NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-163392

Rolstoeler als eerste binnen bij Vierdaagse


Rolstoeler Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk heeft als eerste Vierdaagsedeelnemer de 102e Vierdaagse volbracht. De goedgetrainde militair kwam alle vier dagen ruim als eerste binnen in Nijmegen.

Normal_rss_entry-163446

Verkoeling voor dieren in Artis


Met dit warme weer zoeken ook de dieren in Artis verkoeling. Zo krijgen onder meer de wasberen, rode vari's (halfapen) en stinkdieren bevroren fruit. De jaguars doen zich tegoed aan bevroren vis en chimpansees eten ijs met noten en zaden. "Dat kunnen ze wel waarderen'', zegt olifantenverzorger Sil Verhagen.

Normal_rss_entry-163306

'Ga niet zwemmen bij oververhitting'


De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt met de voorspelde hoge temperaturen in het vooruitzicht voor oververhitting en warmtestuwing. Volgens de organisatie kan het voor problemen zorgen als mensen onder deze omstandigheden gaan zwemmen.

Normal_rss_entry-163309

Jim en Vajèn op Kinderprinsengrachtconcert


The Voice-winnaar Jim van der Zee, The Voice Kids-winnares Vajèn van den Bosch en Elise van der Horst treden op 18 augustus op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. De popartiesten krijgen gezelschap van de jonge klassieke talenten Joël Hillebrandt (piano), Adinda van Delft (viool), Sarah van der Lijke (dwarsfluit) en het ensemble van het Jeug...

Normal_rss_entry-163321

Veel uitvallers op derde Vierdaagsedag


De derde dag van de Vierdaagse in Nijmegen heeft donderdag opvallend veel uitvallers opgeleverd. De hitte en de heuvels in Groesbeek zijn 1.225 wandelaars te veel geworden, aldus de organisatie. Andere jaren schommelde het aantal uitvallers op de derde wandeldag tussen de negenhonderd en duizend lopers.

Normal_rss_entry-163364

Zomervakantie voor scholieren in heel het land


Als vrijdagmiddag de bel in scholen in regio Noord rinkelt, hebben alle scholieren in Nederland vakantie. In Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland begint dan de zomervakantie. In het zuiden vieren scholieren al twee weken vakantie en in het midden van het land sinds vorige week vrijdag.

Normal_rss_entry-163172

Milkshake nodigt LHBT-vluchtelingen uit


Tijdens de zevende editie van het populaire Milkshake Festival, dat eind juli in Amsterdam plaatsheeft, staan honderd Syrische en Iraanse LHBT-vluchtelingen op de gastenlijst. De organisatie van Milkshake is voor dit initiatief een samenwerking aangegaan met het COC en Secret Garden, een stichting van en voor LHBT’ers met een etnisch-culturele a...

Normal_rss_entry-163023

Jason Mraz komt volgend jaar naar Nederland


Jason Mraz is volgend jaar te zien in AFAS Live. De Amerikaanse singer-songwriter geeft op zondag 3 maart een concert in de Amsterdamse concerthal, zo maakt organisator Mojo bekend.

Normal_rss_entry-163026

Extra aandacht voor airco's in treinen


De NS heeft met het oog op de hoge temperaturen extra aandacht voor de airconditioning in de treinen.

Normal_rss_entry-163035

Mandela-show komt naar Nederland


Het Soweto Gospel Choir, het wereldberoemde gospelkoor uit Zuid-Afrika, brengt komend seizoen een speciaal programma ter ere van de honderdste geboortedag van Nelson Mandela op 18 juli 2018. In de voorstelling Freedom zingen zij vrijheidsliederen en brengen zij uit hun bestaande oeuvre de nummers die Mandela het liefst hoorde. Bos Theaterproduct...

Normal_rss_entry-162857

Van Erp verfilmt roman I.M. van Connie Palmen


Regisseur Michiel van Erp gaat de roman I.M. van schrijfster Connie Palmen verfilmen. Producenten De Familie Film & TV en AVROTROS werken momenteel aan de ontwikkeling van een vierdelige dramaserie gebaseerd op het boek.

Normal_rss_entry-162883

Jessie J geeft show in AFAS Live


Jessie J komt aan het eind van het jaar weer naar Nederland. De Britse zangeres treedt op 3 december op in AFAS Live in Amsterdam, zo maakt concertorganisator Mojo bekend.

Normal_rss_entry-162851

Man Jacques d’Ancona maakt Assepoestermusical


Regisseur en acteur Hans Langhout, de partner van journalist Jacques d’Ancona, gaat een nieuwe musical maken over Assepoester.

Normal_rss_entry-162817

Eerste Vierdaagselopers van start


Marsleider Henny Sackers heeft dinsdagmorgen om 04.00 uur het startschot gelost voor de 102e editie van de Vierdaagse. Daarna mochten de bijna negenduizend lopers die 50 kilometer per dag af gaan leggen op pad. Traditiegetrouw stonden niet alleen wandelaars maar ook heel veel feestvierders van de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen te ...

Normal_rss_entry-162773

538 doet live verslag van Tomorrowland


Radiozender 538 doet komend weekend als enig Nederlands medium live verslag vanaf het Belgische dancefestival Tomorrowland. De zender besteedt 20 uur zendtijd aan het grootste dancefestival ter wereld, dat in het Belgische Boom wordt gehouden.

Normal_rss_entry-162769

Auteurs en artiesten naar literatuurfestival


Het nieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) heeft een hele reeks bekende auteurs gestrikt voor de eerste editie in september. Zo komen de Britse schrijver Julian Barnes, de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti en de Britse historicus Sir Antony Beevor naar ons land. In totaal zijn er meer dan honderd schrijver...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht