NRG Recreatienieuws

Logo_nemo_meivakantie

Zet alles in beweging tijdens de meivakantie in NEMO


In de meivakantie van 22 april tot en met 7 mei is er in NEMO Science Museum van alles te beleven. In extra workshops teken je bijzondere patronen met de NEMO tekenmachine en ontdek je hoe je jouw zelfgemaakte vliegtuig het langst laat vliegen. Of je bouwt je eigen kettingreactie en laat je inspireren door de spectaculaire en populaire NEMO kett...

Logo_concert_at_sea_logo

Concert at Sea heeft programma compleet


RENESSE (ANP) - Concert at Sea heeft zijn programma compleet. Ook onder anderen Gavin James, Chef'Special, Wipneus & Pim, Sue The Night en La Pegatina staan op 30 juni en 1 juli op het Zeeuwse festival. BLØF, die het evenement organiseert, liet verder weten dat de band het nieuwe album Aan speelt tijdens de eigen show op zaterdagavond.

Logo_rss_entry-97246

Koning en koningin ontbijten op school Veghel


VEGHEL (ANP) - Op basisschool De Vijfmaster in Veghel (Noord-Brabant) hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag het startsein gegeven voor de Koningsspelen. De vijfde editie is volgens de organisatie extra feestelijk omdat de koning dit jaar vijftig wordt.

Logo_rss_entry-97088

'Drinkwater in tanks campers niet schoon'


DEN HAAG (ANP) - Mensen kunnen het water in tanks van campers, caravans en boten beter niet drinken. Dit adviseert de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De meeste conserveringsmiddelen voor schone watertanks doen niet wat ze beloven. Er zitten vaak te veel bacteriën in het water, blijkt uit een test die waterleidingbedrijf Vitens heeft uitgevoe...

Logo_rss_entry-96989

Zeeleeuwen in Beekse Bergen


HILVARENBEEK (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen komen er zeezoogdieren naar het park. Nog voor de zomer verwelkomt het park zeven Californische zeeleeuwen. Volgens Beekse Bergen gaan de beesten zwemmen in het grootste verblijf voor zeezoogdieren in heel Europa.

Logo_kick-off_lof

Leisure Ontwikkel Fonds stimuleert innovatief vrijetijdsaanbod voor Brabant


Op 12 april vond in Kaatsheuvel de officiële kick-off van het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF) plaats. Het nieuwe fonds stimuleert innovatief vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel meer bezoekers naar onze provincie te trekken, die hier ook langer blijven en meer besteden. Dit doet het LOF door het verstrekken van leningen. Het LOF ...

Logo_campsite_management_software_seijsener

Seijsener ontzorgt recreatieondernemer met ICY Campsite Management


Efficiënt stroombeheer per plaats is voor veel recreatieondernemers een speerpunt bij het handhaven van een gezond verdienmodel en het ontzorgen van de eigen organisatie. Met ICY Campsite Management maakt Seijsener dit nu ook voor kleinere aantallen plaatsen mogelijk. 

Logo_rss_entry-97100

Efteling opnieuw best bezochte attractie


DEN HAAG (ANP) - De Efteling in Kaatsheuvel voert opnieuw de lijst aan met de vijftig best bezochte dagattracties van Nederland. Vorig jaar was het attractiepark goed voor 4,7 miljoen bezoekers, evenveel als in 2015. Het voormalige sprookjespark staat al jaren op nummer 1.

Normal_rss_entry-97126

3FM-dj vertelt verhaal van zijn oma op 5 mei


AMSTERDAM - 3FM-dj Frank van der Lende vertelt op 5 mei op diverse bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma. Zij werd in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Van der Lende neemt in de defensiehelikopter de plek in van rapformatie Broederliefde, die aanvankelijk zou meegaan als Ambassadeur van de Vrijheid.

Logo_rss_entry-97122

'Eigenaar camping Fort Oranje niet crimineel'


DEN HAAG - Minister Lodewijk Asscher sprak begin dit jaar weliswaar over "maffia-achtige toestanden" tijdens zijn bezoek aan vakantiepark Fort Oranje, de roemruchte camping in Rijsbergen waar SBS6 een tv-programma over maakte, maar hij bedoelde niet dat de eigenaren crimineel zijn.

Logo_ilt

ILT controleert campings op legionella


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat controleren of campings voldoende doen om te voorkomen dat legionellabacterie kan aangroeien in hun drinkwaterinstallatie. Campings zijn hiertoe bij wet verplicht. Ongeveer de helft van de campings doet dat goed. De andere helft scoort slecht. De ILT wil de naleving onder campings verhogen.

Logo_nedflex_ontzorgen

Doe de test: is payrolling iets voor uw bedrijf?


Dat meer en meer ondernemers en instanties gebruik maken van payrolling, staat vast. Maar is deze personeelsoplossing ook daadwerkelijk de oplossing voor uw bedrijf? Nedflex heeft daar, als Topleverancier van RECRON, een test voor ontwikkeld.Is payroll iets voor mij? De vraag stellen is hem beantwoorden. Tenminste, als u de test doet op www.ispa...

Logo_rss_entry-96837

Down The Rabbit Hole strikt Milky Chance


BEUNINGEN - Milky Chance is in juni weer in het land. Het Duitse duo, bekend van de hit Stolen Dance, staat op Down The Rabbit Hole. De festivalorganisatie voegde donderdag ook onder anderen My Baby en Izzy Bizu toe aan de line-up.

Logo_rss_entry-96865

Speciale dienstregeling NS op Koningsdag


UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen volgens een 'oranjedienstregeling': dat betekent op een aantal trajecten extra treinen en op veel trajecten langere treinen. Ook de avond en nacht voor Koningsdag gaan er volgens de Nederlandse Spoorwegen al meer treinen rijden, vanwege allerlei festiviteiten.

Logo_airbnb_publicatie__vierkant_

Airbnb aan de kust


 10 jaar geleden zou het voor het merendeel van de bevolking ondenkbaar zijn om aan onbekenden je huis te verhuren of bij mensen in de auto te stappen die geen vergunning hebben. Nu is het de normaalste zaak van de wereld om in een bed te slapen van een onbekende, zoals bij Airbnb. 

Logo_rss_entry-96699

Appelpop voegt Broederliefde en Nielson toe


TIEL - Appelpop heeft Broederliefde, Nielson en Rondé toegevoegd aan het programma van het tweedaagse festival in Tiel.

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht