NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-128683

Nick Cave eerste naam op Rock Werchter


WERCHTER - Nick Cave and The Bad Seeds is als eerste naam aangekondigd voor de volgende editie van Rock Werchter. Op de slotdag is de Australische band een van de afsluiters, zo meldt de festivalorganisatie.

Logo_rss_entry-128551

The Passion naar Amsterdam Zuidoost


AMSTERDAM (ANP) - De achtste editie van het tv-spektakel The Passion, over de laatste dagen van Jezus, vindt volgend jaar plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Het stadsdeel is 29 maart decor van het live uitgezonden passiespel, maakten de EO en KRO-NCRV donderdag bekend.

Logo_rss_entry-128563

Bestemming woning Anne Frank blijft behouden


AMSTERDAM (ANP) - De voormalige woning van Anne Frank en haar familie aan het Merwedeplein in Amsterdam is vanaf nu in handen van de Anne Frank Stichting. Donderdag kreeg de pers een uniek kijkje in het huis, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Volgens algemeen directeur van de stichting, Ronald Leopold, blijft het een plek ...

Normal_rss_entry-128146

Corendon breidt vluchten via Maastricht uit


BEEK (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat het aantal vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport uitbreiden. Dat maakte de touroperator dinsdag tijdens een persconferentie op het vliegveld bekend.

Normal_rss_entry-128061

Aantal banen nog nooit zo hoog


DEN HAAG (ANP) - Het aantal vaste banen in Nederland is afgelopen kwartaal sterk gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van zijn jongste cijfers over de arbeidsmarkt. Ook het aantal mensen met uitzicht op vast werk nam duidelijk toe.

Normal_rss_entry-128108

Bijna miljoen kijkers eerste Sinterklaasjournaal


HILVERSUM (ANP) - De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft maandagavond 988.000 kijkers getrokken. Tijdens de eerste aflevering was nog geen piet te zien, waardoor nog onbekend blijft hoe de helpers van de goedheiligman er dit jaar uitzien.

Normal_rss_entry-128124

Extra shows voor clubtour Marco Borsato


AMSTERDAM - Marco Borsato heeft acht concerten toegevoegd aan zijn clubtour naar aanleiding van de release van zijn nieuwe plaat Thuis. In april en mei doet hij Groningen, Eindhoven, Enschede, Kerkrade, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Antwerpen aan.

Normal_rss_entry-128062

'Nederlanders traditionele decembershoppers'


AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders struinen tijdens de feestdagen maar wat graag door de winkelstraten op zoek naar sinterklaas- en kerstaankopen. Met name de sfeer op straat is voor consumenten reden om het online winkelen wat meer links te laten liggen. Die hang naar nostalgie is dan vooral weer voor speciaalzaken en traditionele lokale winkels go...

Normal_rss_entry-128010

Helft Pieten in Rotterdam zwart


ROTTERDAM (ANP) - De helft van de Rotterdamse pieten behouden tijdens de intocht komende zaterdag hun volledig zwarte schmink. De andere helft krijgt roetvegen. De organisatie wil met dit compromis demonstraties voorkomen en iedereen tevreden houden.

Normal_rss_entry-127992

Theaterproductie over Juliana in de maak


NIEUWEGEIN (ANP) - Het leven van koningin Juliana wordt het onderwerp van een nieuwe muziektheaterproductie. De voorstelling, die de naam Juliana - Code oranje krijgt, moet over ruim twee jaar in de theaters te zien zijn, maakte productiehuis De Graaf & Cornelissen maandag bekend.

Normal_rss_entry-127961

VVD pleit tegen subsidie voor popmuziek


DEN HAAG (ANP) - De overheid zou geen subsidies moeten verstrekken aan popmusici en -bands. Artiesten die niet hun eigen broek kunnen ophouden zijn niet populair genoeg en daarmee geen popmusici, zei VVD-Kamerlid Arno Rutte maandag bij de behandeling van de cultuurbegroting.

Normal_rss_entry-127932

Stedelijk toont schenking Thomas Borgmann


AMSTERDAM (ANP) - Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont vanaf 26 november de schenking van de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann. 'Jump into the Future - Art from the 90's and 2000's. The Borgmann Donation' beslaat alle dertig zalen op de bovenverdieping van het museum, een totaal oppervlakte van 2540 vierkante meter.

Normal_rss_entry-127911

'Zomerdienstregeling ov moet korter'


AMERSFOORT (ANP) - Openbaarvervoerbedrijven moeten hun zomerdienstregeling inkorten en beter afstemmen op de economische activiteiten in een regio. Dat zegt het OV loket, de ombudsman voor beter openbaar vervoer. In de rapportage over het derde kwartaal van 2017 zegt de organisatie veel klachten te hebben ontvangen over de speciale dienstregelin...

Normal_rss_entry-127572

Broer Wim Sonneveld in theatervoorstelling


DEN HAAG - Jan Sonneveld, de broer van cabaretier Wim, zal op zondag 19 november eenmalig aanwezig zijn bij de theatervoorstelling Het Amsterdam van Wim Sonneveld. De hommage aan de beroemde komiek wordt die middag gespeeld in het Diamanttheater in Den Haag.

Normal_rss_entry-127398

Groninger Museum verwerft uniek stuk Werkman


GRONINGEN (ANP) - Het Groninger Museum heeft met een kast van drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman ,,één van de grootste aankopen ooit'' gedaan. De kast met moderne Bijbelse voorstellingen, gemaakt in 1943, is voor 300.000 euro aangekocht van nazaten van opdrachtgever August Henkels.

Normal_rss_entry-127400

Waylon voor Nederland naar songfestival


HILVERSUM - Zanger Waylon gaat inderdaad voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival. Dat heeft AVROTROS bekendgemaakt. Zijn naam zong al de hele ochtend rond nadat de omroep een YouTube-filmpje had verspreid.