NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-159308

Boten op zonne-energie racen in Noord-Holland


Noord-Holland maakt zich op voor een tweedaags evenement dat in het teken staat van varen op zonne-energie. Vrijdag en zaterdag strijden internationale teams en scholierenteams op het Noord-Hollands Kanaal om de prijzen. De organisatie is handen van de gemeenten Purmerend en Beemster.

Normal_rss_entry-159276

Najib Amhali keert terug in theater


Cabaretier Najib Amhali gaat volgend seizoen weer het theater in met een cabaretvoorstelling. 'Waar was ik?', waarmee hij vanaf september in kleine zalen try-outs gaat spelen, is zijn eerste solovoorstelling sinds hij eind 2016 de tournee van zijn vorige voorstelling afzegde.

Normal_bloemen

Maak je terras zomerklaar


Heel even kregen we een voorproefje van de zomer: een lang weekend vol zon. De eerste barbecue van het jaar, de eerste picknick in het park en de allereerste keer van 2018 waarin je zonder jas naar buiten kon. Fijn, zo’n blik op wat ons nog te wachten staat in de warme maanden. Handig ook, want we hebben meteen kunnen kijken of we helemaal klaar...

Normal_rss_entry-159116

Duitse prijs voor Metropole


Het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley krijgen de Bremer Musikfest-Preis 2018. Het is een erkenning voor hun bijdrage aan het Musikfest Bremen, die eerder ook te beurt viel aan bijvoorbeeld Nikolaus Harnoncourt, Janine Jansen en Jessye Norman.

Normal_rss_entry-159074

Zwarte Cross brengt eresaluut aan het leven


Op de tweede dag van de Zwarte Cross wordt dit jaar een minuut stilte gehouden als eresaluut voor het leven. De festivalorganisatie wil zo samen met Amnesty International op een ludieke wijze aandacht vragen voor vrijheid en mensenrechten.

Normal_rss_entry-159051

Concert The Chemical Brothers in AFAS Live


De Britse danceformatie The Chemical Brothers treedt op 2 oktober op in AFAS Live in Amsterdam. Dat heeft concertorganisator Mojo woensdag bekendgemaakt.

Normal_100jaarzzw00026

Suydersail 2019: nieuw nationaal nautisch evenement van varend erfgoed


Volgend jaar krijgt de kust van Lelystad met als centrum Batavia Haven, een nautisch evenement: Suydersail 2019. De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) en Stichting Bataviahaven ondertekenden vrijdag 15 juni de intentieverklaring om dit evenement samen te organiseren. Het is de bedoeling dat “de grootste collectie varend erfgoed ter wereld...

Normal_rss_entry-159040

Den Haag bereidt zich voor op muziekweekend


Komend weekend staat Den Haag in het teken van de 38e editie van Parkpop, met op zondag het grootste gratis toegankelijke festival van Nederland. Daar zullen onder andere BLØF, Danny Vera, De Jeugd van Tegenwoordig en The Fratellis optreden.

Normal_rss_entry-158937

Fans al in de rij voor Beyoncé en Jay-Z


De eerste fans hebben zich al verzameld bij de Johan Cruijff ArenA, waar de Amerikaanse supersterren Beyoncé en Jay-Z dinsdag en woensdag optreden. Het concert maakt deel uit van hun wereldtour On The Run II. Na een aantal concerten in het Verenigd Koninkrijk is Amsterdam aan de beurt.

Normal_rolstoel_gehandicapt_toegankelijk_toegankelijkheid_toegang

Betere toegankelijkheid voor mensen met beperking


Mode en horeca, webwinkels, zelfstandige supermarkten, evenementenmakers en andere mkb-branches gaan zich inzetten om hun bedrijven (beter) toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Daarvoor is in Utrecht het programma MKB Toegankelijk gelanceerd van MKB-Nederland en VNO-NCW, dat ondernemers stimuleert en helpt om mogelijke drempels in...

Normal_rss_entry-158976

Broederliefde stopt emoties in inhaalconcert


Alle emoties over het debacle van het afgelaste concert van de rapgroep Broederliefde in het Sparta-stadion Het Kasteel gaat er uitkomen tijdens het inhaalconcert in Ahoy. Dat vertelt voorman Emms in een interview met FunX-dj Fernando Halman op de website Nandoleaks. Het is de eerste maal dat de leden van Broederliefde in het openbaar praten ove...

Normal_rss_entry-158993

Willem Nijholt keert terug naar theater


Acteur Willem Nijholt keert komend seizoen terug naar het theater. Hij is een van de deelnemers aan De Indië Monologen, een theateravond met Nederlands-Indië als thema. Het is tien jaar geleden dat de 83-jarige Nijholt, die eerder dit jaar te kennen gaf niet meer te willen optreden, live op een podium te zien was.

Normal_rss_entry-158911

OM: geen terroristisch motief Pinkpop


De verdachte van de dodelijke aanrijding maandagochtend in Landgraaf, had geen terroristisch motief. Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man, een 34-jarige man uit Heerlen, zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf had gemeld.

Normal_rss_entry-158655

Lil'Kleine loopt van podium na bierdouche


Lil'Kleine is zaterdagavond tijdens een optreden in Hengevelde na een paar minuten al weer van het podium gelopen. De 23-jarige rapper was boos omdat mensen uit het publiek bier naar hem gooiden.

Normal_rss_entry-158696

Nationale Oldtimerdag trekt 22.000 bezoekers


De 34e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad trok zondag ongeveer 22.000 bezoekers. De grote belangstelling leidde tot grote drukte op de wegen. Op de Houtribdijk (N302) van Enkhuizen naar Lelystad ontstond zondagmiddag hierdoor ongeveer een half uur vertraging, meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Normal_rss_entry-158766

Musical over Beatrix, de majoor en de Wallen


Het roemruchte bezoek in 1965 van prinses Beatrix aan de Amsterdamse Wallen wordt het onderwerp van een musical. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar. Het was wereldnieuws.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht