NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-158911

OM: geen terroristisch motief Pinkpop


De verdachte van de dodelijke aanrijding maandagochtend in Landgraaf, had geen terroristisch motief. Dat blijkt uit het onderzoek tot nu toe, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man, een 34-jarige man uit Heerlen, zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf had gemeld.

Normal_rss_entry-158655

Lil'Kleine loopt van podium na bierdouche


Lil'Kleine is zaterdagavond tijdens een optreden in Hengevelde na een paar minuten al weer van het podium gelopen. De 23-jarige rapper was boos omdat mensen uit het publiek bier naar hem gooiden.

Normal_rss_entry-158696

Nationale Oldtimerdag trekt 22.000 bezoekers


De 34e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad trok zondag ongeveer 22.000 bezoekers. De grote belangstelling leidde tot grote drukte op de wegen. Op de Houtribdijk (N302) van Enkhuizen naar Lelystad ontstond zondagmiddag hierdoor ongeveer een half uur vertraging, meldde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Normal_rss_entry-158766

Musical over Beatrix, de majoor en de Wallen


Het roemruchte bezoek in 1965 van prinses Beatrix aan de Amsterdamse Wallen wordt het onderwerp van een musical. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar. Het was wereldnieuws.

Normal_rss_entry-158777

Van Gogh & Japan trekt 430.000 bezoekers


Het aantal bezoekers van de expositie Van Gogh & Japan komt naar verwachting uit op zo'n 430.000. De tentoonstelling in het van Gogh Museum in Amsterdam gaat zijn laatste week in. Inwoners van de hoofdstad kunnen zaterdagavond gratis de ongeveer honderd schilderijen en tekeningen bekijken, waarin Van Goghs voorliefde voor Japan naar voren komt.

Normal_rss_entry-158794

Drie gewonden Pinkpop in kritieke toestand


De drie mensen die gewond raakten bij de aanrijding bij het festivalterrein van Pinkpop liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de politie laten weten.

Normal_rss_entry-158796

'Engste film' Hereditary hit in Nederland


De horrorfilm Hereditary doet het heel goed in de Nederlandse bioscopen. De film trok in het eerste weekend 35.000 bezoekers en staat daarmee op de tweede plaats van de bezoekerslijst, maakte distributeur Splendid Film maandag bekend.

Normal_rss_entry-158458

Veel belangstelling voor nieuwe Rembrandt


De nieuw ontdekte Rembrandt heeft in de afgelopen maand al 25.000 bezoekers getrokken naar de Hermitage Amsterdam. Het doek is dit weekend voor het laatst te zien, twee dagen langer dan gepland. Het museum verwacht dat de teller eindigt op zo'n 30.000 belangstellenden, liet een woordvoerder weten.

Normal_rss_entry-158465

Pinkpopterrein stroomt langzaam vol


De eerste Pinkpopgangers zijn vrijdagochtend gearriveerd op het festivalterrein in Landgraaf. Ze dromden samen voor de toegangspoorten om als eerste een goed plekje op een van de campings te zoeken.

Normal_rss_entry-158442

Rockband A Perfect Circle naar AFAS Live


De Amerikaanse rockband A Perfect Circle geeft op 9 december een concert in AFAS Live in Amsterdam. Het wordt de tweede show voor de groep dit jaar in Nederland. Zaterdag spelen de rockers op Pinkpop.

Normal_bewegen__natuur__vrijheid__zon

Bezoekers blij met Zeeuwse recreatiegebieden


Bezoekers zijn dik tevreden over de Zeeuwse natuur- en recreatiegebieden van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap. Dat blijkt uit een onderzoek van NBTC NIPO, in opdracht van Staatsbosbeheer en Provincie Zeeland. Jaarlijks worden er 16,4 miljoen bezoeken gebracht aan de 33 onderzochte gebieden. Die gebieden krijgen van de o...

Normal_rss_entry-158346

Van der Laan had doel voor ogen met expositie


De vorig jaar overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan had als gastconservator van het Amsterdam Museum een doel voor ogen. Hij wilde met een door hem samengestelde expositie een goed gesprek op gang brengen over de veelbesproken drukte in de hoofdstad. Zaterdag opent de tentoonstelling De Mooiste Stad, Amsterdam door de ogen van...

Normal_rss_entry-158380

Pinkpop trapt af met 'gedroomde headliner'


Pinkpop begint de 49e editie meteen goed. Pearl Jam, volgens de organisatie "de gedroomde headliner” sluit vrijdag de eerste festivaldag af.

Normal_rss_entry-158252

Nile Rodgers & Chic op Lowlands


Nile Rodgers & Chic is toegevoegd aan de line-up van Lowlands, zo maakte de organisatie van het festival donderdag bekend.

Normal_rss_entry-158254

Rijks geeft rondleidingen over Pauperparadijs


Omdat Het Pauperparadijs deze zomer te zien is in Koninklijk Theater Carré, geeft het Rijksmuseum rondleidingen over het verhaal achter de voorstelling. Schrijfster van de gelijknamige bestseller, Suzanna Jansen, vertelt iedere week over de achtergrond van het succesvolle theaterspektakel. Ze doet dat samen met de rondleiders van het Rijks.

Normal_rss_entry-158103

Robèrt gaat voor wow-effect in theater


Robèrt van Beckhoven heeft iets “heel bijzonders” in petto voor bakfanaten. De 56-jarige meesterpatissier en boulanger trekt vanaf begin oktober door het land met zijn eigen ‘theatrale foodexperience’. “Ik ga mijn hele oeuvre laten zien en proeven, het wordt wel heel bijzonder.”

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht