NRG Recreatienieuws

Normal_dotan_singer_songwriter

Dotan in december in Ziggo Dome


(Novum) - Dotan geeft op 21 december een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Met het concert sluit de zanger twee succesvolle jaren rond zijn bekroonde album 7 Layers af, meldde zijn management woensdag.

Normal_stem_schreeuw_jongentje

'De Stem' klinkt in het Concertgebouw


(Novum) - In het Concertgebouw in Amsterdam is komend seizoen regelmatig 'De Stem' te beluisteren. Het gezongen en soms gesproken woord staat centraal in het programma voor 2015 en 2016, maakte de muziektempel woensdag bekend.

Logo_pinkpop_2015_logo_2

Programma Pinkpop bekend


(Novum) - Elbow, Faith No More, Avicii, Anouk, Kensington, Counting Crows, De Jeugd van Tegenwoordig en Sam Smith zijn toegevoegd aan het programma van de 46e editie van Pinkpop. Dat maakte 3FM-dj Giel Beelen woensdag bekend tijdens de jaarlijkse persconferentie in Paradiso.

Normal_barcaccia_fontein_rome

Museum houdt benefietavond na rellen Rome


(Novum) - Het Allard Pierson Museum in Amsterdam houdt donderdagavond een benefietactie om geld in te zamelen voor herstel van de schade na de recente supportersrellen in Rome. Onder de titel Wij zijn Romeinen organiseert het museum een programma met lezingen en muziek. De aftrap is om 20:30 uur, gelijktijdig met het begin van de wedstrijd Feyen...

Normal_henri_fantin-latour_-_fantasie

Musea ruilen schilderijen


(Novum) - Het Gemeentemuseum Den Haag en Museum Gouda hebben besloten schilderijen te ruilen. Het Gemeentemuseum geeft het schilderij Fantasie van de Franse schilder Henri Fantin-Latour (1836-1904) aan zijn collega in Gouda. In ruil krijgt het Haagse museum daar een drieluik zonder titel van de Belgische kunstenares Marthe Wéry (1930-2005) voor ...

Normal_zwemdiploma_a_b_c

Zwemschool vervalste diploma's


(Novum) - Het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) heeft vijftig tot honderd klachten gekregen van ouders van kinderen die van hun zwemschool in Oosterhout een vervalst diploma hebben gekregen. Op het diploma ontbreekt het unieke nummer en een hologram, vertelde een woordvoerster woensdag naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem. "De diploma'...

Normal_14248499150031_1

1,4 miljoen kijkers Champions League


(Novum) - De topper in de Champions League dinsdagavond, tussen de grootmachten Manchester City en Barcelona, heeft ruim 1,4 miljoen kijkers getrokken. Bij de nabeschouwing zaten ruim een miljoen mensen voor de televisie. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Barcelona won de heenwedstrijd in de achtste finales van het ...

Normal_anouk_pinkpop_2012

Anouk voor zesde keer op Pinkpop


(Novum) - Anouk staat op de 46e editie van Pinkpop. Dat heeft het festival bekendgemaakt aan mediapartner Metro.

Normal_stacaravan_2

Brand legt caravan Eibergen in de as


(Novum) - Op een camping in Eibergen (Gelderland) is in de nacht van dinsdag op woensdag een stacaravan volledig uitgebrand. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen, maar de veiligheidsregio vermoedt dat er niemand in de caravan was.

Logo_motorbeurs_2015_logo

Beurs luidt start nieuwe motorseizoen in


(Novum) - De MOTORbeurs staat weer voor de deur en daarmee de start van het nieuwe motorseizoen. Veel liefhebbers die zich in de winter niet op de motor wagen, grijpen het jaarlijkse evenement aan om hun voertuig uit de stalling te halen. En dan is het oerend hard op weg naar de Jaarbeurs in Utrecht, waar vanaf donderdag tot en met zondag de 31 ...

Normal_zandsculptuur_neushoorn

Expo zandsculpturen dicht door bevingen


(Novum) - Een zandsculpturenexpositie in Zuidlaren wordt grotendeels gesloten, nu veel beelden beschadigd zijn geraakt door de aardbeving twee weken geleden bij Kropswolde. Het Sculpture Park kan de veiligheid van bezoekers niet langer garanderen, meldde directeur John Franke dinsdag.

Normal_park_de_hoge_veluwe_toegangsbord

De Hoge Veluwe trekt 65.000 bezoekers meer


(Novum) - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een goed jaar achter de rug. In 2014 gingen ruim 580.000 bezoekers langs de kassa, ongeveer 65.000 meer dan in het jaar daarvoor.

Normal_botenparade_gaypride

Weer meer animo voor botenparade Gay Pride


(Novum) - Voor de botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride hebben zich dit keer 134 boten aangemeld. Tachtig mogen er maar meevaren, dus dat wordt weer loten. Het aantal inschrijvingen ligt iets hoger dan vorig jaar en dat komt volgens de organisatie vast omdat het dit keer de twintigste editie is.

Normal_concertgebouworkest

Concertgebouworkest speelt op Lowlands


(Novum) - De organisatie van Lowlands heeft 22 nieuwe acts bekendgemaakt die tussen 21 tot en met 23 augustus te zien zijn op het meerdaagse festival in Flevoland. Opvallend is de vermelding van het Concertgebouworkest, dat met 120 man te zien zal zijn.

Normal_14246762920031_1

Boer Zoekt Vrouw weer best bekeken


(Novum) - Boer Zoekt Vrouw staat deze maandag opnieuw bovenaan de kijkcijferlijst. Er keken wel iets minder mensen dan vorige week, het programma trok zondag namelijk 4.076.000 kijkers. Vorige week schakelden nog 4,25 miljoen tv-kijkers in voor het relatieprogramma van Yvon Jaspers.

Normal_drugs_pillen_xtc

Partydrugs steeds gewoner en steeds zwaarder


(Novum) - Jongeren vinden het steeds normaler om partydrugs te gebruiken als ze uitgaan. De pillen die 16- tot 24-jarigen gebruiken zijn bovendien steeds zwaarder en worden vaker geslikt, waardoor risico's groter worden. Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut, waarvan de resultaten maandag zijn gepresenteerd.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht