NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-62090

Meat Loaf toch weer naar Nederland


ROTTERDAM - De Amerikaanse rockzanger Meat Loaf komt volgend jaar weer naar Nederland. Hij treedt op 1 maart op in de Rotterdamse Ahoy, meldt concertorganisator Green House Talent dinsdag.

Logo_rss_entry-62111

Schip met poten te zien op Wereldhavendagen


ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse haven meert woensdag een schip met poten aan voor het jaarlijkse evenement Wereldhavendagen. Het offshore-installatieschip Aeolus van de Nederlandse maritiem concern Van Oord is te bezichtigen tijdens het nautische evenement op 2, 3 en 4 september.

Logo_rss_entry-62100

Afsluitdijk dicht voor hardloopwedstrijd


ZURICH (ANP) - Wie in de nacht van zaterdag op zondag of zondagochtend over de Afsluitdijk wil, heeft pech. De dijk die Noord-Holland en Friesland verbindt is vanaf 1:00 uur gesloten voor een hardloopwedstrijd, die middenin de nacht van start gaat.

Logo_rss_entry-62071

Oliver Heldens geeft soloshow in HMH


AMSTERDAM - De Nederlandse dj en producer Oliver Heldens staat op 3 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het wordt zijn grootste soloshow tot nu toe in eigen land, meldt concertorganisator Mojo.

Logo_rss_entry-61965

Musea geven doven rondleiding in eigen taal


AMSTERDAM (ANP) - Negen musea in Amsterdam gaan rondleidingen geven in gebarentaal. Daarmee willen de musea dove mensen uitleg geven in hun eigen taal.

Logo_rss_entry-61894

Half miljoen bezoekers voor de Uitmarkt


AMSTERDAM - De 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam is bezocht door ruim een half miljoen mensen uit het hele land. Traditiegetrouw was het evenement op het Museumplein, maar volgend jaar verhuist het naar het Oosterdok. Dat maakte de Stichting Uitmarkt zondagavond bekend.

Logo_rss_entry-61892

Mysteryland probleemloos verlopen


HAARLEMMERMEER - Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag het Floriadeterrein in Haarlemmermeer op zijn kop zette, is volgens de organisatie en betrokken diensten zonder problemen verlopen. De 23e editie van het festijn trok een recordaantal van bijna honderdduizend bezoekers.

Logo_rss_entry-61887

150.000 bezoekers voor festival Noorderzon


GRONINGEN - Het Groningse festival Noorderzon trok de afgelopen elf dagen in totaal 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen en verschillende festivallocaties in de Groningse binnenstad. Hetzelfde aantal bezocht voorgaande jaren een van de vele optredens tijdens het festival. De 26e editie van het jaarlijkse evenement voor podiumkunsten begon...

Logo_rss_entry-61898

Ruim kwart miljoen bezoekers voor de Parade


AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben 273.000 mensen een kaartje gekocht voor het rondtrekkende theaterfestival de Parade. De optredens in Amsterdam trokken met net geen 100.000 bezoekers de meeste belangstellenden, maakte de organisatie in de nacht van zondag op maandag bekend. De Parade nam dit jaar 55 dagen in beslag en sloot zondagavond af in he...

Logo_interreg_2_zee_n-logo

Europees geld voor innovatieproject toerisme PROFIT


Deze zomer heeft het Interreg-programma 2 Mers/Seas/Zeeën het project PROFIT goedgekeurd. PROFIT is een internationaal project, gericht op het stimuleren van innovatie bij MKB in de toeristische en vrijetijdseconomie. In Zeeland nemen HZ University of Applied Sciences en Economische Impuls Zeeland deel aan het project, er wordt samengewerkt met ...

Logo_rss_entry-61622

Jongen (9) dood na aanvaring bij Reeuwijk


REEUWIJK (ANP) - De negenjarige jongen uit Reeuwijk die donderdagavond op de Reeuwijkse Plassen door de schroef van een varende boot werd geraakt, is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de politie vrijdagochtend.

Logo_swing-272x181

Europa's hoogste schommels geopend op A'Dam Toren


Burgemeester Eberhard van der Laan en initiatiefnemer Sander Groet hebben donderdag Europa’s hoogste schommels op het observatiedek van ‘horecaflat’ A’Dam Toren in Amsterdam geopend. De attractie is onderdeel van A’dam Lookout. 

Logo_rss_entry-61558

Topdrukte bij Reddingsbrigade


RIJSWIJK (ANP) - De Reddingsbrigades in Nederland hebben drukke dagen achter de rug. De strandwachten kwamen sinds maandag minstens zevenhonderd keer in actie. Het gaat om voorlopige cijfers, grote posten zoals die in Den Haag moeten nog informatie aanleveren, aldus een woordvoerster.

Logo_rss_entry-61554

Tyranossaurusskelet ingehaald in Leiden


LEIDEN (ANP) - Het skelet van een Tyrannosaurus rex wordt vrijdag met veel spektakel ingehaald in Leiden, waar het een plaats krijgt in Museum Naturalis.

Logo_rss_entry-61577

350 optredens op 39e Uitmarkt


AMSTERDAM - De 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam telt komend weekend meer dan 350 optredens. Het evenement, dat geldt als de officiële opening van het culturele seizoen, draait dit jaar opnieuw om jong talent. De Uitmarkt begint vrijdagavond met het openingsprogramma op het Museumplein.

Logo_rss_entry-61480

Comic Con is walhalla voor horror- en sf-fans


AMSTERDAM - Liefhebbers van sciencefiction, fantasy en horror kunnen dit weekend in de RAI in Amsterdam hun hart ophalen. Daar wordt dan de Comic Con gehouden, een jaarlijks evenement waar ze oog in oog kunnen staan met hun favoriete acteurs.

NRG Vacatureoverzicht

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht