Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-185640

Nielson verlengt clubtour met show in Paradiso


Nielson trekt zijn Diamant Tour door naar 2019. Op 14 maart geeft hij een optreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso, zo heeft de zanger woensdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-185693

André Kuipers neemt scholieren virtueel mee


Astronaut André Kuipers gaat basisscholieren meenemen naar de ruimte. Met een speciale bus reist hij de komende tijd langs scholen. Kinderen nemen plaats, zetten een virtual reality-bril op en zijn eventjes zelf astronauten. Ze bekijken de aarde vanaf honderden kilometers hoogte. Dat geeft ze hopelijk een nieuw beeld van onze planeet, de schoonh...

Normal_zoutelande__via_wiki_

Zoutelande had topjaar dankzij… Zoutelande


Het Zeeuwse dorp Zoutelande had een topjaar, en dat is voor een groot deel toe te schrijven aan de zomerhit Zoutelande van BLØF. Met name Nederlandse en Belgische toeristen kwamen in groten getale af op het Walcherse dorp. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_rss_entry-185647

Amsterdam mag toeristenwinkels blijven weren


Amsterdam staat in zijn recht met het verbod op de vestiging van nieuwe toeristenwinkels in de binnenstad. Het is niet in strijd met Europese regels, heeft de Raad van State bepaald in een zaak die draaide om de vestiging van een kaaswinkel op het Damrak.

Normal_fokker_f18__snip__kerstpostvlucht__fokker_ph-ais__aviodrome__beeld_via_wiki_

Aviodrome laat kerstgevoel een vlucht nemen


Op zaterdag 22 december opent in het Aviodrome in Lelystad een expositie over een unieke vlucht die plaatsvond in 1934: de kerstpostvlucht. Het was de eerste trans-Atlantische oversteek die KLM uitvoerde. Aan boord: 26.000 brieven en kerstkaarten. Dit meldt Piloot en Vliegtuig.

Normal_vogelpark_avifauna__logo_

Vogelpark Avifauna wil doorgroeien naar half miljoen bezoekers per jaar


Vogelpark Avifauna uit Alphen aan den Rijn krijgt eenmalig een gemeentelijke subsidie van vijftigduizend euro. Dit moet het startpunt vormen om door te groeien tot 'dierenpark van de toekomst', en de bezoekersaantallen te laten toe nemen van 350.000 naar 500.000 per jaar. Dit meldt Omroep West.

Normal_efteling-hotel-overdag

Coca-Cola Suite in Efteling Hotel valt niet goed bij Foodwatch


De Coca-Cola Suite in het Efteling Hotel bestaat al bijna een kwarteeuw, maar is nu in het vizier gekomen van Foodwatch Nederland. Die ziet in de samenwerking tussen frisdrank- en pretparkgigant een vorm van kindermarketing die haaks staat op de afspraken die zijn gemaakt in het Nationaal Preventieakkoord. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Normal_rss_entry-185543

Rapper Boef annuleert optredens


Rapper Boef treedt tien dagen lang niet op. Hij heeft zijn optredens geannuleerd, omdat hij last heeft van zijn stem. Hij doet dit op doktersadvies, laat de rapper weten op Insta Stories.

Normal_rss_entry-185542

Sting deze zomer op nieuw festival in Groningen


Concertorganisator MOJO lanceert komend jaar een nieuw festival in Groningen. Sting en Anouk zijn de headliners van de eerste editie van Stadspark Live op 22 juni op de Drafbaan in de stad.

Normal_geocache__doosje__natuur

Politie Westland maakt gebruik van geocachers in strijd tegen inbraak


Het wordt een soort recreatieve Baantjer in de polder: de politie van het Westland gaat geocachers inzetten in een poging meer ogen op straat te krijgen tijdens de in duisternis gehulde wintermaanden. Daarmee hopen ze dat er meer verdachte situaties aan het licht komen. Dit meldt de Westlandse Omroepstichting.

Normal_logo_avonturia_de_vogelkelder

Grootste dierenspeciaalzaak Benelux zet in op nóg meer beleving


Avonturia De Vogelkelder in Den Haag is een dierenspeciaalzaak die al in een vroeg stadium inzette op 'beleving', nog ver voordat dit fenomeen populair werd onder marketeers. Sinds twee jaar is het niet alleen meer een winkel, maar ook een dierentuin. Nu breidt de onderneming nog verder uit. Dit meldt de Volkskrant.

Normal_zelfprortret_rembrandt

Prinses Beatrix opent themajaar ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019’


Prinses Beatrix zal woensdagavond 30 januari het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019 openen in het Mauritshuis in Den Haag. In 2019 is het 350 jaar geleden dat schilder Rembrandt van Rijn is overleden. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_lelystad_airport__via_wiki___an_aerial_picture_of_lelystad_airport_and_aviodrome_taken_from_estonian_airways_flight_ov_0473__

RECRON: sta geen nieuwe airliners toe op Lelystad Airport


Het baart veel recreatieondernemers grote zorgen: de conclusie van de Europese Commissie dat luchthaven Lelystad ook beschikbaar moet worden voor nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Volgens de ondernemers brengt dit een toename van geluid, fijnstof en stikstof met zich mee die onaanvaardbaar is. Dit meldt RECRON.

Normal_rss_entry-185444

Familie Jan Kruis start crowdfunding voor museum


De familie van de overleden striptekenaar Jan Kruis begint een crowdfunding-actie om een museum te realiseren waarin zijn werk en leven wordt gevierd. Via de website www.jankruismuseum.nl kunnen fans geld doneren, in ruil voor prenten en tekeningen van de maker van onder meer Jan, Jans en de Kinderen.

Normal_canal_pride_amsterdam

Komende editie Pride Amsterdam in teken van Stonewall-rellen


Onder de noemer Remember the past, create the future besteedt Pride Amsterdam volgend jaar extra aandacht aan de Stonewell-rellen die vijftig jaar geleden in New York plaatsvonden. Dit meldt AT5.

Normal_rss_entry-185295

Twee shows Ariana Grande in Ziggo Dome


Ariana Grande geeft volgend jaar niet één maar twee shows in Nederland. De wereldberoemde zangeres staat op 23 en 24 augustus in de Ziggo Dome in Amsterdam, zo heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt. De kaartverkoop begint donderdag.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht