NRG Recreatienieuws

Normal_kenau_stadswal_haarlem

Kenau op de stadswal van Haarlem


Workshops in het Frans Hals MuseumIn de meivakantie  wordt in het Frans Hals Museum de stadswal uit de tijd van Kenau 'nagebouwd'.  Tijdens de workshop voor kinderen van 7 - 12 jaar wordt er flink geknutseld en geverfd. De workshops zijn op 30 april en 1 mei  van 14 - 16 uur. Voorkom teleurstellingen en reserveer.

Normal_opstapdag_heeg_19_april_2014

Friese botenopstapdag goed bezocht


Afgelopen weekend konden niet-watersporters op zes locaties in Friesland gratis kennismaken met de watersport. Aan ‘De Friese Opstapdag’, die onderdeel was van de landelijke ‘Week van de Watersport’,  deden 50 watersportondernemers mee. Vanaf zes locaties maakten meer dan 5000 bezoekers een gratis vaartocht.

Normal_heuvel_carillon_breda

Wekelijkse bespelingen en bijzonder zomerprogramma Heuvelcarillon Breda


Van mei tot en met augustus wordt het Heuvelcarillon op de Heuvelbrink wekelijks op zaterdag van 11:30 tot 12:15 uur bespeeld en worden er diverse bijzondere concerten geprogrammeerd. Vanaf mei 2014 bespeelt de stadsbeiaardier van Nieuwe Veste centrum voor de kunsten naast de Grote Toren van Breda ook het Heuvelcarillon. Paul Maassen volgt hierm...

Logo_nieuwe_veste_breda_logo

Vriendenconcert Kamermuziek: afscheid Nico Schrama in Nieuwe Veste Breda


Vrijdag 25 april om 20.30 uur wordt, in de concertzaal van Nieuwe Veste, het concertseizoen afgesloten met een Vriendenconcert. Dit jaar staat het concert in het teken van het afscheid van Nico Schrama als programmeur van deze serie kamermuziek.

Normal_groepskamperen

Meer aandacht voor groepskamperen op speciale Natuurkampeerterreinen


Een kopje warme soep bij het kampvuur en tot diep in de nacht sterren kijken. De volgende ochtend een gezamenlijk ontbijt, een wandeling of hutten bouwen in het bos. Kamperen met een groep geeft vrijheid en een gevoel van geborgenheid, van het samen iets ondernemen, buiten in de natuur. Dit jaar zijn er negen nieuwe Natuurkampeerterreinen in Ned...

Logo_floralien_nederland_digitaal_logo

Floraliën Nederland


De Floraliën Nederland gaan plaatsvinden van 9 t/m 18 mei 2014 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Bij Floraliën maak je een kilometers lange wandeling langs de mooiste bloemen en planten van moeder natuur. Een inspirerende ontdekkingstocht voor jong en oud met proeverijen, demonstraties, optredens, inspiratietuinen en natuurlijk de laatste tr...

Normal_13982512090014_1

Koningsdag warm met kans op buien


(Novum) - Het weer op de eerste Koningsdag wordt een stuk beter dan tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander vorig jaar. Wel moet in de loop van de dag rekening worden gehouden met regen. Dat meldt weeronline.nl woensdag.

Logo_amsterdam_logo_gemeente_konings_kroon

Kaarten grote Koningsdagfeesten Amsterdam bijna op


(Novum) - De kaarten voor de grote Koningsdagfeesten in Amsterdam zijn bijna allemaal verkocht. Met nog vier dagen te gaan is in totaal meer dan 85 procent van de tickets voor de dertien dance-evenementen van de hand gedaan, laat de gemeente Amsterdam dinsdag weten.

Normal_13981689760033_1

Programma Dance Valley 2014 compleet


(Novum) - Ook Nicky Romero en The Partysquad staan deze zomer op Dance Valley. Ze behoren tot de nieuwe namen die dinsdag zijn aangekondigd. Daarmee is het programma van het festival op 2 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude compleet.

Logo_13981574080119_2

Koning opent vernieuwd museum Prinsenhof


(Novum) - Het vernieuwde museum Prinsenhof in Delft wordt volgende maand geopend door koning Willem-Alexander. Het voormalige middeleeuwse kloostercomplex is verbouwd en biedt nieuwe presentaties en collecties over de geschiedenis van Delft en Nederland.

Normal_scorpions005

Scorpions komen in november naar Nederland


(Novum) - De Duitse rockband Scorpions komt naar Nederland. De groep doet op 27 november de Rotterdamse Ahoy aan. Dat heeft concertorganisator Greenhouse Talent dinsdagochtend bekendgemaakt. De kaartjes voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Normal_13981543270104_1

Gavin DeGraw komt weer naar Nederland


(Novum) - Gavin DeGraw lijkt geen genoeg te krijgen van Nederland. De zanger stond op 4 maart nog in de Heineken Music Hall, maar keert op 22 september weer terug naar de Amsterdamse muziekhal. Dat heeft concertorganisator Mojo dinsdagochtend bekendgemaakt.

Logo_koningsnacht_duycker_haarlemmermeer

Duycker Hoofddorp organiseert groots Koningsnachtfeest


Met organisatoren van Sturdel, tech.fabrik, BEAST, Beatnix, De Kleine FabriekVrijdag 25 april organiseert Duycker in samenwerking met vijf Hoofddorpse organisaties een groot feest voor Koningsnacht. In twee zalen kunnen bezoekers veel verschillende stijlen verwachten, denk hierbij aan pop, techno, metal, dubstep en house.

Normal_kenau_haarlem

Workshops Kenau op de stadswal van Haarlem


In de meivakantie wordt in het Frans Hals Museum de stadswal uit de tijd van Kenau 'nagebouwd'. Tijdens de workshop voor kinderen van 7 - 12 jaar wordt er flink geknutseld en geverfd. De workshops zijn op 30 april en 1 mei van 14 - 16 uur.

Normal_treinstation_winschoten

Opnieuw voordelig met de trein van Groningen naar Duitsland


Van 14 april tot en met 11 mei kunt u met het Niedersachsenticket weer voordelig vanaf elk station op het traject Groningen-Leer naar de Duitse regio Nedersaksen reizen. Het ticket kost 22 euro en biedt ook de mogelijkheid om onbeperkt te reizen met het openbaar vervoer in steden als Leer, Oldenburg, Bremen of Hannover. De actie met het Niedersa...

Normal_het_informatie_paviljoen_lauwersoog_hip

Nieuw ingericht informatiecentrum Lauwersoog 18 april geopend


Het Informatie Paviljoen (HIP) in de haven van Lauwersoog heeft op Goede Vrijdag 18 april zijn deuren weer geopend. In dit nieuw ingerichte centrum kunt u het Lauwersmeergebied op een interactieve manier beleven via beeld en geluid. Er is informatie te vinden over de visserij, het Nationaal Park Lauwersmeer, het UNESCO Werelderfgoed de Wadden en...

NRG Recreatievacatures

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht