NRG Recreatienieuws

Normal_helm_tachtigjarige_oorlog

Nationaal Militair Museum krijgt helm uit 80-jarige oorlog


Afgelopen vrijdag heeft het Groninger Landschap een helm uit de jarige oorlog overgedragen aan het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Tot voor kort was de helm te bewonderen in Vesting Bourtange, die het object langdurig in bruikleen had. Nu is het officieel toegevoegd aan de Rijkscollectie. Dit meldt het Nationaal Militair Museum.

Normal_rss_entry-177115

Madurodam verwerft een Dakota


Madurodam, nog altijd bekend als 'miniatuurstad', krijgt er een attractie op ware grootte bij: een DC-3 ofwel een Dakota. Het vliegtuig is gekocht in Jacksonville in Florida en komt dinsdag, vanuit de haven in Antwerpen, per trailer over de weg in Den Haag aan.

Normal_dolfijn

Dolfinarium raakt samenwerking SOS Dolfijn kwijt aan Hoenderdaell


Naar alle waarschijnlijkheid gaat SOS Dolfijn zijn kernactiviteit, het opvangen van gestrande zeezoogdieren, verplaatsen van het Dolfinarium in Harderwijk naar Landgoed Hoenderdaell in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. De stichting wil niet meer geassocieerd worden met het Dolfinarium. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

Normal_delflandplein_amsterdam

Expositie over het mysterie van de Chinese toeristen in Amsterdam-West


Het Delflandplein in Amsterdam-West: niet een plek die bij veel mensen op de toeristische bucketlist staat. Toch wordt deze plek iedere dag door honderden Chinese toeristen bezocht. Journalist Tom Grosfeld en fotograaf Dingena Mol raakten geïntrigeerd, gingen op onderzoek, en maakten er een expositie over. Dit meldt Het Parool.

Normal_kiki_schippers__waar__promotiefoto_door_pleunie_van_raak__via_hummelinck_stuurman_

Kiki Schippers stelt première cabaretvoorstelling uit na ongeluk


Cabaretière Kiki Schippers stelt noodgedwongen de première van haar nieuwe voorstelling WAAR uit nadat zij vorige week dinsdag betrokken is geweest bij een auto-ongeluk. Ook alle try-outs in oktober zijn geannuleerd. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_spieren_voor_spieren_oud_valkeveen_wintertijd_challenge__promotiebeeld_

Speelpark Oud Valkeveen doneert dagomzet aan Spieren voor Spieren


Zondag 28 oktober staat het Naardense speelpark Oud Valkeveen geheel in het teken van de Wintertijd Challenge. Er worden challenges georganiseerd waar deelnemers geld mee kunnen ophalen voor Spieren voor Spieren. Daarnaast wordt de gehele omzet van die dag gedoneerd aan het goede doel. Dit meldt Quote.

Normal_ade_2017__richie_hawtin__loveland

Record voor ADE: 400.000 bezoekers


Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft wederom meer mensen getrokken. In vijf dagen tijd bezochten meer dan 400.000 bezoekers het muziekevenement. Vorig jaar was dit nog 395.000. Dit meldt AT5.

Normal_rss_entry-177029

Vernielingen bij recreatiegebied Staatsbosbeheer


De banden van een aantal dienstauto's van Staatsbosbeheer die geparkeerd stonden bij het recreatiegebied de Ooijpolder bij Nijmegen zijn lekgestoken. Op het afgesloten parkeerterrein stonden ook auto's van particulieren, waarvan de banden eveneens zijn lekgeprikt. Daarnaast is een hek vernield, terwijl op andere hekken een extra slot is aangebra...

Normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Huurder die doorverhuurt riskeert boete: eigenaar pand ook


Niet alleen een huurder die zijn verblijf illegaal doorverhuurt aan toeristen riskeert een boete, ook voor de eigenaar van het pand geldt dit. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechter, die oordeelde in een zaak tussen de gemeente Amsterdam en twee eigenaren van een appartement in de buurt van het Vondelpark. Dit meldt Het Parool.

Normal_jonge_jan__admiraalzeilen__friesland

Friese Strontweek op erfgoedlijst UNESCO


De Strontweek, een maritiem evenement dat ieder jaar in de Friese havenstad Workum plaatsvindt, staat sinds dit weekend op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed. Gisteren werd de themaweek, in bijzijn van publiek, officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland . Dat meldt Omrop Fryslân.

Normal_rss_entry-176982

Soldaat van Oranje gaat weer half jaar verder


De musical Soldaat van Oranje is weer verlengd. De meest succesvolle voorstelling die ooit in Nederland te zien was, speelt door tot juni 2019. De kaartverkoop voor deze periode is inmiddels van start gegaan.

Normal_ade_logo

Meerdere pepperspray-incidenten op Amsterdam Dance Event


Afgelopen weekend is er bij drie evenementen van het Amsterdam Dance Event (ADE) door bezoekers met pepperspray gespoten. 28 mensen gingen hiervoor naar de EBHO. Dit meldt de NOS.

Normal_museon_reizen_in_de_ruimte_andr__kuipers

André Kuipers opent ruimtevaartexpositie in Museon


Dit weekend is in het Museon in Den Haag de tentoonstelling Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde geopend door de Nederlandse astronaut André Kuipers. Centraal staat de vraag: Kunnen wij in de toekomst op andere planeten leven? Dit meldt het Museon.

Normal_bioscoop__tickets__kaartjes

Deense arthousethriller Den Skyldige goed voor 100.000 bezoekers


De Deense film Den Skyldige (De Schuldige) is door meer dan honderdduizend mensen bezocht. De thriller, die sinds 9 augustus in de Nederlandse bioscopen is te zien, is het speelfilmdebuut van Gustav Möller Dit meldt Entertainment Business.

Normal_rss_entry-176490

Musical The Lion King stopt ermee


In juli 2019 is The Lion King voor het laatst te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Stage Entertainment maakte donderdag bekend dat de musical er definitief mee stopt in Nederland.

Normal_rss_entry-176554

Delftse tijdreis naar Tachtigjarige Oorlog


Het is 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Dit historische feit gaat niet onopgemerkt aan Nederland voorbij. In het Rijksmuseum in Amsterdam is een grote tentoonstelling te zien over de oorlog, de NTR zendt een tv-serie over de periode uit en in Museum Prinsenhof in Delft is nu een tentoonstelling geopend over de rol van Willem v...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht