NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-114973

alt-J naar AFAS Live


AMSTERDAM - alt-J staat volgend jaar op het podium van AFAS Live, meldt concertorganisator Friendly Fire.

Logo_rss_entry-114906

Familie herdenkt sterfdag Elvis Presley


MEMPHIS - Elvis Presley is dinsdag 40 jaar na zijn dood door zijn dochter Lisa Marie Presley en voormalige echtgenote Priscilla Presley herdacht. De ceremonie vond plaats op het landgoed Graceland van de in 1977 overleden zanger.

Logo_bovenleiding_kamperlijn_zwolle

Opgelet: donderdag 17 augustus starten werkzaamheden Zwolle


Van 17 tot en met 20 augustus sluit ProRail de nieuwe bovenleiding van de Kamperlijn aan op de bovenleiding van station Zwolle. Daarom rijden er in die periode minder treinen rond dit knooppunt. Check voor vertrek je reisplanner. Er is vervangend vervoer! 

Logo_rss_entry-114791

Sterkste banengroei sinds 2008


DEN HAAG (ANP) - Het aantal banen is in het tweede kwartaal van het jaar opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het aantal vacatures nam in de afgelopen periode sterk toe.

Logo_rss_entry-114643

Tuinen van Monet naar Den Haag


DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst na ruim dertig jaar komt er weer een grote expositie van werk van de Franse impressionist Claude Monet (1840-1926) in Nederland. Het Gemeentemuseum in Den Haag werkt aan de tentoonstelling die in 2019 te zien zal zijn en vooral de beroemde schilderijen van zijn tuinen in Giverny zal behelzen.

Logo_rss_entry-114562

'Pretpark en dierentuin hebben het tij mee'


AMSTERDAM (AFN) - Attractieparken en dierentuinen kunnen voorlopig blijven profiteren van gunstige economische omstandigheden en een hoge koopbereidheid bij consumenten. Maar dan moeten zij wel blijven investeren in vernieuwing van hun aanbod, schrijven economen van ABN AMRO in een dinsdag gepresenteerd rapport.

Logo_rss_entry-114588

Waarschuwing voor zwaar onweer in oosten


DE BILT (ANP) - Het KNMI en Weeronline waarschuwen voor felle regen- en onweersbuien dinsdagmiddag in de oostelijke provincies. Daarbij kunnen hagelbuien ontstaan en zich zware windstoten van 75 tot 90 km per uur voordoen.

Logo_rss_entry-114474

Eerstejaars klaargestoomd voor studentenleven


GRONINGEN (ANP) - De traditionele introductieweken in de Nederlandse studentensteden staan weer voor de deur. Duizenden eerstejaars kunnen kennismaken met de stad waar ze hun studie gaan volgen. Groningen, Leiden en Utrecht zijn maandag al begonnen. De overige universiteitssteden volgen de komende weken.

Logo_rss_entry-114119

Opnieuw paraffine op kust


ZANDVOORT (ANP) - Op de Noord- en Zuid-Hollandse stranden is de afgelopen dagen opnieuw paraffine aangespoeld. Rijkswaterstaat laat weten dat de stranden daarom opnieuw moeten worden schoongemaakt.

Logo_hagel_hail_richmondhill

Gewonden door noodweer Noord-Italië


ROME (ANP) - Door noodweer in het noorden van Italië zijn meerdere mensen gewond geraakt. Ook zitten duizenden mensen zonder stroom in het uiterste noordoosten van het land, en liepen treinen uren vertraging op, meldt persbureau Ansa.

Logo_rss_entry-114041

Scheveningen weer walhalla vuurwerkliefhebber


SCHEVENINGEN (ANP) - Het gaat weer knallen in Scheveningen wanneer daar vrijdagavond de 38e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival begint. Acht landen presenteren er hun vuurwerkshows tijdens vier avonden.

Logo_rss_entry-114040

Grachtenfestival 'In Stijl'


AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam barst vrijdag weer het Grachtenfestival los: zo'n 250 concerten in tien dagen op negentig plekken in de stad (èn voor het eerst beperkt ook in Zaandstad). Het is de twintigste aflevering van het evenement, waarmee de organisatoren jonge mensen in de klassieke muziek naar voren willen schuiven.

Logo_rss_entry-114118

Militaire dossiers Mata Hari naar Leeuwarden


LEEUWARDEN (ANP) - Franse militaire dossiers over Mata Hari zijn komend najaar voor het eerst voor publiek te zien. De stukken, onlangs vrijgegeven, zijn vanaf 14 oktober te bekijken in het Fries Museum in Leeuwarden, dat een grote tentoonstelling over de legendarische danseres en vermeende spionne presenteert: Mata Hari: de mythe en het meisje.

Logo_rss_entry-113959

Meer passagiers op luchthavens Europa


BRUSSEL (ANP) - Europese luchthavens hebben in de eerste helft van dit jaar het aantal passagiers met gemiddeld 9 procent zien groeien. Van de grootste vijf luchthavens van Europa was op Schiphol sprake van de sterkste groei, namelijk 8,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACI donderdag heeft gepubliceerd.

Logo_puri_beach5

Vluchtelingenboot meert aan tussen toeristen


ZAHARA DE LOS ATUNES (ANP) - Toeristen op het strand van het Spaanse Zahara de los Atunes stonden woensdag gek te kijken toen ineens een boot met daarop veertig migranten aankwam, meldden Spaanse media donderdag. De vluchtelingen liepen wat verdwaasd tussen de strandgangers door in de provincie Cádiz. De Guardia Civil in Andalusië sprak over een...

Logo_rss_entry-113861

Vertraagde vakantiegangers terug uit Madeira


AMSTERDAM (ANP) - De honderden Nederlanders die noodgedwongen dagen langer dan gepland op Madeira zaten omdat hun vluchten waren geschrapt, zijn weer terug in eigen land. Een vliegtuig van reisorganisatie Corendon landde donderdagmorgen vroeg op Schiphol.