu op de Neude in Utrecht een Gouden Kalf staat te glimmen. Het 4 meter hoge kalf is het icoon van het festival.