NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-87862

Nijntje-tekenaar Dick Bruna overleden


AMSTERDAM (ANP) - Tekenaar Dick Bruna (89) is donderdagavond in zijn woonplaats Utrecht overleden. Marja Kerkhof, directeur van Mercis, de uitgever van de Nijntje-boeken waarmee Bruna wereldberoemd werd, heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Normal_rss_entry-87822

Staatsbosbeheer stopt particuliere bomenkap


UTRECHT (ANP) - Particulieren mogen geen bomen meer kappen in de bossen van Staatsbosbeheer. Alle contracten daarover worden beëindigd, meldt het bosbedrijf vrijdag. Aanleiding zijn recente ongelukken met bomenkap. Zo overleed in januari iemand uit Hengelo, nadat de boom die hij in Emmen wilde omzagen op hem en iemand anders was gevallen.

Normal_rss_entry-87673

Schiphol goedkoper dan meeste concurrenten


DEN HAAG (ANP) - Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde studie van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M).

Normal_rss_entry-87637

Armin ‘undercover’ op trancefestival


AMSTERDAM - Armin van Buuren staat deze zomer ‘undercover’ op trancefestival Electronic Family: The Gathering. De dj sluit als zijn alter-ego Gaia de zondagavond af, maakte de festivalorganisatie donderdag bekend. Electronic Family vindt plaats op 5 en 6 augustus in Autotron, Den Bosch.

Normal_rss_entry-87592

Nieuwe komedie voor makers Gooische Vrouwen


HILVERSUM - De makers van Gooische Vrouwen komen in 2018 met de bioscoopfilm Doris, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Doris is een samenwerking tussen Talpa Fictie, RTL en filmdistributeur Entertainment One Benelux en zal vanaf oktober 2018 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen, zo maakten zij donderda...

Normal_rss_entry-87490

BBC: organisatie Songfestival opgestapt


KIEV (ANP) - De voltallige top van de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Kiev is opgestapt. Liefst 21 mensen zijn in één klap verdwenen. De teamleden beschuldigen de man die in december de leiding van het festival op zich nam ervan dat hij hun alle verantwoordelijkheid heeft ontnomen, meldt de BBC..

Normal_rss_entry-87409

'Meer ongelukken met wintersport'


LEIDEN (ANP) - Het aantal ongelukken onder Nederlandse wintersporters is sinds het begin van het jaar met 10 procent toegenomen vergeleken met vorig jaar, meldt alarmcentrale Eurocross Assistance woensdag. Bovendien komen er dit jaar meer meldingen van ernstige verwondingen binnen.

Normal_rss_entry-87418

Justin Bieber derde headliner op Pinkpop


LANDGRAAF - Justin Bieber is de derde en laatste headliner van Pinkpop. Dat heeft de festivalorganisatie woensdag bekendgemaakt.

Logo_recron-logo

Omzetgroei overnachtingen van 6% in bungalows in 2016


RECRON, de branchevereniging voor de recreatieondernemers Nederland, heeft sinds 2013 een benchmark van de grote concerns in de verblijfsrecreatie, waaronder Center Parcs, Landal GreenParks, Roompot Vakanties, Hogenboom Vakantieparken en Libéma Vakantieparken. Uit de benchmark blijkt dat er afgelopen jaar een groei van de omzet overnachtingen va...

Logo_nbtc_kust

Bijna 16 miljoen bezoekers in 2016


In 2016 bezochten 15,7 miljoen internationale verblijfsbezoekers ons land, op basis van CBS-cijfers. Dat is een stijging van 5% vergeleken met 2015. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland; India liet de grootste procentuele groei zien (+30%). Voor 2017 verwacht NBTC een bezoekersstijging van zo’n drie procent. De teller komt dit jaar daarmee n...

Normal_rss_entry-87140

Politie niet vervolgd voor geweld intocht


ROTTERDAM (ANP) - Politieagenten die tijdens de intocht van sinterklaas in Rotterdam geweld gebruikten bij de arrestatie van een demonstrant worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie vindt dat de agenten op passende wijze hebben gehandeld.

Normal_rss_entry-87067

Vijfde zzp'ers heeft minder werk door wet DBA


AMSTERDAM (ANP) - Een op de vijf zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) voelde afgelopen jaar de negatieve gevolgen van de nieuwe wet die in het leven is geroepen om schijnconstructies tegen te gaan. Dat komt neer op circa 122.000 zelfstandigen die één of meer opdrachten misliepen, zo concludeert de Kamer van Koophandel (KvK) maandag na eigen ...

Normal_rss_entry-87051

Concertgebouworkest grijpt naast Grammy


LOS ANGELES - Het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) heeft zondag geen Grammy-award weten te bemachtigen. In de categorie beste orkestrale uitvoering streek het Boston Symphony Orchestra met de eer.

Normal_diploma

Ook uw stem telt in de verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2017!


Ook uw stem telt in de verkiezing voor Leerbedrijf Recreatie 2017. De drie genomineerde leerbedrijven stellen zich op de website voor en daar kunt uw online stem uitbrengen. De jury is bij deze leerbedrijven op jurybezoek geweest waarna er een uitgebreid juryrapport is opgesteld.De stem van de jury telt daarom voor 60% mee. De online publieksste...

Normal_rss_entry-86755

Extra concert Mayer weer snel uitverkocht


AMSTERDAM - Het extra concert van John Mayer op 2 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam was vrijdagochtend binnen twintig minuten uitverkocht. Dat meldt kaartverkoper Ticketmaster. De kaarten gingen daarmee net zo snel over de toonbank als de tickets voor het eerste concert op 3 mei.

Normal_rss_entry-86575

Roel van Velzen treedt op bij 5 meiconcert


AMSTERDAM - Roel van Velzen, Joy Wielkens en Remy van Kesteren treden dit jaar op tijdens het traditionele 5 meiconcert op de Amstel in Amsterdam. Ook het Nationale Ballet en de cast van de succesmusical Soldaat van Oranje is van de partij. De optredens worden begeleid door het Metropole Orkest. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendge...

NRG Video

'Hoe Borrelen Toeristen?' Hoe Borrelt Nederland?

'Hoe Borrelen Toeristen?' Hoe Borrelt Nederland?

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht