NRG Recreatienieuws

Logo_hond_uitlaten_natuur

Hondenbezitters opgelet!


In maart start het broedseizoen. Vogels, vogelnesten, konijnen, hazen, reeën, dassen, vossen en ander wild moeten beter beschermd worden tegen verstoring door loslopende honden.

Logo_rss_entry-146648

Ouderen bellen Alarmcentrale uit verre oorden


DEN HAAG (ANP) - De nieuwe generatie ouderen kiest om te overwinteren niet meer traditioneel voor de Spaanse kust maar steeds vaker ook voor verre bestemmingen. Dat maakt de ANWB op uit de hulpverzoeken die binnenkomen bij de Alarmcentrale. Spanje voert nog wel de lijst aan van landen waar de meeste verzoeken vandaan komen, maar in de top vijf s...

Logo_fietsers_3

Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden


De provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen.

Logo_rss_entry-146533

Chef'Special en Di-rect op 538Koningsdag


BREDA - De Nederlandse bands Di-rect en Chef'Special en zangeres Maan zijn toegevoegd aan de line-up van 538Koningsdag. Dat maakte de radiozender woensdag bekend. De drie acts waren vorig jaar ook aanwezig bij het festijn.

Logo_rss_entry-146610

Nederland viert Lloyd Webber-jaar met 4 shows


AMSTERDAM - De beroemde Britse componist Andrew Lloyd Webber viert donderdag zijn zeventigste verjaardag. Musicalfans over de hele wereld staan stil bij de geboortedag van de man achter iconische voorstellingen als The Phantom of the Opera en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en zijn nieuwste hit School of Rock.

Logo_rss_entry-146447

Line-up Pukkelpop bekend na foutje N.E.R.D


KIEWIT - Pukkelpop heeft woensdag in één klap bijna de gehele line-up bekendgemaakt. Het Belgische festival bevestigde de komst van 93 nieuwe namen nadat de Amerikaanse band N.E.R.D dinsdag per ongeluk het affiche had gedeeld op social media.

Logo_rss_entry-146458

Down The Rabbit Hole heeft programma compleet


NIJMEGEN - De volledige line-up van Down The Rabbit Hole is bekend. De festivalorganisatie voegde woensdag de laatste 39 namen toe aan het affiche en maakte ook het blokkenschema bekend. Onder de laatste toevoegingen zitten onder meer Jorja Smith, Black Rebel Motorcycle Club en IAMDDB.

Logo_rss_entry-146409

Anne-Marie Jung gaat theater in met soloshow


AMSTERDAM - Actrice Anne-Marie Jung keert in november terug naar het theater met haar tweede soloprogramma. De titel van de muzikale voorstelling is RAM, een verwijzing naar haar sterrenbeeld én haar vurige persoonlijkheid. De soloshow van Jung is tot februari 2019 in de Nederlandse theaters te zien, maakte producent Bos Theaterproducties woensd...

Logo_kampeergemeenschap_aardenburg_immaterieel_erfgoed

Kampeergemeenschap Aardenburg immaterieel erfgoed


Op zondag 11 maart om 13.30 uur onthulde wethouder Van Weel van Beverwijk samen met Willeke van Ammelrooij het bord over immaterieel erfgoed Kampeergemeenschap Aardenburg op kampeerterrein Aardenburg in Wijk aan Zee. Dit in het bijzijn van vele kampeerders van Aardenburg en Arthur Helling van RECRON. 

Logo_vakantiehuisjes_1

Woondelenprincipe recreatieparken en WOZ/OZB


Op WOZ-objecten waarop een mix van wonen en bedrijvigheid van toepassing is, is het woondelenprincipe van toepassing. De Hoge Raad (HR) heeft op 16 september 2016 ( HR 16/9/2016, nr. 15/04476 en HR 16/9/2016, nr. 15/05193) twee uitspraken gedaan die van invloed kunnen zijn op de WOZ-waarde. 

Logo_rss_entry-146300

Extra concert Beyoncé en JAY-Z in Amsterdam


AMSTERDAM (ANP) - Beyoncé en JAY-Z geven een tweede concert in de Amsterdam ArenA tijdens hun On The Run II-tour. De kaarten voor het optreden op dinsdag 19 juni waren binnen een uur weg en daarom is een extra concert toegevoegd op woensdag 20 juni, meldt Mojo.

Logo_rss_entry-146263

Ilse DeLange op clubtoer in Nederland


AMSTERDAM - Ilse DeLange keert met haar eigen repertoire terug naar het podium en gaat in het najaar toeren langs verschillende Nederlandse clubs. De zangeres treedt in september en oktober op in acht zalen, maakte ze dinsdag bekend.

Logo_cameratoezicht_symbool__ns_

Regels rondom cameratoezicht in sauna's en zwembaden


Afgelopen periode was er veel onrust over gehackte camerabeelden uit sauna's die opdoken. Het is al heel lang verboden om camera's op te hangen op plekken waar mensen zich ontkleden, maar zeker gezien de recente voorvallen en de vernieuwde Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) per 25 mei, nog even de juiste informatie op een rijtje: 

Logo_ondertekening-convenant-07-03-2018

Vrijetijdssector Kop van N-Holland tekent voor aansluiting werk en onderwijs


RECRON, Koninklijk Horeca Nederland, Texels Ondernemersplatform, Stichting Woontij en het ROC Kop van Noord-Holland en de Kopgemeenten (Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon) tekenden op 7 maart jl. een convenant om samen te werken aan een betere aansluiting van het onderwijs en de arbeidsmarkt (Match 2020). Hiermee worden meerdere projec...

Logo_toeristenbelasting

Vroegtijdig opgelegde aanslagen toeristenbelasting gelden niet


Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de gemeente Medemblik de aanslagen toeristenbelasting die vroegtijdig, dus voor het einde van het betreffende jaar, zijn opgelegd, moet vernietigen. De toeristenbelasting wordt geheven naar het aantal overnachtingen in een jaar, wat inhoudt dat de hoogte van de belasting pas na afloop van het kalenderjaar kan...

Logo_rss_entry-146128

TEFAF trekt opnieuw iets minder bezoekers


MAASTRICHT (ANP) - Kunstbeurs TEFAF heeft dit jaar 68.000 bezoekers getrokken. Dat waren er minder dan vorig jaar, toen er zo'n 71.000 kunstliefhebbers naar het MECC in Maastricht kwamen. De grote internationale kunstbeurs voor handelaren, verzamelaars en musea voerde deze 31e editie een aantal veranderingen door, die volgens de organisatie goed...

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht