NRG Recreatienieuws

Normal_14068917490031_1

Dance Valley doet zonnedansje voor jubileumeditie


(Novum) - De twintigste editie van Dance Valley vindt zaterdag plaats, maar de organisatie van het dancefeest is al dagen aan het dansen. "We hopen natuurlijk op goed weer. We zijn druk bezig met een zonnedansje voor zaterdag", zegt programmeur Gerben Roos lachend tegen Novum Nieuws.

Normal_14068773020107_1

Directeur Rijks: charme Amsterdam is verbleekt


(Novum) - Het stadsbestuur van Amsterdam moet per direct alle ruimte nemen en krijgen om de hoofdstad weer 'loveable' voor bezoekers en 'liveable' voor bewoners te maken. Die dringende oproep doet directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes vrijdag in NRC Handelsblad. De charme van Amsterdam is volgens hem 'verbleekt'.

Normal_14068825650072_1

Paul de Leeuw geeft soloconcert in Ermelo


(Novum) - Paul de Leeuw geeft op 19 september een soloconcert in Ermelo. De presentator en zanger geeft met pianist Bernd van den Bos een eenmalig optreden, maakte organisator Shows & Events vrijdag bekend. De Leeuw gaat in oktober de theaters in met zijn solovoorstelling Ik Ben Rustig.

Normal_14068250560032_1

Boomsma verzoent vader met homozoon in jungle


(Novum) - Arie Boomsma probeert homoseksuele jongens met vaders die moeite hebben met de geaardheid van hun kind dichter tot elkaar te brengen in het nieuwe KRO-programma De Roze Wildernis. Om dat doel te bereiken trekt de presentator met vier vaders en zoons de jungle van Zuid-Amerika in.

Normal_14068241570032_1

New Kids-makers bezig met twee nieuwe films


(Novum) - De makers van de New Kids-films en Bro's before Ho's, Steffen Haars en Flip van der Kuil, werken aan twee nieuwe films. "Met eentje zijn we na Bro's before Ho's begonnen en met de andere een paar maanden geleden", vertelt Haars aan Novum Nieuws.

Logo_menkemaborg_uithuizen

Zomertip Groninger Museum: De Menkemaborg


In De Menkemaborg in Uithuizen is een deel van de collectie Kunstnijverheid en Geschiedenis van het Groninger Museum te zien.

Normal_14066994980032_1

Kensington treedt op in Heineken Music Hall


(Novum) - De mannen van Kensington staan begin volgend jaar voor de eerste keer in hun carrière in de Heineken Music Hall. Dat maakte concertorganisator Friendly Fire woensdag bekend. De Utrechtse band geeft op 20 februari een optreden in de Amsterdamse concertzaal. De voorverkoop begint vrijdag.

Normal_14066467000104_1

The Jacksons woensdag toch naar Zuidas


(Novum) - The Jacksons komen woensdag naar de Zuidas in Amsterdam om hun broer Michael te eren. De zangers, die eigenlijk dinsdag al zouden komen maar vastzaten in Frankrijk, leggen bloemen neer bij een billboard van hun in 2009 overleden broer. Dat heeft de gemeentelijke Dienst Zuidas bekendgemaakt.

Normal_14066417880104_1

Muziek André Hazes verschijnt opnieuw


(Novum) - André Hazes-fans hebben binnenkort de kans om alle albums van de volkszanger in hun bezit te hebben. Alle 26 officiële albums van Hazes verschijnen op 5 september samen in de box Eenzaam zonder Jou. Dat heeft platenmaatschappij Universal dinsdag bekendgemaakt.

Normal_parade_van_de_zomerkoning_paleis_het_loo

Parade van de Zomerkoning in Paleis Het Loo


Start woensdag 30 juliAanstaande woensdagavond gaat de Parade van de Zomerkoning: een avond vol tuincircus van start! Tijdens dit spectaculaire buitenevenement veranderen de barokke tuinen van Paleis Het Loo in één groot openluchtcircus.

Logo_zwarte_cross_logo_2014

Weer recordaantal bezoekers Zwarte Cross


(Novum) - Het bezoekersaantal van Zwarte Cross is wederom tot recordhoogte gestegen. Het afgelopen weekend bezochten 185.276 mensen de achttiende editie van het festival in Lichtenvoorde, dat muzikale acts, motorcross en theater biedt. Dat heeft de organisatie zondag laten weten. Vorig jaar kwamen er bijna 163 duizend bezoekers, en ook dat was m...

Logo_summernights_logo_walibi

Walibi Summer Nights: een Overdosis Zomer!


30 juli en 6 & 13 augustusHoe ziet jouw ideale zomerdag eruit? Chillen in het gras met een cocktailtje, je longen uit je lijf gillen in een vette ride of ga je liever uit je dak op dance beats? Je hoeft niet te kiezen, want op Walibi Summer Nights krijg je het gewoon ALLEMAAL.... en nog een beetje meer.

Normal_14062347670107_12

Vrijdag drukste dag op Schiphol


(Novum) - Vrijdag wordt naar verwachting de drukste dag dit jaar op Schiphol. Ongeveer 190 duizend aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers doen dan de luchthaven aan. Wachtende reizigers worden dit keer echter niet getrakteerd op het traditionele entertainment op Schiphol. Dat blijft vanwege de vliegramp uit.

Logo_dolfinarium_dolfijnentrainer

Dolfinarium op zoek naar dolfijnentrainers


Dagelijks ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk sollicitatiebrieven voor een van de meest begeerde banen ter wereld, dolfijnentrainer. Zelfs als er geen vacature openstaat. Deze zomer kan elke gast solliciteren door mee te doen aan de wedstrijd: Ik word dolfijnentrainer. De winnaars worden voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Voor ...

Normal_14061857990032_1

Grandmaster Flash naar Magneet Festival


(Novum) - Grandmaster Flash, een van de pioniers van hiphop, komt volgende maand naar Amsterdam. De dj staat op 23 augustus op Magneet Festival. "Deze founding father van de hiphop en initiator van allerlei trucjes met platen, is met zijn 56 levensjaren nog lang niet uit de mode", aldus de organisatie.

Normal_reddingsvlot

Twee mensen van zinkend schip gehaald


(Novum) - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft donderdagochtend voor de kust van Ameland twee mensen uit het water gered. Ze waren in een reddingsvlot gestapt nadat hun jacht in aanvaring kwam met een boei. Het schip was dusdanig beschadigd dat het begon te zinken, meldt de kustwacht.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht