NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-56678

Google Maps laat iedereen kaarten aanpassen


MOUNTAIN VIEW - Google maakt het makkelijker voor gebruikers van zijn kaartenapplicatie Maps om aanpassingen te maken. In de apps voor zowel Android als iOS zijn daarvoor wijzigingen aangebracht, maakte de zoekgigant bekend op het blog van Maps.

Logo_rss_entry-56682

E-bikes van Accell vliegen winkels uit


HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group, producent van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar de verkoop van elektrische fietsen opnieuw sterk zien stijgen, ondanks de slechte weersomstandigheden in veel landen in die periode. Dat maakte Accell vrijdag bekend.

Logo_world_meteorological_organization_logo

2016 hard op weg naar warmterecord


GENÈVE (ANP) - Wereldwijd rijgen de warme maanden zich aaneen. Juni was de veertiende opeenvolgende maand waarin het record van de gemiddelde temperatuur op aarde werd geslagen. Door die constante stijging is 2016 hard op weg het warmste jaar uit de geschiedenis van het geregistreerde klimaat te worden.

Logo_rss_entry-56687

Frequin wil nooit meer meedoen met Vierdaagse


NIJMEGEN - Voor de tienduizenden wandelaars onder wie Willibrord Frequin is vrijdag de laatste dag van de Vierdaagse aangebroken. De 74-jarige presentator vertelde vrijdagochtend in de radioshow van Lex Gaarthuis op 100% NL dat hij nooit meer mee wil doen aan het grote wandelevenement.

Logo_rss_entry-56695

Piloten van easyJet gaan weer staken


AMSTERDAM (ANP) - Het overleg tussen de Nederlandse pilotenvakbond VNV en luchtvaartmaatschappij easyJet over een nieuwe cao is mislukt en daarom zal opnieuw gestaakt gaan worden. Dat liet de VNV vrijdag weten.

Logo_inspectie_leefomgeving_en_transport_logo

Jachthavens doen meer aan preventie van legionella


Meer jachthavens in Nederland houden zich aan de regels die bedoeld zijn om besmetting van drinkwater met legionella te voorkomen sinds de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hierop extra toeziet. Van de nader onderzochte jachthavens blijkt echter de helft nog niet op orde. Dit blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek dat de ILT i...

Logo_rss_entry-56318

'Nog nooit zo veel wandelaars in Nederland'


AMERSFOORT (ANP) - Sinds 2010 is het aantal Nederlanders die voor hun plezier wandelen gestegen van 6,6 naar 10,5 miljoen. Nog nooit was het aantal wandelaars in ons land zo groot. Dat blijkt uit de Nationale Wandelmonitor, die om de vijf jaar verschijnt.

Logo_rss_entry-56317

Mary J. Blige en Maxwell geven dubbelconcert


AMSTERDAM - Mary J. Blige en Maxwell komen dit najaar naar Amsterdam voor een dubbelconcert. De artiesten staan op 25 oktober in de Ziggo Dome, kondigde Mojo woensdag aan. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Logo_oranjezon_werkbezoek_mulder

CDA-Kamerlid Agnes Mulder bezoekt Camping Oranjezon in Vrouwenpolder


Meteen de eerste dag van het zomerreces bezocht een delegatie van het CDA, onder leiding van Tweede Kamerlid Agnes Mulder Camping Oranjezon in Vrouwenpolder (Zeeland). 

Logo_rss_entry-56307

Maatregelen en waarschuwingen vanwege hitte


DEN HAAG (ANP) - De ANWB zet woensdag dertig wegenwachten extra in. Door het extreem warme weer rekent de hulpdienst op tussen de 3400 en 3500 pechgevallen. Dat is ruim 10 procent meer dan normaal. Volgens een woordvoerder gaat het vooral om accu's die het begeven.

Logo_rss_entry-55918

Lowlands eert overleden artiesten


BIDDINGHUIZEN - Lowlands opent zaterdag 20 augustus de tweede festivaldag met een 'ode aan de doden', waarbij De 3 baritons Ernst Daniël Smit, Henk Poort en Marco Bakker een hommage brengen aan de muzikanten die onlangs zijn overleden. Dit kondigde de festivalorganisatie maandag aan.

Logo_molke_dsc0073

Minister akkoord met nieuw keuzedeel RECRON Leisure Leefstijlen


RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland, ontwikkelt samen met KIKK-recreatie en Zadkine het nieuwe keuzedeel RECRON Leisure Leefstijlen.De aanvraag voor dit keuzedeel is 1 juli 2016 officieel door de minister van OCW goedgekeurd.Studenten kunnen vanaf het nieuwe schooljaar 2016/2017 met dit verdiepende keuzedeel voor ...

Logo_rss_entry-55935

Prinsenhof breekt record met Vermeer


DELFT (ANP) - 'Het straatje' van Johannes Vermeer heeft de afgelopen maanden geleid tot een recordaantal bezoekers voor een tentoonstelling in Museum Prinsenhof in Delft. Ruim 56.000 mensen kwamen het beroemde schilderij van de Hollandse meester uit Delft bekijken. ,,Het was geweldig om Het straatje hier te hebben, zo dicht bij de plek waar Verm...

Logo_zhz_vlietlanden_wandelen_gezin_kind_vader_zomer_namo44517

Nieuwe voetgangersbrug over de Zweth brengt meer wandelplezier


Met het plaatsen van de nieuwe voetgangersbrug over de Zweth in Midden-Delfland wordt een schitterend, uniek natuurgebied bereikbaar gemaakt voor wandelaars. De struinpaden zijn binnenkort gereed en toegankelijk.  

Logo_rss_entry-55888

In heel Europa in weekeinde weer veel files


LIJNDEN (ANP) - Vakantiegangers die komend weekeinde op reis gaan, moeten in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland rekening houden met lange files, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.

Logo_rss_entry-55865

Weerplaza: woensdag tot 34 graden


HILVERSUM (ANP) - Het wordt woensdag in vrijwel het hele land 30 graden, plaatselijk kan het kwik naar 34 graden stijgen. Dat meldt Weerplaza.

NRG Vacatureoverzicht

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht