Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-184929

Netflix opent eerste bioscoop op Winterfestival


Streamingdienst Netflix opent binnenkort zijn eerste bioscoop in Nederland. Op het Winterparadijs, een groot winterfestival dat in de kerstvakantie plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, zullen in een bioscoop kerstfilms van Netflix worden vertoond. Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Normal_scheveningen__staete-complex

Rechter verbiedt Airbnb-verhuur appartementen Scheveningen


Een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Scheveningen heeft haar gelijk gehaald in een rechtzaak die ze had aangespannen tegen een mede-lid, die meerdere appartementen verhuurde aan toeristen via Airbnb en Booking.com, wat grote overlast veroorzaakte in het complex. Dit meldt de Scheveninger.

Normal_rss_entry-184920

Beste Zangers-vrienden bij jubileum Trijntje


Trijntje Oosterhuis viert haar artiestenjubileum komend voorjaar met haar vrienden van Beste Zangers. Dat maakte de zangeres, die op 30 maart haar 25-jarig jubileum viert in de Ziggo Dome, donderdag bekend in De wereld draait door.

Normal_nienoord

Museum met de meeste rijtuigen ter wereld viert diamanten jubileum


Het Nationaal Rijtuigmuseum in het Groningse Leek bestaat zestig jaar, en dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling Een leven vol rijtuigen. Morgen opent commissaris van de koning René Paas de expositie door de 'oerknal' die klonk bij de opening van het museum, te herhalen. Dit meldt het weekblad Westerkwartier.

Normal_camper__bergen__sneeuw

Kampeertrends 2019: deelcampers, pop-upcampings en winterkamperen


Nederland telt momenteel meer dan 3,5 miljoen actieve kampeerders, die in het bezit zijn van een steeds verder uitdijend kampeermiddelenarsenaal. Tegelijk is delen een van de trends die gaat doorzetten komend jaar in kampeerland, evenals tijdelijke campings en kamperen in de kou. Dit meldt Verkeersbureaus.info.

Normal_artist_impression_nieuw_buitengedeelte_tikibad__duinrell__wassenaar__zwembad_

Tikibad en vakantiepark Duinrell gaan enorm uitbreiden


Het Wassenaarse attractiepark Duinrell gaat flink groeien. Na de bouw van de driedubbele cone-glijbaan Triton en kinderwaterpark Playa in 2017, breidt het Tikibad in 2019 uit naar buiten. Daarnaast zal het vakantiepark uitgebreid en vernieuwd worden. Dit meldt Duinrell.

Normal_rss_entry-184877

Limburger besteedt minste tijd aan cultuur


De Limburgers besteden vergeleken met bewoners van andere provincies de minste tijd aan kunst en cultuur. Met toch nog 285 uur per persoon gemiddeld per jaar bungelen ze helemaal onderaan op de Regionale Cultuurindex van de Boekmanstichting, die vrijdag wordt gepubliceerd.

Normal_rss_entry-184846

Duitse designprijs voor Mondriaanhuis


Het Mondriaanhuis in Amersfoort is onderscheiden met de Gold Award, een prestigieuze Duitse prijs op het gebied van design en architectuur die jaarlijks wordt uitgereikt.

Normal_rss_entry-184797

BLØF ook volgend jaar in Ahoy


BLØF treedt volgend jaar opnieuw op in Ahoy. De Zeeuwse groep staat op 14 december 2019 in Rotterdam-Zuid. Komend weekend staat de band ook in een uitverkocht Ahoy.

Normal_rss_entry-184806

Pink met extra show naar Malieveld


Pink komt volgend jaar niet één maar twee keer naar ons land. Kaarten voor haar optreden op 16 juni in de Johan Cruijff ArenA waren zo snel uitverkocht dat is besloten een extra show toe te voegen. Pink staat op 11 augustus op het Malieveld in Den Haag, maakte concertorganisator Mojo donderdag bekend.

Normal_marickenland__artist_impression_

Aanleg nieuw natuur- en recreatiegebied bij Vinkeveen stap dichterbij


Het gebied bestaat al, maar de invulling wordt anders. De provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen, Staatsbosbeheer en waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn akkoord gegaan met het plan om het Marickenland bij Vinkeveen van landbouwgrond om te vormen tot natuurgebied. Dit meldt GroeneRuimte.

Normal_rss_entry-184793

Wereldpremière Sacha Polak opent IFFR


Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (onder andere bekend van Hemel en Zurich), opent op woensdagavond 23 januari de 48e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat heeft directeur Bero Beyer zojuist bekendgemaakt.

Normal_holle_bolle_gijs__efteling__pretpark__attractiepark

Rood licht voor uitbreiding Efteling: omwonenden naar Raad van State


De uitbreidingsplannen van de Efteling zijn een voorlopig halt toegeroepen. Een aantal verontruste omwonenden uit Kaatsheuvel heeft een verzoek tot schorsing van het bestemmingsplan ingediend bij de Raad van State, zo bevestigt hun raadsman Marnix Wolf van Rassers Advocaten. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_nationaal_congress_citymarketing__promotiebeeld_

Dag van Citymarketing en Nationaal Congres Citymarketing samen verder


Het Nationaal Congres Citymarketing en de Dag van de Citymarketing gaan voortaan samen verder. De nieuwe naam luidt Nationaal Congres Citymarketing. De eerste editie van dit nieuwe evenement wordt in juni 2019 in Eindhoven gehouden. Dit meldt Stichting Netwerk Citymarketing (SNC).

Normal_rss_entry-184755

Armin van Buuren hoofdgast op event in Ahoy


Armin van Buuren, meerdere malen bekroond als beste dj ter wereld, is een van de hoofdgasten op de derde editie van het BusinessBoost Live. De Nederlander doet op 20 maart 2019 op het podium in Rotterdam Ahoy het verhaal hoe hij zo'n succesvolle ondernemer is geworden.

Normal_rss_entry-184678

Kerstmarkt: zichtbaar en onzichtbaar toezicht


De grootste kerstevenementen van het land nemen allemaal "zichtbare en onzichtbare'' maatregelen tegen een eventuele aanslag zoals dinsdag op de kerstmarkt in het Franse Straatsburg. Sinds de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn in 2016 staan al overal strategisch geplaatste wegversperringen en er gelden afsluitingen. Vrijwel elk kerstfestijn he...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht