NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-155329

In het roze gekleed naar Toppers-circus


René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en de kersverse Topper Jan Smit bouwen dit weekend de Johan Cruijff ArenA om tot circus. De veertiende editie van het meezingfeest met de Toppers begint vrijdagavond en bestaat uit drie shows. De dresscode tijdens deze Circus Edition is pretty in pink.

Normal_rss_entry-155345

Festival Milkshake zet in op vegetarisch


De zevende editie van Milkshake Festival is geheel vegetarisch en duurzamer dan ooit. Zo is er zaterdag 28 en zondag 29 juli in het Westerpark geen vlees meer te koop, wordt pin-only geïntroduceerd en zijn bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar.

Normal_rss_entry-155351

Erwin Olaf schenkt Rijks bijna 500 werken


Fotograaf Erwin Olaf heeft het Rijksmuseum in Amsterdam bijna vijfhonderd werken van zijn hand geschonken. Het gaat om 412 foto’s, zeven video’s, tijdschriften en boeken. Ook heeft het museum met steun van de BankGiro Loterij voor 200.000 euro nog eens zestig foto’s en drie video’s gekocht.

Normal_rss_entry-155341

Sting neemt Shaggy mee naar Soestdijk


De mensen die een kaartje hebben gekocht voor het concert van Sting op het landgoed van Paleis Soestdijk krijgen Shaggy er gratis bij. De reggaezanger staat ook op 7 juli op het podium van in de tuin van het paleis, zo meldt de organisatie van Royal Park Live.

Normal_rss_entry-155366

Zon gaat krachtig schijnen: goed insmeren


Wie dit weekend naar het strand gaat, een festival bezoekt of gewoon in de zon gaat zitten, moet zich goed insmeren met zonnebrandcrème. De komende dagen wordt voor het eerst dit jaar een hoge zonkracht verwacht, waardoor de huid al binnen 10 tot 15 minuten kan verbranden, waarschuwt Weeronline.

Normal_rss_entry-155371

Paul van Vliet stopt na zondag met voorstellingen in Schouwburg Den Haag


Entertainer Paul van Vliet stopt zondag na zes jaar met zijn zondagmiddagvoorstellingen in de Koninklijke Schouwburg in zijn geboorte- en woonplaats Den Haag. Hij wil ermee ophouden nu de show nog volop volk trekt en hijzelf nog zo fit als een hoentje is.

Normal_rss_entry-155204

Iets meer Nederlanders gaan op zomervakantie


Bijna 12 miljoen Nederlanders zijn van plan deze zomer op vakantie te gaan. Dat is een stijging van 240.000 vakanties ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO.

Normal_rss_entry-155188

Joke de Kruijf zingt op feestconcert Enschede


Joke de Kruijf, Maike Boerdam, Martin van der Starre en Marjolein Teepen treden op 9 juni op tijdens een groot gratis musicalconcert in het Volkspark in Enschede. Met het eenmalige concert wordt de 25e verjaardag van het culturele evenement Kunst in het Volkspark gevierd.

Normal_rss_entry-155190

Nieuwe familiefilm zoekt 'lelijke' kinderen


Voor de verfilming van het boek De Club van Lelijke Kinderen vindt de komende weken een grote online open casting georganiseerd. Alle kinderen die een keer in een echte bioscoopfilm willen spelen, mogen zich vanaf donderdag melden op de website van de film, maakte distributeur Independent Films bekend.

Normal_rss_entry-154908

Tropische plant ontdekt in Burgers' Zoo


In het overdekte tropische regenwoud van het dierenpark Burgers’ Zoo is een nieuwe tropische plant ontdekt. Het gaat om een dracaena-soort die nog onbekend was voor de wetenschap. Ontdekker is botanicus Theo Damen.

Normal_rss_entry-154950

NEMO neemt kweekworst op in collectie


Het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO heeft een worstje van kweekvlees in de collectie opgenomen. Het worstje is nog niet te zien voor publiek, maar dat is in de toekomst wel de bedoeling. De aanwinst werd dinsdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over kweekvlees, het nieuwe product dat dieren en milieu ten goede moet komen.

Normal_rss_entry-154940

Weer stakingen buschauffeurs in streekvervoer


Buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant staken zaterdag. In het streekvervoer vinden estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. Zaterdag is de vijfde dag dat er acties zijn.

Normal_rss_entry-154778

Nieuwe Rembrandt trekt kleine 9000 bezoekers


Het nieuwe, aan Rembrandt toegeschreven schilderij dat sinds donderdag te bewonderen is in de Hermitage in Amsterdam heeft dit pinksterweekeinde "ondanks het mooie weer'' een kleine 9000 bezoekers getrokken. Normaal ontvangt het museum aan de Amstel in een pinksterweekeinde ongeveer 4500 bezoekers, zei een woordvoerder.

Normal_rss_entry-154806

Verstappen trekt 110.000 fans naar Zandvoort


Ruim 110.000 racefans zijn de afgelopen pinksterdagen naar het circuit van Zandvoort gekomen voor de Jumbo Racedagen. Daar gaf onder anderen coureur Max Verstappen demonstraties in zijn bolide van Red Bull.

Normal_rss_entry-154845

'Musea doen het goed maar zijn wel kwetsbaar'


De Nederlandse museumsector heeft er niet eerder zo goed voorgestaan. Het aantal musea met een nationale uitstraling is met vijf gegroeid tot 25 en de bezoekers stromen toe. Spraakmakende tentoonstellingen dragen flink bij aan die florissante positie, maar dat maakt de branche tegelijk ook kwetsbaar. Dat blijkt uit de zevende editie van het Cult...

Normal_rss_entry-154857

Ilse DeLange volgend jaar in Ziggo Dome


Ilse DeLange maakt volgend jaar haar debuut in de Ziggo Dome. De zangeres staat op zaterdag 2 februari in de Amsterdamse concerthal, kondigde ze dinsdag aan.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht