NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-44735

Duizenden Belgen ruilen tickets AC/DC in


WERCHTER - Duizenden Belgische AC/DC-fans zitten niet te wachten op Axl Rose als frontman van hun favoriete band. Nadat bekend werd dat de Guns N' Roses-zanger de plek van Brian Johnson inneemt, mochten Belgische fans kaarten voor het concert in Werchter inleveren. Zo'n zevenduizend tickets kwamen terug, meldt concertorganisator Live Nation.

'Toestemming voor visumvrij reizen Turken'


BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie geeft Turkije woensdag voorlopige toestemming voor visumvrij reizen binnen het paspoortvrije Schengengebied. Dat zeggen ingewijden tegen de BBC.

Logo_rss_entry-44778

Extra treinen naar bevrijdingsfestivals


UTRECHT (ANP) - De NS zet donderdag extra treinen in naar de diverse bevrijdingsfestivals in het land. De extra treinen rijden van en naar Ede-Wageningen, Vlissingen, Haarlem en Zwolle.

Logo_week_van_ons_water

Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water


Van 1 t/m 8 mei zijn er veel Brabantse activiteiten tijdens de nationale Week van Ons Water. Het thema dit voorjaar is schoon en gezond water. Bezoek bijvoorbeeld de waterzuivering in Soerendonk of in St. Oedenrode. Of maak een waterwandeling in Ossendrecht.

Logo_rss_entry-44258

Run op vakanties naar de zon


RIJSWIJK (ANP) - Door het koude weer in Nederland willen veel mensen in de meivakantie toch nog naar de zon. Volgens reisorganisatie TUI is er veel belangstelling voor de lastminutes, ook naar Turkije. Door de angst voor aanslagen werd er minder geboekt naar de Turkse zon dan vorig jaar, maar mensen lijken hun terughoudendheid nu te laten varen.

Logo_rss_entry-44244

Kwik omhoog in de meivakantie


ZEIST (ANP) - De afgelopen week was met maxima tussen 7 en 10 graden te koud voor de tijd van het jaar, maar daar komt verbetering in. Volgende week, als alle scholen meivakantie hebben, klimt het kwik naar 13 tot 17 graden, meldt weerbureau Weeronline.

Normal_belgie

Wat moet je weten over je Belgische gasten?


België is en blijft een groeimarkt voor de Nederlandse vrijetijdseconomie. In de periode 2000-2014 is het aantal Belgische bezoekers in Nederland met 172% gestegen. Niet alleen kwamen er in 2015 weer meer Belgische gasten naar Nederland op vakantie, ook voor de komende jaren wordt groei verwacht. Wat moet je weten om meer Belgische gasten naar j...

Logo_button-ga-2016

Wordt uw bedrijf de RECRON Groepsaccommodatie van het Jaar 2016?


Bent u nog nooit RECRON Groepsaccommodatie van het Jaar geweest? Jammer, want elke groepsaccommodatie maakt binnen RECRON een grote kans! 

Logo_button-k_b-2016

Doe mee met de verkiezing RECRON Kampeer- en/of Bungalowbedrijf van het jaar 2016!


De prijs RECRON Kampeer- en/of Bungalowbedrijf van het jaar is een consumentenprijs. Gasten beoordelen uw bedrijf op diverse onderdelen. Denk hierbij aan de gastvrijheid, de hygiëne, de (horeca)voorzieningen en de omgeving/activiteiten van uw bedrijf. 

Logo_rss_entry-44130

Amsterdam krijgt fietsburgemeester


AMSTERDAM (ANP) - Het moet een wereldwijd project worden, maar Amsterdam bijt het spits af: de stad krijgt op 24 juni een fietsburgemeester. Hij of zij wordt de komende twee jaar de schakel tussen de fietsers in de stad en de gemeente, ,,de stem van de fietser op het stadhuis", zegt Maud de Vries van CycleSpace.

Logo_rss_entry-44036

Cultuurfonds Prijs voor filmmaker Honigmann


AMSTERDAM - Filmmaker Heddy Honigmann is dit jaar de winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. De in Peru geboren Honigmann (1951) verstaat volgens de jury "als geen ander de kunst om de veerkracht en weerbaarheid van het individu te portretteren". "Humor en plezier worden hierbij niet geschuwd en pijn en verdriet niet verloochend."

Logo_rss_entry-44057

Koude Koningsdag houdt kijkers aan de buis


HILVERSUM (ANP) - De live-uitzending van Koningsdag in Zwolle heeft 3,4 miljoen kijkers getrokken. De uitzending staat daarmee bovenaan de kijklijst van de Stichting KijkOnderzoek. Vorig jaar keken er ruim 2,5 miljoen mensen naar de uitzending op NPO 1. Wellicht dat door het koude weer mensen liever voor de buis bleven kijken dan de straat op te...

Logo_rss_entry-44076

Douwe Bob naar strandfestival ZAND


ALMERE - Douwe Bob, Lil' Klein en Ronnie Flex zijn toegevoegd aan de line-up van de negende editie van het strandfestival ZAND op zaterdag 27 augustus. Douwe Bob, die over twee weken op het podium van het Eurovisiesongfestival in Stockholm staat, gaat net als Lil’ Kleine en Ronnie Flex voor het eerst optreden op ZAND.

Logo_rss_entry-44078

Natste april in vijftien jaar


DE BILT (ANP) - De maand april is in vijftien jaar niet zo nat verlopen. Volgens het weerbureau WeerOnline viel er gemiddeld over het land ongeveer 65 millimeter regen tegen 44 normaal. In 2001 viel 75 millimeter. Het was ook te koud.

Logo_logo_koninklijke_familie__koningsdag__willem_alexander__maxima__gezin__kinderen

Nationale Recreatiegids wenst u een gezellige Koningsdag!


Onze redactie is tijdens Koningsdag gesloten en voorziet u vanaf donderdag 28 april weer van al het actuele recreatienieuws.De Nationale Recreatiegids wenst u een gezellige Koningsdag.

Logo_schoonmakers_ns

Schonere treinen en stations tijdens Koningsdag


Extra schoonmaak in treinen tijdens de rit en op de stationsAfvaleilanden op de voorpleinen van Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Amsterdam Amstel

NRG Vacatureoverzicht

Landal GreenParks Hof van Saksen (Nooitgedacht)

Medewerker Edutainment

Landal GreenParks Hof van Saksen (Nooitgedacht)

Zelfstandig Werkend Kok

Landal GreenParks Hof van Saksen (Nooitgedacht)

Sous chef

Landal GreenParks Hof van Saksen (Nooitgedacht)

Shiftleader Food & Beverage

Nationale Media BV

Stagiair Online Marketing / Communicatie

Meer vacatures...

NRG Video

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Nieuwsoverzicht