Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-180207

Jamai maakt comeback tijdens kerstshow


Jamai zal op vrijdag 21 december optreden tijdens Holland Zingt Kerst in Rotterdam Ahoy. Dat heeft producent MediaLane bekendgemaakt.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland trekt twintig procent meer bezoekers, maar is toch teleurgesteld


Afgezet tegen 2017 zal Toverland aan het einde van dit jaar bijna twintig procent meer bezoekers hebben ontvangen, maar tot grote euforie leidt dit niet: het park had meer verwacht van de investering à 35 miljoen die recent werd gedaan. Dit meldt De Limburger.

Normal_haven_scheveningen__den_haag__boten

Toeristenbelasting havens en campings Den Haag blijft gelijk


De toeristenbelasting voor havens en campings in de gemeente Den Haag zal niet omhoog gaan. Bed & breakfasts (B&B's) en hotels in de Hofstad krijgen vanaf 1 januari 2019 wél te maken met een tariefverhoging, zij het een beperkte van één euro. Dit meldt Omroep West.

Normal_explore_the_north__promotiebeeld

Festival Explore the North kampt met tegenslagen


Het zit het literaire en muzikale evenement Explore the North, van 22 tot en met 24 november in Leeuwarden, niet mee. Een voorstelling van de Deense groep Between Music kan door ziekte van een van de bandleden niet doorgaan, en het talentenonderdeel Young Explorers staat op losse schroeven door logistieke problemen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_w_hotels__logo_

Undercoveroperatie ontmaskerd dealende portiers luxehotel Amsterdam


Het vijfsterrenhotel W, direct achter het Paleis op de Dam, bood wel een heel bijzondere service: wie een lijntje coke of een pilletje nodig had kon hiervoor terecht bij een drietal portiers. De zogeheten welcome ambassadors liepen tegen de lamp toen ze met undercover agenten bleken de dealen. Dit meldt AT5.

Normal_veluwe__zandduinen

Veluwe Express stopt met rijden


De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Normal_rss_entry-180124

Noordbrabants Museum toont jonge Sluijters


Het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt vanaf zaterdag het vroege werk van Jan Sluijters (1881-1957) voor het voetlicht. "We laten zien hoe hij zich onder invloed van de nationale en internationale moderne kunst ontwikkelde tot een toonaangevend modernist", belooft het museum.

Normal_rss_entry-180175

Kruimeltje keert na 20 jaar terug op witte doek


Filmproducent Rick Engelkes gaat na twintig jaar een vervolg maken op de hitfilm Kruimeltje uit 1999. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. De opnames moeten begin volgend jaar plaatsvinden; het is de bedoeling dat de nieuwe Kruimeltje in februari 2020 in de bioscopen t...

Normal_rss_entry-180035

Artiesten eren Annie M.G. Schmidt in Carré


Bekende artiesten brengen vandaag en morgen een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in het Amsterdamse theater Carré. Tijdens de voorstellingen komen de gedichten, liedjes, radio-, televisie- en theaterwerk van de beroemde schrijfster voorbij.

Normal_duitsland__toerisme

Oosterburen presenteren zich tijdens ReisMarkt Duitsland


Dinsdag 20 november organiseert het Duits Verkeersbureau haar grote jaarlijkse ReisMarkt Duitsland, specifiek bedoeld voor de Nederlandse reisbranche. Meer dan veertig toeristische aanbieders uit de Bundesrepublik zullen zijn vertegenwoordigd. Dit meldt Travel Pro.

Normal_rss_entry-179953

Koning bij viering 400 jaar Dordtse Synode


Koning Willem-Alexander heeft zaterdagavond in het Dordrechts Museum de speciale tentoonstelling Werk, bid en bewonder geopend die is ingericht ter ere van de viering van vierhonderd jaar Synode van Dordrecht.

Normal_gek_op_stress_-_maar_niet_altijd

Ode aan de stress tijdens eerste STRESSTIVAL


Er zijn weinig mensen die bij stress een positieve connotatie hebben. Onterecht, vinden de organisatoren van het eerste STRESSTIVAL; volgens hen maakt namelijk iedereen dankbaar gebruik van het fenomeen, en het is hoog tij dat onder de aandacht te brengen. Dit meldt Gek op Stress.

Normal_garard_cox__erasmusbrug__rotterdam

Gerard Cox na 25 jaar weer theater in


Hij was het niet meer van plan, maar Bastiaan Ragas haalde hem over: na een kwart eeuw gaat Gerard Cox (78) weer de bühne op met een cabaretvoorstelling. Vooral heilige huisjes kunnen op zijn aandacht rekenen. Dit meldt RTL Boulevard.

Normal_den_bosch__oeteldonk__carnaval__11_november__2018_

Carnavalsseizoen in Zuid-Nederland afgetrapt op d’n elfde van d’n elfde


In Zuid-Nederland is het nieuwe carnavalsseizoen afgetrapt. Traditiegetrouw gebeurt dat op de elfde van de elfde, om 11.11 uur. Het échte carnaval laat nog even op zich wachten, dat vindt volgend jaar plaats, van 3 tot en met 5 maart. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_amsterdam__rokin__grachtenpanden

Regels voor starten B&B in Amsterdam worden aangescherpt


Nu het aanbieden van een woning via Airbnb in Amsterdam aan steeds meer regels is gebonden, verschuift de verhuurfocus steeds meer naar bed & breakfast (B&B); die vorm van betaald onderdak verlenen door particulieren is nauwelijks gereguleerd. Daar wil de hoofdstad nu verandering in gaan brengen. Dit meldt de gemeente Amsterdam

Normal_rss_entry-179768

Kort geding om verbod landelijke sintintocht


Via een kort geding willen tegenstanders van Zwarte Piet de landelijke intocht van Sinterklaas verbieden. De stichting Majority Perspective daagt onder meer de NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, waar de intocht volgende week is, voor de civiele rechter in Haarlem.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht