NRG Recreatienieuws

Logo_logo_recreatiegids

Nationale Recreatiegids nu ook via mobiel bereikbaar


Sinds vanochtend 8.00 uur is de Nationale Recreatiegids ook beschikbaar via onze mobiele website. Hiermee is de Recreatiegids nu via alle mobiele devices te bereiken. 

Normal_stau_file_duitsland

Drukte op weg naar skigebieden


(Novum) - De kerstvakantie voor scholieren begint vrijdag. Veel gezinnen trekken er dit weekeinde op uit naar wintersportgebieden. De ANWB verwacht op weg daar naartoe files in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Logo_dolfinarium_harderwijk

Dolfinarium krijgt Spaanse eigenaar


(Novum) - Dolfinarium Harderwijk staat op het punt te worden overgenomen door het Spaanse Aspro Parks. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase, zei directeur Marten Foppen van het zeedierenpark woensdag.

Normal_rob_de_nijs

Zieke Rob de Nijs zegt optreden af


(Novum) - Rob de Nijs heeft voor woensdagavond een optreden in Theater De Veste in Delft geannuleerd. Op Facebook schrijft de zanger ziek te zijn.

Normal_14188249070011_1

Ook warmste jaar voor Europa


(Novum) - Niet alleen Nederland, maar heel Europa beleeft dit jaar het warmste jaar sinds eeuwen. De gemiddelde Europese temperatuur over 2014 lijkt uit te komen op 10,5 graden. Het is sinds het jaar 1500 niet zo warm geweest, meldt het KNMI woensdag. Het vorige record, uit 2007, ligt 0,3 graden lager.

Normal_rijksmuseum_amsterdam_ca_1895

Recordaantal bezoekers naar Rijksmuseum


(Novum) - Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft dit jaar een recordaantal van 2.450.000 bezoekers ontvangen. Dat meldde het museum woensdag. Vorig jaar na de heropening kwamen ruim 2,2 miljoen mensen naar het Rijks.

Normal_ns_trein

Langere treinen naar Glazen Huis in Haarlem


(Novum) - Naar verwachting komen er vanaf donderdag weer veel bezoekers naar het Glazen Huis, het hart van de jaarlijkse benefietactie Serious Request. Daarom zet de NS op de drukste momenten treinen in met extra capaciteit. Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem, niet ver van het station.

Normal_de_dijk

De Dijk speelt in HMH


(Novum) - De Dijk geeft op 13 juni een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat heeft Mojo Concerts dinsdag bekendgemaakt.

Normal_file_winter_bergen_2

Drukte op de wegen naar skigebieden verwacht


(Novum) - Nederlanders die komend weekend naar de Europese skigebieden reizen, moeten rekening houden met veel drukte op de weg. De ANWB verwacht files in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Ook in het laatste weekend van het jaar zal het erg druk zijn op de wegen naar de skigebieden.

Normal_kerstmarkt

Kerstvakantie vaker in eigen land doorgebracht


(Novum) - Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo'n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode. Wel blijven de vakantiegangers dit jaar iets vaker in eigen land. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing).

Normal_henri_matisse_dans

Meer dan honderd Matisses bijeen in Stedelijk


(Novum) - Het Stedelijk Museum in Amsterdam brengt vanaf 27 maart voor een grote overzichtstentoonstelling ruim honderd werken van de Franse kunstenaar Henri Matisse (1868-1954) bijeen. Nooit eerder was zoveel werk van de kunstschilder in Nederland te zien. Het zal ook de eerste expositie rond de Franse meester zijn in ons land in meer dan zesti...

Logo_rembrandt-portret_van_een_man_met_de_handen_in_de_zij

Werk failliete Rembrandt in Rembrandthuis


(Novum) - Het schilderij dat Rembrandt vermoedelijk voor het laatst maakte in zijn woonhuis in Amsterdam, keert daar op dezelfde plek weer even terug. Museum Het Rembrandthuis toont vanaf dinsdag Portret van een man met de handen in de zij. De beroemde meester maakte dit schilderij in 1658, het jaar waarin hij als gevolg van een faillissement zi...

Normal_14186484130065_1

'Kans op witte kerst nul procent'


(Novum) - De kans is groot dat de kerstdagen dit jaar opnieuw groen verlopen. Winter en kou zijn ver te zoeken, laat Reinier van den Berg van MeteoGroup weten. De kans op een witte kerst is volgens hem zelfs nul procent.

Logo_rotterdam_make_it_happen

Make it Happen nieuwe slogan Rotterdam


(Novum) - De stad Rotterdam presenteerde maandag in Centraal Station de nieuwe slogan van de stad, Make it Happen. Hiermee wil de havenstad zich nationaal en internationaal beter gaan profileren. Het nieuwe motto is de vervanger van 'World port World city'.

Normal_piste_skien_geen_sneeuw_lift

'Wintersporter wacht Groene Alpen'


(Novum) - Het wintersportseizoen kent een dramatische start. Tienduizenden Nederlanders die komend weekeinde vertrekken voor een vakantie in de Alpen moeten zich opmaken voor groene pistes, zo meldt de Telegraaf.

Normal_dordrecht_kerstmarkt-2013

Dordtse kerstmarkt trekt kwart miljoen mensen


(Novum) - De jaarlijkse kerstmarkt in Dordrecht heeft dit weekeinde 250.000 bezoekers ontvangen. Dat is de schatting van de organisatie.

NRG Recreatievacatures

NRG Zorgverzekering vergelijker

HoyHoy Zorgverzekering

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht