NRG Recreatienieuws

Logo_expo_hermitage_maart_2015

2000 kilometer strompelen dankzij Napoleon


(Novum) - AMSTERDAM - Dagenlang gewond door de sneeuw strompelen, terug naar huis. Dat overkwam Jacob Antonie Tellegen (1771-1855), een van de duizenden Nederlanders die dienden in het leger van Napoleon en in 1812 meedeed met de veldtocht van de beruchte veldheer naar Rusland. De opmars liep catastrofaal af, toont een tentoonstelling die zaterd...

Normal_msc_opera

Corendon stapt in cruisevakanties


(Novum) - LIJNDEN - Reisorganisatie Corendon biedt vanaf het komende winterseizoen cruises aan van de Canarische Eilanden naar Madeira en Marokko. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met de Italiaanse rederij MSC Cruises, maakte het vrijdag bekend.

Logo_538_koningsdag

538Koningsdag uitverkocht


(Novum) - HILVERSUM - 538 Koningsdag, het Oranjefeest van Radio 538 op 27 april in Breda, is binnen drie uur uitverkocht. Dat maakte de radiozender vrijdag bekend.

Normal_spanje_grens

'Nederlanders boekten meer reizen'


(Novum) - AMSTELVEEN - Nederlanders boekten van november tot en met januari meer reizen (3,7 procent). Maar gemiddeld gingen er wel minder mensen op vakantie. Het totaal aantal passagiers daalde in dit eerste kwartaal van het toeristisch seizoen vergeleken met vorig jaar met 1,9 procent per boeking, terwijl de totale omzet daalde met 4,4 procent...

Normal_jean-jacques_annaud

Jean-Jacques Annaud komt naar Amsterdam


(Novum) - AMSTERDAM - De veelgeprezen Franse filmmaker Jean-Jacques Annaud komt naar Amsterdam. De 71-jarige regisseur woont op 1 april de opening van de achtste editie van het CinemAsia Film Festival in de hoofdstad bij. Het festival in bioscoop Kriterion opent dan met zijn nieuwe film The Last Wolf.

Normal_charles_aznavour

Charles Aznavour komt weer naar Nederland


(Novum) - AMSTERDAM - Charles Aznavour komt op 22 november nog een laatste keer naar Nederland. De Franse zanger geeft dan een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam, maakte Mojo Concerts donderdag bekend.

Normal_symphonica_in_rosso_marco_borsato_2015

Reeks Symphonica in Rosso door in 2016


(Novum) - AMSTERDAM - De reeks Symphonica in Rosso-concerten die Marco Borsato geeft in de Ziggo Dome, breidt zich uit naar volgend jaar. Donderdag werd een zevende show aan de lijst toegevoegd op donderdag 25 februari 2016. Kaarten voor die show zijn vanaf donderdag te koop.

Normal_hotel_vakantiehuisje

Flink meer gasten voor Nederlandse hotels


(Novum) - DEN HAAG - Hotels, bungalowparken, campings en andere accommodaties in Nederland hebben vorig jaar aanzienlijk meer gasten ontvangen dan het jaar ervoor. Er kwamen vooral meer buitenlanders. Iets meer dan de helft van hen kwam uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Belgi. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donder...

Logo_filipijnen_vlag

Handen ineen in strijd tegen sekstoerisme


(Novum) - DEN HAAG - De Filipijnen en Nederland slaan de handen ineen in de strijd tegen mensenhandel en sekstoerisme. Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft er een overeenkomst over getekend met de collega's in de Filipijnen, zo heeft het donderdag laten weten.

Normal_tour_de_france_2015_utrecht

Utrecht fietst in 100 dagen naar Tourstart


(Novum) - UTRECHT - Het duurt nog precies honderd dagen tot de Tour de France in Utrecht van start gaat. Donderdag geeft Tourdirecteur Christian Prudhomme op een school in Utrecht de officile aftrap. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht zet om precies half vier donderdagmiddag een enorme aftelklok in werking. Utrecht zal de komende maanden lan...

Normal_matisse_2015

'Grootmeester moderne kunst' in het Stedelijk


(Novum) - AMSTERDAM - Het Stedelijk Museum in Amsterdam vindt dat de ,,absolute grootmeester van de moderne kunst'' na ruim zestig jaar weer een grote tentoonstelling verdient in Nederland. Het museum pakt daarom vanaf vrijdag flink uit met meer dan honderd werken van de Franse kunstenaar Henri Matisse (1869-1954).

Normal_symphonica_in_rosso

Extra show Symphonica in Rosso met Borsato


(Novum) - AMSTERDAM - Er is een derde show toegevoegd aan de reeks Symphonica in Rosso-concerten met Marco Borsato. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Normal_center_parcs_port_z_lande

Vakantiehuisjes Center Parcs in de verkoop


(Novum) - AMSTERDAM - De Pierre & Vacances-Center Parcs Groep (PVCP) gaat een deel van de vakantiebungalows in Nederland verkopen aan particulieren. Met de opbrengst worden enkele vakantieparken opgeknapt. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt.

Normal_micha_wertheim

Nog extra voorstelling voor Wertheim in Carré


(Novum) - AMSTERDAM - Koninklijk Theater Carr in Amsterdam heeft een extra voorstelling bijgeboekt van cabaretier Micha Wertheim. De verkoop voor zijn debuut in op het majestueuze podium aan de Amstel ging zo hard, dat hij behalve 4 ook 5 juni in Carr speelt. Dat heeft impresariaat Bunker Theaterzaken woensdag gemeld.

Logo_bevrijdingspop_haarlem

Blaudzun en Mr. Polska op Bevrijdingspop


(Novum) - HAARLEM - Blaudzun, Mr. Polska en Mister & Mississippi treden dit jaar op tijdens Bevrijdingspop Haarlem. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Het festival bestaat in 2015 35 jaar en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland.

Normal_symphonica_in_rosso

Marco Borsato terug met Symphonica in Rosso


(Novum) - AMSTERDAM - Marco Borsato gaat Symphonica in Rosso weer doen. Dat maakte de zanger maandagavond bekend bij RTL Late Night. Het concert is in het Ziggo Dome, in plaats van het Gelredome in Arnhem waar de reeks tot nu toe was. Het optreden is op 24 oktober, de kaartverkoop begint donderdag.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht