NRG Recreatienieuws

Logo_amsterdam_logo_gemeente_konings_kroon

Kaarten grote Koningsdagfeesten Amsterdam bijna op


(Novum) - De kaarten voor de grote Koningsdagfeesten in Amsterdam zijn bijna allemaal verkocht. Met nog vier dagen te gaan is in totaal meer dan 85 procent van de tickets voor de dertien dance-evenementen van de hand gedaan, laat de gemeente Amsterdam dinsdag weten.

Normal_13981689760033_1

Programma Dance Valley 2014 compleet


(Novum) - Ook Nicky Romero en The Partysquad staan deze zomer op Dance Valley. Ze behoren tot de nieuwe namen die dinsdag zijn aangekondigd. Daarmee is het programma van het festival op 2 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude compleet.

Logo_13981574080119_2

Koning opent vernieuwd museum Prinsenhof


(Novum) - Het vernieuwde museum Prinsenhof in Delft wordt volgende maand geopend door koning Willem-Alexander. Het voormalige middeleeuwse kloostercomplex is verbouwd en biedt nieuwe presentaties en collecties over de geschiedenis van Delft en Nederland.

Normal_scorpions005

Scorpions komen in november naar Nederland


(Novum) - De Duitse rockband Scorpions komt naar Nederland. De groep doet op 27 november de Rotterdamse Ahoy aan. Dat heeft concertorganisator Greenhouse Talent dinsdagochtend bekendgemaakt. De kaartjes voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Normal_13981543270104_1

Gavin DeGraw komt weer naar Nederland


(Novum) - Gavin DeGraw lijkt geen genoeg te krijgen van Nederland. De zanger stond op 4 maart nog in de Heineken Music Hall, maar keert op 22 september weer terug naar de Amsterdamse muziekhal. Dat heeft concertorganisator Mojo dinsdagochtend bekendgemaakt.

Logo_koningsnacht_duycker_haarlemmermeer

Duycker Hoofddorp organiseert groots Koningsnachtfeest


Met organisatoren van Sturdel, tech.fabrik, BEAST, Beatnix, De Kleine FabriekVrijdag 25 april organiseert Duycker in samenwerking met vijf Hoofddorpse organisaties een groot feest voor Koningsnacht. In twee zalen kunnen bezoekers veel verschillende stijlen verwachten, denk hierbij aan pop, techno, metal, dubstep en house.

Normal_kenau_haarlem

Workshops Kenau op de stadswal van Haarlem


In de meivakantie wordt in het Frans Hals Museum de stadswal uit de tijd van Kenau 'nagebouwd'. Tijdens de workshop voor kinderen van 7 - 12 jaar wordt er flink geknutseld en geverfd. De workshops zijn op 30 april en 1 mei van 14 - 16 uur.

Normal_treinstation_winschoten

Opnieuw voordelig met de trein van Groningen naar Duitsland


Van 14 april tot en met 11 mei kunt u met het Niedersachsenticket weer voordelig vanaf elk station op het traject Groningen-Leer naar de Duitse regio Nedersaksen reizen. Het ticket kost 22 euro en biedt ook de mogelijkheid om onbeperkt te reizen met het openbaar vervoer in steden als Leer, Oldenburg, Bremen of Hannover. De actie met het Niedersa...

Normal_het_informatie_paviljoen_lauwersoog_hip

Nieuw ingericht informatiecentrum Lauwersoog 18 april geopend


Het Informatie Paviljoen (HIP) in de haven van Lauwersoog heeft op Goede Vrijdag 18 april zijn deuren weer geopend. In dit nieuw ingerichte centrum kunt u het Lauwersmeergebied op een interactieve manier beleven via beeld en geluid. Er is informatie te vinden over de visserij, het Nationaal Park Lauwersmeer, het UNESCO Werelderfgoed de Wadden en...

Normal_meivakantie_in_artis

Meivakantie in Artis


Tijdens de meivakantie, van 26 april tot en met 5 mei, worden er elke dag verschillende activiteiten georganiseerd in Artis. Ontdek Artis in bloei, reis door het heelal en speur naar de mooiste vogelsoorten.

Normal_13981402700107_1

Wim Sonneveldprijs voor Flip Noorman


(Novum) - Flip Noorman en zijn band hebben met het programma Bellse Parese maandagavond de Wim Sonneveldprijs 2014 gewonnen. Dat heeft de organisatie van het Amsterdams Kleinkunst Festival bekendgemaakt. De Rotterdammer won het van medefinalisten Yvonne van den Eerenbeemt en Janneke Rinzema en Lisa Loeb van Matroesjka.

Normal_13981103060065_1

Sail Kampen trekt 230 duizend bezoekers


(Novum) - Ruim 230 duizend mensen hebben afgelopen paasweekeinde een bezoek gebracht aan Sail Kampen. Dat zijn er zo'n dertigduizend meer dan in 2010, toen de vorige editie werd gehouden. Dat laat de organisatie van het botenevenement maandagavond weten.

Normal_13980897300107_1

Succesvolle Pasen voor dagattracties


(Novum) - Dierentuinen, attractieparken en musea hebben een succesvol paasweekend achter de rug. Dat meldt de vereniging van attractieparken Club van Elf maandag. De bezoekersaantallen lagen maar liefst tussen de vijftig en honderdtachtig procent hoger dan vorig jaar.

Normal_13980874180065_1

Toeristen geven meer geld uit in paasweekeinde


(Novum) - Binnen- en buitenlandse toeristen en dagjesmensen hebben dit paasweekeinde bijna zevenhonderd miljoen euro uitgegeven. Dat is ruim tweehonderd miljoen euro meer dan vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag. Het bureau spreekt van een 'zeer goede' start van het toeristisch seizoen.

Normal_13980820000107_1

Een van de beste paasweekenden ooit voor Keukenhof


(Novum) - De Keukenhof in Lisse heeft een van de beste paasweekenden ooit beleefd. Dat meldt het park maandag. Ruim honderdduizend bezoekers kochten tijdens de paasdagen een kaartje voor het bloemenpark.

Normal_13980647350104_1

Kaiser Chiefs sluit Paaspop energiek af


(Novum) - Ingedutte bezoekers van Paaspop werden zondag gegarandeerd wakker door afsluiter Kaiser Chiefs. De band bracht een enorme hoeveelheid energie mee de tent in, waardoor de muzikanten het publiek direct mee hadden. Zanger Ricky Wilson stuiterde over het podium, zweepte de festivalgangers op en bracht de ene na de andere hit ten gehore.

NRG Recreatievacatures

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht