NRG Recreatienieuws

Normal_friese_boten

Boten OpStapdag Friesland zaterdag 19 april


Beleef Friesland organiseert aankomende zaterdag de Boten Opstapdag. Deze dag is voor iedereen die kennis wil maken met de watersport in Friesland. In de plaatsen Heeg, Woudsend, Terherne, Sneek, Earnewâld en Balk kan je verschillende boten met of zonder kapitein gratis testen, zo meldt Beleef Friesland.

Logo_steentijdman

Steentijdman te zien in Rijksmuseum van Oudheden


Van 15 april tot en met 14 september is de Steentijdman van Mienakker te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Normal_oldtimerbeurs_martiniplaza

Oldtimerbeurs MartiniPlaza Groningen


Tijdens het Paasweekend wordt de veertiende editie van de Oldtimerbeurs in MartiniPlaza georganiseerd.

Normal_lisa_batiashvili

Violiste Lisa Batiashvili op Prinsengrachtconcert


(Novum) - De Georgische violiste Lisa Batiashvili is dit jaar de soliste van het Prinsengrachtconcert. Met haar man, hoboïst François Leleux, brengt ze enkele stukken ten gehore tijdens de 33e editie van het concert op 23 augustus.

Normal_mundikat_1

Internationale kattenshow: Mundikat in Americahal Apeldoorn


Americahal Apeldoorn opent op zondag 20 en maandag 21 april 2014 haar deuren voor de internationale kattenshow: Mundikat. Tijdens deze show kunnen liefhebbers hun hart ophalen met de 350 tot 550 te bewonderen katten. De aanwezige katten worden gekeurd door internationale keurmeesters die afkomstig zijn uit heel Europa.

Logo_natuurlijk_cultuurrijk_keurmerk

Paasweekend op de Natuurkampeerterreinen: Natuurlijk Cultuurrijk!


Tijdens het Paasweekend (19 t/m 21 april) starten we een nieuwe campagne rond cultuurhistorie op de Natuurkampeerterreinen: Natuurkampeerterreinen: Natuurlijk Cultuurrijk!De campagne is onderdeel van het thema Venster op het Landschap, waarmee Stichting Natuurkampeerterreinen de belangrijkste cultuurhistorische kenmerken van de Natuurkampeerterr...

Logo_zo_groot_is_oranje

Madurodam introduceert nieuwe voetbalattractie: Zo Groot Is Oranje


Feestelijke opening door Giovanni Van Bronckhorst en zoonVrijdag 18 april (Goede vrijdag) opent Madurodam een nieuwe interactieve voetbalattractie: Zo Groot is Oranje. In deze overdekte attractie van 800m2 beleven bezoekers het fantastische verhaal van het Nederlands Voetbalelftal. Bezoekers kunnen voelen hoe het is om kampioen te worden, ontdek...

Normal_windmolens__in_zee

Lobby om bevaarbaarheid windmolenparken Noordzee


Windturbineparken moeten bevaarbaar worden voor kleine schepen. Hiervoor pleit het Watersportverbond in samenwerking met het Platform Waterrecreatie en BBZ Chartervaart. Zij worden hierbij gesteund door Sportvisserij Nederland en HISWA vereniging.

Logo_apenheul_logo

Apenheul leukste dierenpark van Nederland


Apenheul enige dierenpark in top 3 Leukste Uitje van NederlandANWB-leden uit het hele land hebben massaal gestemd op hun favoriete uitje. Op maandag 14 april maakte de ANWB bekend welke de leukste uitjes van Nederland zijn. Apenheul eindigde als enige dierenpark in de top 3. Een titel waar het dierenpark trots op is, want het laat hiermee veel g...

Normal_camping_bovensluis-willemstad

Laagseizoenactie voor de Trekkershutten


Wakker worden met een kopje koffie voor je eigen hut, terwijl de vogels om je heen een zangwedstrijd houden. Wie geen eigen tent heeft, maar wel van het buitenleven houdt, kan dit laagseizoen profiteren van een extra overnachting in een Trekkershut.

Logo_avonturenpark_hellendoorn_opening_2014

Jervin Leisink uit Deventer opent Avonturenpark Hellendoorn 18 april


Bijzondere opening voor Avonturenpark Hellendoorn, Vrijdag 18 april van 9:45 uur tot 10:15 uurDit jaar start het nieuwe seizoen van Avonturenpark Hellendoorn op bijzondere wijze! De winnaar van de prijsvraag ‘Directeur van Avonturenpark Hellendoorn voor een dag’ heeft de grote eer om op vrijdag 18 april om 10:00 uur het park met verve te openen....

Normal_13976520290032_1

Novastar, Angus & Julia Stone in Amsterdamse Bos


(Novum) - Singer-songwriter Novastar en het duo Angus & Julia Stone geven in de zomer een openluchtconcert in het Amsterdamse Bos. Ook Milow komt langs, maakte de organisatie woensdag bekend.

Logo_13976446270071_1

Lorde kiest Utrecht voor eerste optreden Nederland


(Novum) - Lorde komt op 26 mei naar Utrecht voor een eenmalig optreden in TivoliVredenburg. Het wordt het eerste optreden van de Nieuw-Zeelandse zangeres in Nederland. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend verkrijgbaar.

Normal_13976429130107_1

Wisselvallig Pasen met regen en zon


(Novum) - Pasen verloopt dit jaar wisselvallig. Meteorologen van weeronline.nl verwachten zowel zonnige perioden als regenbuien. Het gaat echter niet om grote hoeveelheden neerslag. Eerste paasdag worden vooral in de ochtend buien verwacht en ook maandag kan gedurende de dag regen vallen.

Normal_volle-treinen

NS waarschuwt voor grote drukte op Koningsdag


(Novum) - De NS waarschuwt reizigers voor grote drukte in de trein en op stations op Koningsdag. Om iedereen op plaats van bestemming te krijgen worden extra treinen ingezet. Het advies is van tevoren een vervoersbewijs te regelen of de OV-chipkaart op te laden. Alcohol is net als voorgaande jaren verboden.

Logo_disney_planes_logo

Disney gaat samenwerking aan met Aviodrome


Disney en Aviodrome zijn ‘ready for take-off!’ De samenwerking tussen de partijen is nu officieel gestart. Vanaf 24 juli draait de nieuwe film ‘Disney Planes 2: Redden & Blussen’ in de bioscoop. En waar kun je beter in de stemming komen voor deze film dan bij Luchtvaart Themapark Aviodrome, waar bezoekers worden omringd door vliegtuigen? Van...

NRG Recreatievacatures

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht