NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-3319

Airbnb bereikt mijlpaal met miljoen reizigers


AMSTERDAM (ANP) - Het online platform voor slaapplaatsen Airbnb heeft in Nederland een mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting in 2008 verbleven één miljoen Nederlanders in accommodaties die via deze site te huur zijn. Airbnb maakte dit dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-3304

Bosbranden verjagen Nederlanders van campings


FRÉJUS (ANP) - Onder de 10.000 mensen die maandag van drie campings in en rond het Zuid-Franse Fréjus moesten worden geëvacueerd wegens bosbranden, bevinden zich ook Nederlanders. Bij de ANWB zijn drie telefoontjes binnengekomen van Nederlandse kampeerders die uit voorzorg weg moesten, aldus een woordvoerster.

Normal_rss_entry-3326

Quintana in wit naar Draai van de Kaai


ROOSENDAAL (ANP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana komt volgende week in zijn witte trui naar Roosendaal voor de Draai van de Kaai. De 25-jarige klimmer van Movistar, die in de Tour als tweede eindigde achter Chris Froome en daarnaast het jongerenklassement won, rijdt in de Brabantse stad volgens de organisatie zijn enige Nederlandse c...

Normal_bosbrand

Campings ontruimd na bosbranden Fréjus


FRÉJUS (ANP) - Bijna 10.000 mensen zijn maandag van drie campings in en rond het Zuid-Franse Fréjus geëvacueerd als gevolg van bosbranden in de kuststreek. Drie branden braken rond het middaguur uit en worden aangewakkerd door de harde wind, aldus de autoriteiten. Meer dan 30 hectare is door brand verwoest. De campings in Zuid-Frankrijk zijn pop...

Normal_rss_entry-3274

Martin Garrix met eigen show tijdens ADE


AMSTERDAM - Martin Garrix staat op donderdag 15 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, met een eigen show in de Heineken Music Hall. Dat laat de dj weten via zijn management en via Twitter.

Normal_rss_entry-3230

Internationaal team checkt zakkenrollers


AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Gay Pride werkt de Amsterdamse politie samen met een internationaal team in de strijd tegen zakkenrollerij. De daders hebben vaak verschillende nationaliteiten en het kan zijn dat er sprake is van rondtrekkende dadergroepen die in diverse landen actief zijn, liet een woordvoerster weten. Met behulp van buitenlandse s...

Normal_drenthe_college_hospitality

Drenthe College biedt bbl/werken-leren traject Leisure & Hospitality Host


Zoekt u nieuwe, gemotiveerde werknemers voor een commerciële, gastvrije service gerichte functie in uw bedrijf? Of wilt u met scholing uw huidige medewerkersbestand naar een hoger niveau brengen? Dan past een bbl student perfect bij uw bedrijf! Een bbl-er kunt u op maat binnen uw bedrijf opleiden, zo haalt u meer rendement uit uw nieuwe medewerker.

Normal_rss_entry-3244

Eind van de week weer zomers


ZEIST (ANP) - Na een aantal dagen afzien kan Nederland zich aan het einde van de week weer opmaken voor prima zomerweer. Vanaf woensdag wordt het iedere dag een paar graden warmer. Dat meldt Weeronline maandag.

Normal_rss_entry-3235

NOS: recordaantal kijkers voor de Tour


HILVERSUM - De Tour de France heeft dit jaar een recordaantal mensen aan de buis gekluisterd. Gemiddeld keken zo'n 1,1 miljoen liefhebbers naar de live-uitzendingen van de etappes. Daarmee gaat de wielerronde de boeken in als best bekeken editie van de afgelopen twintig jaar, maakte de NOS maandag bekend.

Normal_kampvuur_-__studio_chevalking

Op welke Nederlandse kampeerterreinen mag je een kampvuur maken?


Een vuurtje maken is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met kamperen. Maar waar mag dit in Nederland? Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur heeft een lijst samengesteld met Natuurkampeerterreinen waar en op welke manier een kampvuur mag worden gemaakt.Foto: Studio Chevalking

Normal_rss_entry-3085

'Zomergast' Aboutaleb trekt veel kijkers


HILVERSUM - Bijna 800.000 tv-kijkers hebben zondagavond burgemeester Ahmed Aboutaleb gezien in de eerste aflevering van Zomergasten 2015. De Rotterdamse burgemeester trok 789.000 kijkers, waarmee de best bekeken aflevering van vorig jaar ruim werd overtroffen. Het VPRO-programma, dat wordt gepresenteerd door Wilfried de Jong, kwam op de twaalfde...

Normal_rss_entry-3016

Zwarte Cross trok bijna 200.000 bezoekers


LICHTENVOORDE - Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde heeft de afgelopen drie dagen ruim 197.000 bezoekers getrokken. Volgens de organisatie "wederom een record'' omdat vorig jaar iets minder mensen, zo'n 185.000, op het evenement met muziek, theater en motorcross afkwamen.

Normal_rss_entry-2574

Topdrukte bij Scheveningse haring nummer één


SCHEVENINGEN (ANP) - De eigenaar van vishandel Gebr. Simonis heeft vol trots de AD-oorkonde in ontvangst genomen. De vishandel in Scheveningen won de jaarlijkse haringtest van de ochtendkrant met een tien, het hoogst haalbare cijfer. De haring valt in goede smaak bij de vele bezoekers, die vrijdagmiddag op het feest afkwamen om de 'lekkerste har...

Normal_rss_entry-2645

'Zaterdag niet met caravan de weg op'


LIJNDEN (ANP) - Wie zaterdag de weg op wil, kan dat beter niet doen met een caravan of aanhanger. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst vrijdag. Er wordt een stormachtige wind verwacht met flinke uithalen.

Normal_rss_entry-2539

Lowlands nog steeds niet uitverkocht


BIDDINGHUIZEN - Lowlands is nog steeds niet uitverkocht. Voor het festival in Biddinghuizen zijn nog ruim 15.000 kaarten verkrijgbaar. De festivalorganisatie maakte donderdag via Twitter bekend dat 72 procent van de 55.000 kaarten is verkocht. De afgelopen jaren was Lowlands een maand voordat het festival plaatsvindt al lang uitverkocht.

Normal_rss_entry-2509

Camping Zwarte Cross stroomt vol


LICHTENVOORDE - De camping van het festival Zwarte Cross in de Achterhoek stroomt donderdag vol. De poorten van het kampeerterrein gingen donderdag een uur eerder open, omdat er al een lange rij auto's en caravans voor de poorten stond te wachten, aldus de organisatie.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht