NRG Recreatienieuws

Logo_kim_utopie

Drents Museum geeft kijkje in Noord-Korea


(Novum) - Aan de hand van zo'n honderd schilderijen en werken op papier geeft het Drents Museum een inkijkje in het gesloten Noord-Korea. De expositie De Kim Utopie - Schilderkunst uit Noord-Korea laat lieflijke familietaferelen zien, maar ook heldhaftige soldaten, heroïsche arbeiders en lofuitingen aan de grote leider.

Logo_parktheater_eindhoven_logo

Parktheater Eindhoven is beste theater


(Novum) - Parktheater Eindhoven mag zich het beste theater van het jaar 2014 noemen. De Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) maakte de winnaar maandag bekend tijdens de jaarlijkse beurs in het Beatrixtheater in Utrecht. De jury roemde het theater om zijn grote gastvrijheid en omschreef de marketing ervan als 'vooruitstrevend en innovat...

Normal_take_that

Take That komt naar Ziggo Dome


(Novum) - Take That verzorgt op 7 oktober een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dit heeft de band maandag op zijn officiële website bekendgemaakt.

Normal_14222601290031_1

Pharrell Williams naar Pinkpop


(Novum) - Pharrell Williams komt deze zomer weer naar Nederland. Pinkpop heeft de Amerikaanse zanger en producer weten te strikken, maakte de organisatie maandag bekend. Pharrell staat op de mainstage op de laatste dag van het festival.

Normal_14222562180031_2

Meer kijkers voor Boer Zoekt Vrouw


(Novum) - Ongeveer tweehonderdduizend meer mensen hebben zondag naar Boer Zoekt Vrouw gekeken dan vorige week. De teller kwam dit keer uit op bijna 4,2 miljoen liefhebbers voor het datingprogramma, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Logo_iffr_tiger_award_logo

Tiger Awards uitgereikt


(Novum) - De korte films Things van Ben Rivers, La Fièvre van Safia Benhaim en Greetings to the Ancestors van Ben Russell hebben een Canon Tiger Award voor korte films in de wacht gesleept. In Rotterdam kregen de filmmakers onder meer drieduizend euro en een videocamera. De korte film Our Body van Dane Komljens is genomineerd voor de European Fi...

Normal_amsterdam_grachten

Meer rust, minder rommel in Amsterdamse grachten


(Novum) - De grachten in de hoofdstad zijn vorig jaar een stuk rustiger geworden, meldt de gemeente Amsterdam zondag. Er waren in 2014 minder boten op het water dan in 2013 en er zijn meer milieuvriendelijke vaartuigen gekomen. Wethouder Udo Kock (Financiën en Water) meent dat het beleid van de afgelopen jaren zich nu uitbetaalt. "Daardoor is er...

Logo_expedia_logo

Expedia neemt Travelocity over


(Novum) - Internetreisbureau Expedia neemt zijn concurrent Travelocity over van technologiebedrijf Sabre voor 280 miljoen dollar (omgerekend 250 miljoen euro). Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

Normal_the_black_keys

The Black Keys komen niet meer naar Amsterdam


(Novum) - The Black Keys hebben hun Europese tournee afgelast. Hierdoor komt ook het concert in Ziggo Dome van 23 februari te vervallen, maakte concertorganisator Mojo Concerts vrijdag bekend.

Normal_anouk

Anouk op Vrienden van Amstel Live


(Novum) - Zangeres Anouk maakt dit jaar deel uit van de line-up van de populaire concertreeks Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. Voor het eerst in het zeventienjarig bestaan van het muziekevenement werd vooraf niet bekendgemaakt welke artiesten ditmaal het podium beklimmen. Pas donderdagavond, tijdens het eerste van negen optredens, ble...

Logo_vrienden_van_amstel_live_logo

Guus en Ilse op Vrienden van Amstel Live


(Novum) - Ilse DeLange, Miss Montreal en Guus Meeuwis staan op het podium van Vrienden van Amstel Live. Dat onthulden de artiesten donderdag in de uitzending van RTL Boulevard. "Iedereen is er klaar voor en we hebben er veel zin in", aldus gastheer Xander de Buisonjé.

Logo_concert_at_sea_logo

Nieuwe namen Concert at SEA bekend


(Novum) - Chef'Special, Orange Skyline en Rowwen Hèze treden op bij Concert at SEA op de Brouwersdam in Zeeland. Dit maakte de organisatie van het festival donderdag bekend.

Normal_amsterdam-i-amsterdam

Ruim zeventien miljoen bezoekers in Amsterdam


(Novum) - Amsterdam heeft afgelopen jaar ongeveer 17,3 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is meer dan in 2013, toen de hoofdstad zestien miljoen bezoekers verwelkomde. Dat blijkt uit de Amsterdam City Index, een jaarlijks onderzoek van de ondernemersvereniging in de Amsterdamse binnenstad waarvoor dertig trends worden belicht.

Normal_14219179480031_2

De Slimste Mens verslaat Nationale IQ Test


(Novum) - Twee tv-programma's die draaien om kennis hebben woensdagavond gevochten om de gunsten van de kijkers. De Slimste Mens (NPO2) nam het op primetime op tegen De Nationale IQ Test (NPO1) en kwam als winnaar uit de bus.

Logo_14219139490014_1

Van Koningsbrugge bij Vrienden van Amstel


(Novum) - Jeroen van Koningsbrugge geeft samen met Di-Rect-zanger Marcel Veenendaal een optreden tijdens de Vrienden van Amstel Live, zo onthult De Telegraaf.

Logo_paaspop_logo

The Kooks, Rudimental en dEUS naar Paaspop


(Novum) - De Britse bands The Kooks en Rudimental en de Belgische rockers van dEUS zijn toegevoegd aan de line-up van Paaspop. Dat maakte de organisatie van het festival woensdagochtend bekend.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht