NRG Recreatienieuws

Normal_dolfinarium_bruinvissen

Bruinvissen hebben last van ‘lawaai’ in zee


Zowel in het Dolfinarium Harderwijk als bij Ecomare op Texel is de afgelopen maanden uitgebreidgehooronderzoek gedaan bij bruinvissen. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag hoe sterk de invloed is van scheepvaartgeluid op het gehoor van deze tandwalvis. Bruinvissen komen veel voor in de Noordzee, een van de drukste vaargebieden ter wereld. Ee...

Normal_14146490190125_1

Opa en oma de weg op voor fietsexamen


(Novum) - Op een ludieke manier wil Veilig Verkeer Nederland (VVN) de stijging van het aantal ongevallen onder ouderen onder de aandacht brengen. Speciaal voor oudere fietsers beginnen in Amersfoort daarom de eerste proeven met een 'Opa en Oma fietsexamen', schrijft De Telegraaf donderdag.

Normal_warm_november

Warm weekend in aantocht


(Novum) - Officieel is het herfst, maar de temperaturen doen daar niet aan denken. Meteorologen verwachten dat het kwik zaterdag de 17 graden kan aantikken, terwijl een middagtemperatuur van 11 graden normaal is voor de tijd van het jaar, meldt weeronline.nl.

Logo_autoverhuur_avis

Autoverhuurders stoppen met discriminatie consument


(Novum) - Drie grote autoverhuurbedrijven hebben toegezegd te stoppen met het discrimineren van online klanten op grond van het land van herkomst van die klant. Daardoor kunnen consumenten in de Europese Unie gemakkelijker op zoek naar de goedkoopste huurauto. Dat maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

Normal_14144776090014_1

Oktober was extreem warm


(Novum) - De maand oktober was buitengewoon warm. Met nog drie dagen te gaan is al duidelijk dat afgelopen maand waarschijnlijk de boeken in gaat als op de twee na warmste oktober sinds het begin van de metingen in 1901. Met ongeveer 13,5 graden moet deze oktober alleen die van 2001 (14,2 graden) en 2005 (13,6 graden) voor laten, meldt Weeronlin...

Normal_chateaumaestricht_jeanpierregeusens_2013_10_

3e editie Chateau Maestricht


Vrijthof wordt omgetoverd tot proefparadijs: 31okt t/m 2 nov, 12:00 - 20:00, € 3 p.p.Meer dan 50 deelnemers, ruim 55 verschillende wijnen, diverse proeverijen, workshops van topkoks, tastings en meer!

Normal_gildenstukken_hermitage_amsterdam_museum

Hollanders van de Gouden Eeuw


Vanaf 29 november 2014 te zien in Hermitage AmsterdamVanaf 29 november 2014 tot en met eind 2016 opent in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de centraal. De reusachtige schilderstukken afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum wo...

Logo_marketing_friesland_en_wadden_logo

Friesland presenteert zich aan Chinese touroperators


Afgelopen week is Friesland als toeristische bestemming gepresenteerd aan zes Chinese touroperators. De presentatie was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar de provincie Fryslân een vriendschapsband mee onderhoudt.

Normal_opaomazwemmen

Opa's en oma's zwemmen gratis met kleinkinderen


Alle woensdagmiddagen in november bij AquaFun Sportiom in ’s-HertogenboschSportieve grootouders die graag eens met hun kleinkinderen willen zwemmen, kunnen in de maand november eigenlijk niet onder een bezoekje aan AquaFun Sportiom uit. Tijdens de speciale ‘Opa&Oma’-woensdagen krijgen zij namelijk gratis toegang. Slimme kinderen nodigen hun ...

Normal_14141482840033_2

Ook Lies Visschedijk, Jasmine Sendar in De Masters


(Novum) - Lies Visschedijk en Jasmine Sendar zijn toegevoegd aan de cast van De Masters. Ook Elise Schaap, rapper Nega en Robin Boissevain hebben een rol te pakken in de rapkomedie. Ze voegen zich bij hoofrolspelers Mimoun Oaissa, Ruben van der Meer, rapper Willie Wartaal en New Kids-acteur Guido Pollemans.

Normal_14141386540033_1

Van Erkel en Bakkum in Het Meisje met het Rode Haar


(Novum) - Roos van Erkel en Jim Bakkum spelen de hoofdrollen in de muziektheaterproductie Het Meisje met het Rode Haar. De actrice vertolkt verzetsheldin Hannie Schaft en de acteur medeverzetsstrijder Hugo, maakte Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment vrijdag bekend.

Normal_14140420510065_1

Spandau Ballet geeft in maart concert in Nederland


(Novum) - Spandau Ballet komt naar Nederland. De Britse band geeft op 21 maart een concert in de Heineken Music All in Amsterdam, zo maakte organisator Mojo donderdagochtend bekend.

Normal_wandelpad

Voetsporen naar Westerbork


Lezing over nieuw wandelpad in Zael, MeppelZondagmiddag 2 november staan bezoekers aan Zael in Meppel stil bij Wandelen vóór Vrijheid. Dan vertelt en toont de  Amsterdammer Jan Dokter (79) wat hem motiveerde om een wandeling te maken van Amsterdam naar Westerbork en hoe deze wandeling uitgroeide tot een nieuwe wandelroute:  het Westerborkpad.

Logo_kvk_logo

Startersdag 2014 Kamer van Koophandel


Zaterdag 1 november een dag vol inspiratieHeb je serieuze startersplannen? Of ben je al een eigen bedrijf begonnen? Dan is de Startersdag iets voor jou. Inspirerende ontmoetingen, leerzame presentaties en prikkelende workshops. Je krijgt er antwoord op al jouw ondernemersvragen.

Normal_14138945550104_1

Guus Meeuwis met Hollandse Meesters naar Paradiso


(Novum) - Guus Meeuwis treedt nog een keer op met New Cool Collective. De zanger en de band spelen op 15 december in het Amsterdamse Paradiso nummers van hun plaat Hollandse Meesters. Dat liet Meeuwis dinsdag weten.

Normal_storm_schilderij

KLM annuleert vluchten om verwachte storm


(Novum) - De KLM heeft een aantal vluchten geannuleerd vanwege de mogelijke herfststorm. Dat meldt een woordvoerder dinsdag. Om hoeveel vluchten het gaat en om welke bestemmingen kon zij niet zeggen. De luchtvaartmaatschappij wil ruimte creëren in het vluchtschema in verband met mogelijke hinder van het weer.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht