NRG Recreatienieuws

Logo_rss_entry-151157

Milow en Suzanne Vega op Night of the Proms


ROTTERDAM - De Belgische singer-songwriter Milow en de Amerikaanse zangeres Suzanne Vega treden zaterdag 17 november op tijdens Night of the Proms in Rotterdam Ahoy. Ze zullen hun bekendste hits vertolken onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra, kondigt Mojo Concerts aan.

Logo_rss_entry-151117

Recordpoging confettischieten op Kingsland


GRONINGEN - Dj Armin van Buuren leidt vrijdag een recordpoging confettischieten op het Kingsland Festival in Groningen. De organisatie verwacht dat 5000 van de aanwezige 30.000 bezoekers meedoen aan de wereldrecordpoging. Het internationale record staat op 3043 ‘confetti poppers’ in Yokohama in Japan.

Logo_rss_entry-151124

Oscar and the Wolf komt naar Ziggo Dome


AMSTERDAM - Na twee uitverkochte concerten in AFAS Live vorig jaar, keert Oscar and the Wolf terug naar Nederland. Op 24 november geeft de Belgische band een concert in de Ziggo Dome, maakte MOJO dinsdag bekend.

Logo_rss_entry-151065

Studio Drift met solo-expositie in Stedelijk


AMSTERDAM (ANP) - Een zwevend betonblok, de grootste installatie van Fragile Future ooit en twee primeurs vormen de hoogtepunten van de expositie van Studio Drift in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta opent woensdag voor het publiek.

Logo_rss_entry-151127

Veelal droog weer op Koningsdag verwacht


DE BILT (ANP) - Op Koningsdag, komende vrijdag, is het dit jaar overwegend droog en bij weinig wind wordt het 15 graden, meldt Weeronline. Volgens het weerbureau verloopt Koningsnacht ,,droog en frisjes" met een temperatuur van 4 tot 8 graden.

Logo_rss_entry-150975

ANWB: drukte meivakantie begint donderdag al


DEN HAAG (ANP) - De ANWB waarschuwt voor een erg drukke avondspits, komende donderdag. Vanwege het lange koningsdagweekend trekken veel Nederlanders er dan al een paar dagen op uit. Bovendien gaan veel anderen één of twee weken op vakantie, in eigen land of bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk.

Logo_rss_entry-151033

Expositie Alex van Warmerdam in EYE


AMSTERDAM (ANP) - In een speciaal ontworpen tentoonstelling besteedt filmmuseum EYE deze zomer aandacht aan regisseur Alex van Warmerdam (1952). De expositie onder de noemer 'L'histoire kaputt' laat personages, objecten en situaties tot leven komen in een bijzondere setting die is omringd door groot geprojecteerde scènes uit films van Van Warmer...

Logo_rss_entry-151023

Meekijken met restauratie schilderij


DEN HAAG (ANP) - Bezoekers van het Mauritshuis in Den Haag kunnen binnenkort live meekijken met de restauratie van een schilderij. In een van de tentoonstellingszalen is een tijdelijk atelier neergezet. Daar wordt De bewening van Christus opgeknapt. Dat schilderij is rond 1460 gemaakt door Rogier van der Weyden. Het is het oudste schilderij in h...

Logo_rss_entry-149165

Nicky Romero naar Daydream Festival


EINDHOVEN - Nicky Romero, Showtek, KSHMR, Sam Feldt Live en Masquerade presented by Claptone zijn op 14 juli de headliners op de eerste Nederlandse editie van het Daydream Festival in Aquabest bij Eindhoven. De organisatoren Par-T en First Vision maakten de line-up dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-149045

Frank Dane volgt 'held' Edwin Evers op


HILVERSUM (ANP) - Frank Dane wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op Radio 538. Hij volgt zijn ,,held'' Edwin Evers op, die onlangs bekendmaakte dat hij na 21 jaar stopt met Evers Staat Op. Dane maakt nu nog dagelijks het lunchprogramma en de Frank en Vrijdag Show. Hij verving Evers al geregeld tijdens vakanties.

Normal_rss_entry-149104

Keukenblok Jan de Hoop vat vlam bij opnames


HILVERSUM - Tijdens de opnames van het nieuwe RTL 4-programma Superstar Chef is het keukenblokje van deelnemer Jan de Hoop in brand gevlogen. "Het was maar een klein keukenblokje. Ik had weinig ruimte om mijn culinaire gaven tentoon te spreiden", vertelde de nieuwslezer maandag aan tafel bij de talkshow 5 uur Live.

Normal_rss_entry-149141

AKF Sonneveldprijs 2018 voor Glodi Lugungu


AMSTERDAM - Glodi Lugungu heeft in Amsterdam een belangrijke kleinkunstprijs ontvangen. Hij kreeg de AKF Sonneveldprijs 2018 voor zijn programma Henk. Lugungu werd geboren in Congo, vluchtte als kind met zijn familie naar Nederland en groeide op in het Noord-Brabantse Dommelen. Hij studeert architectuur in Tilburg en woont in Amsterdam.

Normal_rss_entry-149155

Bankier van Verzet passeert 300.000 bezoekers


AMSTERDAM - De nieuwe Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal over de broers Walraven en Gijs van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog het verzet financierden, heeft binnen vijf weken 300.000 bezoekers getrokken.

Normal_rss_entry-149151

Nasrdin Dchar maakt voorstelling over trouwen


AMSTERDAM - Acteur Nasrdin Dchar gaat volgend seizoen weer het theater in. Na zijn veelgeprezen DAD komt hij met een nieuwe solovoorstelling, JA. In het stuk neemt Dchar zijn huwelijk onder de loep.

Normal_rss_entry-148932

Nederland krijgt er weer een kunstmuseum bij


DELDEN (ANP) - "Kunst heeft me veel meer verrijkt dan geld'', zegt collectioneur Geert Steinmeijer. En hij verrijkt nu met die kunst weer ons land. Na dertig jaar verzamelen opent hij zondag 15 april zijn eigen museum in Delden: 'No Hero'. Van de zeker zeshonderd objecten die hij bijeenbracht, zijn er daar om te beginnen 125 te zien.

Normal_rss_entry-148992

Half miljoen bezoekers voor film Patser


ANTWERPEN - De Vlaams-Nederlandse film Patser met Ali B en Matteo Simoni in de hoofdrollen is de grens van 500.000 bioscoopbezoekers gepasseerd. Ruim 350.000 Vlamingen bezochten de film van het regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah. In Nederland trok de film 100.000 bezoekers en in Frankrijk staat de teller op 50.000.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht