NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-70406

Felgroene afvalbakken leveren meer vuil op


ROTTERDAM (ANP) - In felgroene afvalbakken wordt aanzienlijk meer afval opgehaald dan in grijze exemplaren. Dat constateert de gemeente Rotterdam, die een proef nam door honderd prullenbakken in straten felgroen te schilderen. Daarin werd uiteindelijk twee derde meer afval ingezameld.

Logo_rss_entry-70407

Noorderslag bevestigt 26 nieuwe namen


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag heeft 26 nieuwe acts toegevoegd aan zijn line-up. Onder meer Anne-Marie, Joep Beving, Martin Kohlstedt en Témé Tan zijn door de organisatie aangekondigd.

Logo_rss_entry-70317

Ook Afrojack bij MTV EMA in Rotterdam


ROTTERDAM - Afrojack is de tweede Nederlander die op het podium verschijnt tijdens de MTV Europe Music Awards volgende week in Rotterdam. Dat heeft de muziekzender bekendgemaakt. Eerder maandag werd ook al de komst van Martin Garrix aangekondigd.

Logo_rss_entry-70291

Ook Martin Garrix op MTV EMA in Rotterdam


ROTTERDAM (ANP) - Ook Martin Garrix treedt op tijdens de MTV Europe Music Awards op 6 november in Rotterdam. Dat heeft de muziekzender maandag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-70275

Tevreden terugblik op succesvol ADE


AMSTERDAM (ANP) - De 21e editie van het Amsterdam Dance Event was een succes en is rustig verlopen. Directeur Richard Zijlma blikt maandagochtend, na de afsluiting, tevreden terug. Met 550 sprekers, 2200 artiesten op meer dan 140 locaties, duizend evenementen en 375.000 bezoekers is een nieuw record gevestigd, zegt Zijlma.

Logo_rss_entry-70218

Leontine Borsato komt naar Amsterdamned


AMSTERDAM - Leontine en Marco Borsato, Hidde Maas, Hans Dagelet, Serge-Henri Valcke, Tanneke Hartzuiker en Monique van de Ven zijn woensdag aanwezig op de openingsavond van het nieuwe horrorfestival Amsterdamned.

Logo_rss_entry-70238

Ode Concertgebouworkest aan Jheronimus Bosch


DEN BOSCH (ANP) - Huiscomponist Detlev Glanert van het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een Requiem voor Jheronimus Bosch geschreven. Het werk voor orkest, koor, vocale solisten en orgel beleeft op vrijdag 4 november zijn wereldpremière in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Een dag later volgt de uitvoering in het Concertgebouw in ...

Logo_slapen_in_een_strandhuis

Gezamenlijke zorgen over het kustpact


RECRON, HISWA en Koninklijke Horeca Nederland maken zich grote zorgen over het toekomstperspectief van de gastvrijheidseconomie aan de kust. Het kustpact, zoals dat er nu ligt, wordt niet ondertekend. 

Logo_rss_entry-69926

Ban Ki-moon luistert nieuwe expo Museon op


DEN HAAG (ANP) - Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft een videoboodschap ingesproken voor de opening maandag in het Haagse Museon van de expositie 'One Planet'. Die gaat over de 'duurzame ontwikkelingsdoelen' van de Verenigde Naties, waarmee een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moet worden bereikt.

Logo_rss_entry-69937

Balletorkest en -muziek grijpen de macht


AMSTERDAM (ANP) - Het Balletorkest, de onmisbare begeleider van tal van dansvoorstellingen, speelt 4 november de hoofdrol tijdens een speciale uitvoering in Carré in Amsterdam. Zit Het Balletorkest anders onzichtbaar 'in de bak' , die avond zit het pontificaal en van alle kanten zichtbaar in de piste van het voormalige circustheater.

Logo_rss_entry-69897

Disney lanceert platform met feestideeën


AMSTERDAM - Producent Disney heeft een digitaal platform gelanceerd met suggesties voor feesten en activiteiten die zijn geïnspireerd op Disney-films. De Nederlandse versie van 'Disney Inspired' is deze week online gegaan.

Logo_rss_entry-69779

Patrick Laureij in voorprogramma Anouk


DEN HAAG - Patrick Laureij gaat het voorprogramma van Anouk verzorgen in de Ziggo Dome. Dat maakte de zangeres donderdag via Facebook bekend.

Logo_nl

MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN, STEM OP ONS BROERTJE DE NATIONALE ONDERWIJSGIDS!


Ons broertje de Nationale Onderwijsgids is dit jaar weer genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Educatie & Opleiding! De stemperiode is inmiddels alweer in volle gang. Helpt u onze collega’s de titel te bemachtigen? Stemmen kan via deze link. Vergeet u niet uw stem te activeren?

Logo_rss_entry-69586

Tom Odell geeft ook concert in Tilburg


DELFT - Tom Odell staat in december niet alleen in Utrecht, maar treedt ook op in Tilburg. De Britse singer-songwriter geeft op 2 december een concert in 013. Dat maakte MOJO woensdag bekend.

Logo_rss_entry-69506

Amsterdam in de ban van dance-event


AMSTERDAM (ANP) - Vanuit de hele wereld komen dj's, professionals uit de muziekindustrie en liefhebbers de komende dagen naar de 21e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). De organisatie verwacht opnieuw een record te breken met zo'n 375.000 bezoekers.

Logo_rss_entry-69432

Broederliefde komt naar Noorderslag


GRONINGEN - Broederliefde, Donnie en Pip Blom komen naar Noorderslag 2017. De organisatie kondigde dinsdag ook de komst aan van Rondé, Rob Dekay, Teske, The Jerry Hormone Ego Trip, The Grand East en Yung Internet.

NRG Vacatureoverzicht

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht