NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-149165

Nicky Romero naar Daydream Festival


EINDHOVEN - Nicky Romero, Showtek, KSHMR, Sam Feldt Live en Masquerade presented by Claptone zijn op 14 juli de headliners op de eerste Nederlandse editie van het Daydream Festival in Aquabest bij Eindhoven. De organisatoren Par-T en First Vision maakten de line-up dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-149045

Frank Dane volgt 'held' Edwin Evers op


HILVERSUM (ANP) - Frank Dane wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio 538. Hij volgt zijn ,,held'' Edwin Evers op, die onlangs bekendmaakte dat hij na 21 jaar stopt met Evers Staat Op. Dane maakt nu nog dagelijks het lunchprogramma en de Frank en Vrijdag Show. Hij verving Evers al geregeld tijdens vakanties.

Normal_rss_entry-149104

Keukenblok Jan de Hoop vat vlam bij opnames


HILVERSUM - Tijdens de opnames van het nieuwe RTL 4-programma Superstar Chef is het keukenblokje van deelnemer Jan de Hoop in brand gevlogen. "Het was maar een klein keukenblokje. Ik had weinig ruimte om mijn culinaire gaven tentoon te spreiden", vertelde de nieuwslezer maandag aan tafel bij de talkshow 5 uur Live.

Normal_rss_entry-149141

AKF Sonneveldprijs 2018 voor Glodi Lugungu


AMSTERDAM - Glodi Lugungu heeft in Amsterdam een belangrijke kleinkunstprijs ontvangen. Hij kreeg de AKF Sonneveldprijs 2018 voor zijn programma Henk. Lugungu werd geboren in Congo, vluchtte als kind met zijn familie naar Nederland en groeide op in het Noord-Brabantse Dommelen. Hij studeert architectuur in Tilburg en woont in Amsterdam.

Normal_rss_entry-149155

Bankier van Verzet passeert 300.000 bezoekers


AMSTERDAM - De nieuwe Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal over de broers Walraven en Gijs van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog het verzet financierden, heeft binnen vijf weken 300.000 bezoekers getrokken.

Normal_rss_entry-149151

Nasrdin Dchar maakt voorstelling over trouwen


AMSTERDAM - Acteur Nasrdin Dchar gaat volgend seizoen weer het theater in. Na zijn veelgeprezen DAD komt hij met een nieuwe solovoorstelling, JA. In het stuk neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep.

Normal_rss_entry-148932

Nederland krijgt er weer een kunstmuseum bij


DELDEN (ANP) - "Kunst heeft me veel meer verrijkt dan geld'', zegt collectioneur Geert Steinmeijer. En hij verrijkt nu met die kunst weer ons land. Na dertig jaar verzamelen opent hij zondag 15 april zijn eigen museum in Delden: 'No Hero'. Van de zeker zeshonderd objecten die hij bijeenbracht, zijn er daar om te beginnen 125 te zien.

Normal_rss_entry-148992

Half miljoen bezoekers voor film Patser


ANTWERPEN - De Vlaams-Nederlandse film Patser met Ali B en Matteo Simoni in de hoofdrollen is de grens van 500.000 bioscoopbezoekers gepasseerd. Ruim 350.000 Vlamingen bezochten de film van het regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah. In Nederland trok de film 100.000 bezoekers en in Frankrijk staat de teller op 50.000.

Normal_rss_entry-148927

Museumweek voor wie niet naar het museum gaat


AMSTERDAM (ANP) - De vierde Nationale Museumweek, die van 9 tot en met 15 april in het hele land wordt gehouden, moet vooral nieuw publiek opleveren. Juist voor mensen die nooit in een museum komen, worden ook deze Museumweek weer grote replica’s van museale voorwerpen op straat gezet, in de hoop dat voorbijgangers geïnteresseerd raken en toch e...

Normal_rss_entry-148602

Geen rijksmuseum voor design in Evoluon


DEN BOSCH/EINDHOVEN (ANP) - Er komt geen rijksmuseum voor design in het Evoluon in Eindhoven. Om uiteenlopende redenen is de wens van de provincie Noord-Brabant niet realistisch, aldus Gedeputeerde Staten donderdag.

Normal_rss_entry-148175

Krokodillen in slotgracht Zeist voor Ashtonia


AMSTERDAM - De tuin van Slot Zeist wordt deze zomer een stukje gevaarlijker als het aan de Ashton Brothers ligt. Hun fantasieland Ashtonia moet bezoekers dit jaar doen denken aan de zuidelijke staten van de VS. "We hebben geen Mississippi tot onze beschikking, wel een slotgracht", zegt Pim Muda in het AD. "Kijken of we er een paar krokodillen in...

Normal_rss_entry-148195

Little Steven treedt op in Amsterdamse Bos


AMSTERDAM - Little Steven and the Disciples of Soul zijn komende zomer te zien in het Amsterdamse Bos. De formatie rondom gitarist en zanger Steve Van Zandt speelt op vrijdag 6 juli tijdens de zesde editie Live At.

Normal_rss_entry-148311

Toerisme hardst omhoog in dik tien jaar


DEN HAAG (ANP) - Het aantal gasten voor Nederlandse hotels, vakantiehuisjes of andere accommodaties is vorig jaar flink toegenomen. In totaal verwelkomden ze 42 miljoen mensen, 9 procent meer dan in 2016. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) gaat het om de sterkste stijging in ruim tien jaar.

Normal_rss_entry-148406

Diversiteit troef bij line-up Dance Valley


VELSEN - Boef, Lil' Kleine, Steve Aoki, Showtek, Jax Jones: deze artiesten maken deel uit van de line-up van Dance Valley op 11 augustus. De organisatie heeft woensdag het volledige deelnemersveld bekendgemaakt van het eendaagse dance-evenement in Velsen Valley, op het recreatieterrein Spaarnwoude.

Logo_autoriteit-persoonsgegevens

Leidraad voor recreatiebedrijven en AVG


Op 25 mei 2018 treedt in de EU de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Daarmee wordt tegelijk de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens buiten werking gesteld. De AVG werkt rechtstreeks door in de Nederlandse rechtspraktijk en daarmee ook in de recreatiesector; nadere regelgeving op nationaal niveau is dus niet nodig....

Normal_rss_entry-148420

Tweede 'Bookstore Day' viert de boekhandel


AMSTERDAM (ANP) - Voor de tweede keer organiseert boekhandelketen Libris samen met bedenkster Yaël Vinckx de Bookstore Day. Op 14 april staan bijna tweehonderd boekwinkels door heel Nederland in het teken van deze dag.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht