NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-167047

Doorstart voor De Waard-tenten


Kampeermerk De Waard maakt een doorstart. De winkel die tenten van het merk verkoopt, dreigde de deuren definitief te moeten sluiten door het faillissement van eigenaar Vrijbuiter. Dat wordt voorkomen door de Nederlandse Sunshine Group. De groep, die ook andere kampeermerken bezit, neemt de zaak over.

Normal_rss_entry-167092

'Lowlandsbezoekers vroeger dan voorheen'


Veel Lowlandsbezoekers arriveren dit jaar eerder op de festivalcampings dan voorgaande jaren. Dat zegt een woordvoerder van het festival donderdagmiddag.

Normal_rss_entry-166980

Miss Montreal haalt Kensington naar Bierpop


Kensington staat in november op Bierpop, het festival van Miss Montreal. Dat maakte Sanne Hans, alias Miss Montreal, bekend in RTL Boulevard. "Ik ben supertrots dat ze komen! Het is de grootste band van heel Nederland en ze verkopen altijd alles uit. Dus die laatste kaartjes zijn hopelijk zo weg", aldus Sanne. "En ze sluiten af, dus ik kan einde...

Normal_rss_entry-166944

Festival Hilvarenbeek gaat gewoon door


Het driedaagse festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat zei een woordvoerder van de organisatie na overleg met de driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie).

Normal_rss_entry-166923

Comic Con Utrecht strikt Stranger Things-ster


Gaten Matarazzo, een van de hoofdrolspelers uit de hitserie Stranger Things, is dit jaar een van de blikvangers op de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. De vijftienjarige tienerster is zowel op 24 als op 25 november aanwezig, meldt de organisatie.

Normal_rss_entry-166921

Geen luchtverkeer op Schiphol door storing


Op Schiphol is geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Oorzaak is een storing bij de Luchtverkeersleiding, bevestigen woordvoerders van zowel die dienst als de luchthaven.

Normal_rss_entry-166914

Maatregelen Decibel Outdoor om actie politie


De gemeente Hilvarenbeek gaat woensdag met de organisatie van festival Decibel Outdoor in overleg over extra maatregelen die nodig zijn omdat de politie tijdens het evenement actie voert. De gezamenlijk politiebonden kondigden dinsdag aan dat de politie tijdens het festival komend weekeinde alleen uitrukt voor ernstige zaken.

Normal_rss_entry-166897

Mysteryland zo goed als uitverkocht


De komende editie van Mysteryland is zo goed als uitverkocht. Alle weekendkaarten zijn de deur uit en ook de losse dagkaarten zijn bijna allemaal weg. Alleen voor de zondag zijn er nog enkele dagtickets verkrijgbaar, zo laat de organisatie weten.

Normal_rss_entry-166861

Decibel Outdoor slachtoffer politieacties


Decibel Outdoor moet het komend weekeinde zonder politie-inzet zien te redden. De politiebonden voeren actie voor een nieuwe cao. Om de druk op de ketel te houden zijn er geen agenten bij het festival in de Beekse Bergen, kondigden de bonden dinsdag aan.

Normal_rss_entry-166846

Brabant in opkomst als wijnprovincie


Noord-Brabant wordt een steeds belangrijkere provincie voor de Nederlandse wijnproductie. Van alle grond bestemd voor de teelt van wijndruiven lag vorig jaar 13 procent in deze provincie. Dat was zeven jaar geleden nog 5 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-166797

Lowlandsbaas is blij dat hitte verdwenen is


Festivalbaas Eric van Eerdenburg is blij dat Lowlands niet in de afgelopen langdurige periode van hitte is gevallen. Voor veel festivalbezoekers was het anders te zwaar geworden, denkt hij.

Normal_rss_entry-166714

Minder buitenlandreizen door Hollandse hitte


Nederlanders blijven reislustig, maar door de hoge temperaturen in eigen land zijn in juni en juli een stuk minder vakanties naar het buitenland geboekt dan vorig jaar. Reisbrancheorganisatie ANVR zag in juni het aantal boekingen teruglopen met 5,5 procent en in juli met 8,5 procent. "Dat kun je zeker wijten aan een mooie zomer'', zegt een woord...

Normal_rss_entry-166728

Biddinghuizen klaar voor drie dagen Lowlands


Het terrein naast Walibi Holland in Biddinghuizen staat vrijdag drie dagen lang in het teken van het muziekfestival Lowlands. Alle kaarten zijn verkocht en dat betekent dat zo’n 60.000 mensen afreizen naar de Flevopolder voor een combinatie van muziek, kunst en literatuur.

Normal_rss_entry-166500

Veel bekijks Vuurwerkfestival en droneshow


Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is zaterdagavond succesvol van start gegaan. Ruim 100.000 bezoekers zagen de vuurwerkshows van Oostenrijk en Engeland vanaf het Scheveningse strand, volgens de organisatie van het jaarlijkse spektakel "een hele hoge opkomst". Engeland deed voor het eerst mee met "een erg mooie show".

Normal_rss_entry-166504

Extra lucht en gezelligheid op Dutch Valley


Terwijl de rook van Dance Valley langzaam optrekt boven recreatiegebied Spaarnwoude gaat de aandacht bij de organisatie alweer uit naar Dutch Valley, dat volgend weekend plaatsheeft op dezelfde plaats. De achtste editie belooft weer “heel erg gezellig” te worden, zegt projectmanager Rob Bout.

Normal_rss_entry-166530

Groot street art festival naar Rotterdam


Het internationaal street art festival POW! WOW! komt van 14 tot en met 16 september voor het eerst naar Europa en wel naar Rotterdam. Tijdens het evenement maken tientallen artiesten van grauwe grijze stadsmuren een waar kleurenspektakel. Het festival wordt gecombineerd met de World Cup Skateboarden.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht