NRG Recreatienieuws

Normal_paul_van_vlijmen

Directeur Paul van Vlijmen verlaat Het Spoorwegmuseum


Na 27 jaar werken voor Het Spoorwegmuseum verlaat directeur Paul van Vlijmen per 31 oktober as. het museum. De heer Van Vlijmen wordt vanaf dat moment directeur van de Stichting Defensiemusea.

Normal_guggenheim_cobra_museum

Laatste week om Guggenheim collectie te bekijken in Cobra Museum


U heeft nu de allerlaatste kans om naar de veelgeprezen en druk bezochte tentoonstelling 'From the Guggenheim Collection to the Cobra Museum' in het Cobra Museum Amstelveen te gaan. 60.000 mensen gingen u voor. De kranten en het gastenboek staan vol met prachtige recensies. U kunt daar in de laatste week nog iets aan toevoegen.

Normal_14086046360032_1

Soldaat van Oranje verlengd tot en met juni


(Novum) - Soldaat van Oranje wordt wederom verlengd. De musical over het leven van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema is zeker tot en met juni nog te zien in de Theaterhangaar op vliegbasis Valkenburg in Katwijk. Kaarten voor de nieuwe speelperiode zijn vanaf maandag te koop.

Normal_14086024500032_1

De Overgave toch in Amsterdam vertoond


(Novum) - De Overgave is waarschijnlijk toch te zien in een Amsterdamse zaal. Dat schrijft Paul Ruven, regisseur van de erotische getinte film, op Twitter. "Filmtheater De Uitkijk in Amsterdam belde net. Ze willen De Overgave volgende week draaien. Dus toch in Amsterdam."

Normal_14085491530072_1

Jan Jaap van der Wal gaat weer clubs in


(Novum) - Jan Jaap van der Wal gaat in januari weer optreden in clubs. De cabaretier stond afgelopen seizoen voor het eerst in clubs als Paradiso en Tivoli met zijn show Dystopia. "Ik ga het in januari weer doen, weer met twaalf clubs," zegt hij tegen Novum Nieuws. Van der Wal noemt het een 'ontdekking' en gaat vanaf januari optreden in steden a...

Normal_14085664350065_1

Rosanne van Sandwijk wint Grachtenfestivalprijs


(Novum) - De Grachtenfestivalprijs 2014 is gewonnen door mezzosopraan Rosanne van Sandwijk. Dat heeft de organisatie van het Amsterdamse festival woensdagavond bekendgemaakt. Van Sandwijk weet zich door de prijs gegarandeerd van een stekje op het Grachtenfestival van volgend jaar en mag ook een concert verzorgen in de Hermitage in Sint-Petersburg.

Logo_sail_amsterdam_2015_logo

Sterren en piraten moeten van Sail show maken


(Novum) - Sail Amsterdam moet volgend jaar een showspektakel worden en groter worden dan alleen de tallships en andere schepen in de haven van Amsterdam. Het thema van de negende editie is Van een Gouden Verleden naar een Gouden Toekomst. De plannen zijn woensdag gepresenteerd in Amsterdam. Zo zijn er plannen voor een drijvend podium waar 'grote...

Normal_14084322400107_1

Dinsdag mogelijk koudste dag van de zomer


(Novum) - Koude lucht die afkomstig is van de poolcirkel zorgt er dinsdag voor dat Nederland waarschijnlijk de koudste dag van deze zomer beleeft. Dat meldt Meteogroup. Met temperaturen tussen de 14 en 17 graden is het 'erg fris'. De koudste dag tot nu toe werd gemeten op 19 juni. Toen bleef de temperatuur in De Bilt op 16,1 graden steken.

Logo_noorderzon-2014_logo

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen weer van start


Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Gro...

Normal_14080320360072_1

Grachtenfestival brengt bezoekers onder de grond


(Novum) - Bezoekers van het Amsterdamse Grachtenfestival kunnen op tal van nieuwe locaties concerten bijwonen. Zo worden concerten gegeven in een brughuisje, een schuilkerk, een van de metrostations van de Noord/Zuidlijn, nog altijd volop in aanbouw, en een ondergrondse fietstunnel. De zeventiende editie van het Grachtenfestival wordt vrijdagavo...

Normal_14080840840065_1

Opnieuw kans op wateroverlast


(Novum) - Zware buien kunnen vrijdag in het hele land plaatselijk weer zorgen voor wateroverlast. Daarvoor waarschuwt weeronline.nl. Ook de komende week blijft het wisselvallig en nat en is er nog geen zicht op terugkeer van echt zomerweer.

Logo_seurat_kr_ller-m_ller_museum.jpg

Philip Freriks sluit Seurattentoonstelling af met lezing in het Kröller- Müller


Op zondag 7 september, de laatste dag van de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme, organiseert het Kröller-Müller Museum om 14:00 uur een lezing door Philip Freriks. Titel van de lezing is Georges Seurat, microbioloog van de schilderkunst, vrij naar een uitspraak van Guillaume Apollinaire. De lezing is gratis toegankelijk voor ie...

Normal_masterclass_kroller_muller.jpg

Concert Masterclass Apeldoorn in Rietveld-paviljoen van het Kröller-Müller


Op zondag 31 augustus (aanvang 14:30 uur) wordt in het Rietveld-paviljoen, in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, een concert verzorgd door deelnemers aan de ‘Masterclass Apeldoorn’. In de week van 25 tot en met 31 augustus worden masterclasses kamermuziek gegeven door zes topmusici van internationale reputatie, in Theater en congresce...

Normal_fort_bij_hinderdam_stellingmaand_2014

Robuuste forten in de schijnwerpers tijdens Stellingmaand


De Stellingmaand in september is al 11 jaar hét evenement op de Stelling van Amsterdam.

Normal_200_paintings_rotterdam

De 200 beroemdste schilderijen ter wereld in 1 unieke expositie in Rotterdam


Een tentoonstelling zoals je nog nooit gezien hebt, op 1 van de mooiste plekjes van Rotterdam.Waar je mag rondhollen, waar je hond mee naar binnen mag, waar je kan verdwalen zo groot het is, waar je wel alles mag fotograferen en waar je de mooiste 200 schilderijen van de wereld ziet! Een unieke expositie.

Normal_historie-kamperen1-300x214

Volledig vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht


(Pretwerk) - Kampeerliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de 50e Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Tijdens deze volledig vernieuwde editie staat het typische vakantiegevoel van kamperen centraal. Dat krijgt bijvoorbeeld vorm in de tentoonstelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’ en de wedstrijd ‘Kamperen van de toekomst’.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht