Nationale Recreatiegids

NRG Recreatienieuws

Normal_opening_constructie_zuiderzeemonument

Minister overhandigd tijdscapsule voor monument Zuiderzeewet


In Dronten heeft minister Ingrid Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vandaag een tijdscapsule overhandigd aan kunstenaar Bob Gramsma, die momenteel bezig is met een landschapskunstwerk dat honderd jaar Zuiderzeewet moet markeren. Dit meldt BHZNet.

Normal_estas_tonne__gitarist__gitaar

Gitaarvirtuoos Estas Tonne volgend jaar terug in Carré


Na zijn uitverkochte concert in 2017 komt gitaarvirtuoos Estas Tonne op vrijdag 29 Maart 2019 terug naar Koninklijk Theater Carré.  De Oekraïense gitarist, ooit begonnen als straatmuzikant, treedt tegenwoordig op in concertzalen over de hele wereld. Dit meldt evenementenorganisator Wigt International.

Normal_hybrid_coaster_untamed__achtbaan__walibi_holland__logo_

Bouw nieuwe achtbaan Walibi krijgt eigen videoserie


In Walibi Holland wordt binnenkort begonnen aan de ombouw van de houten achtbaan Robin Hood tot de hybrid coaster Untamed (een houten achtbaan met een stalen rail). Fans hoeven niks te missen: het pretpark uit Biddinghuizen gaat een heuse documentaireserie wijden aan de achtbaanombouw. Dit meldt de website Looopings.

Normal_dordrecht__rondvaartboot__grote_kerk

Gastvrij Nederland: stel Nationaal Regisseur Toerisme aan


Koepelorganisatie Gastvrij Nederland pleit voor een Nationaal Regisseur Toerisme om de enorme groei in Nederland op toeristisch vlak in goede banen te leiden. Dit meldt de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland.

Normal_rudi_en_freddie_liveshow__baslosekoot__de_correspondent

De Correspondent en Het Nationale Theater gaan live podcasts presenteren


Het journalistieke platform De Correspondent en Het Nationale Theater (HNT) gaan samenwerken. In aanwezigheid van publiek zullen ze live podcastprogramma's gaan presenteren. Dit meldt Het Nationale Theater.

Normal_benidorm__zwembad__toeristen__zon__vakantie

Failliet verklaard TravelBird komt in handen van Secret Escapes Group


Na eerder failliet te zijn verklaard maakt reisorganisatie TravelBird nu een doorstart. Dankzij een overname door de Britse Secret Escapes Group blijft de online aanbieder van reizen bestaan. Wel zal een groot deel van de ongeveer 270 werknemers zijn baan verliezen. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-180435

IDFA begint aan 31e editie


Met de film Kabul, City in the Wind van de jonge Afghaanse filmmaker Aboozar Amini opent vandaag in theater Carré de 31e editie van IDFA, het internationale documentairefestival in Amsterdam. De komende twaalf dagen zijn op diverse plekken in de hoofdstad zo'n driehonderd documentaires te zien.

Normal_rss_entry-180207

Jamai maakt comeback tijdens kerstshow


Jamai zal op vrijdag 21 december optreden tijdens Holland Zingt Kerst in Rotterdam Ahoy. Dat heeft producent MediaLane bekendgemaakt.

Normal_toverland__avalon__sevenum__limburg__achtbaan__bootjes__water

Toverland trekt twintig procent meer bezoekers, maar is toch teleurgesteld


Afgezet tegen 2017 zal Toverland aan het einde van dit jaar bijna twintig procent meer bezoekers hebben ontvangen, maar tot grote euforie leidt dit niet: het park had meer verwacht van de investering à 35 miljoen die recent werd gedaan. Dit meldt De Limburger.

Normal_haven_scheveningen__den_haag__boten

Toeristenbelasting havens en campings Den Haag blijft gelijk


De toeristenbelasting voor havens en campings in de gemeente Den Haag zal niet omhoog gaan. Bed & breakfasts (B&B's) en hotels in de Hofstad krijgen vanaf 1 januari 2019 wél te maken met een tariefverhoging, zij het een beperkte van één euro. Dit meldt Omroep West.

Normal_explore_the_north__promotiebeeld

Festival Explore the North kampt met tegenslagen


Het zit het literaire en muzikale evenement Explore the North, van 22 tot en met 24 november in Leeuwarden, niet mee. Een voorstelling van de Deense groep Between Music kan door ziekte van een van de bandleden niet doorgaan, en het talentenonderdeel Young Explorers staat op losse schroeven door logistieke problemen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_w_hotels__logo_

Undercoveroperatie ontmaskerd dealende portiers luxehotel Amsterdam


Het vijfsterrenhotel W, direct achter het Paleis op de Dam, bood wel een heel bijzondere service: wie een lijntje coke of een pilletje nodig had kon hiervoor terecht bij een drietal portiers. De zogeheten welcome ambassadors liepen tegen de lamp toen ze met undercover agenten bleken de dealen. Dit meldt AT5.

Normal_veluwe__zandduinen

Veluwe Express stopt met rijden


De proef met de Veluwe Express, een buslijn die toeristische accommodaties met binnensteden en attracties als Paleis Het Loo en de Julianatoren verbindt, is mislukt. Begin mei werd een uitgebreider netwerk in gebruik genomen, maar het gebruik daarvan bleef ver achter bij de verwachtingen. Dit meldt De Stentor.

Normal_rss_entry-180124

Noordbrabants Museum toont jonge Sluijters


Het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt vanaf zaterdag het vroege werk van Jan Sluijters (1881-1957) voor het voetlicht. "We laten zien hoe hij zich onder invloed van de nationale en internationale moderne kunst ontwikkelde tot een toonaangevend modernist", belooft het museum.

Normal_rss_entry-180175

Kruimeltje keert na 20 jaar terug op witte doek


Filmproducent Rick Engelkes gaat na twintig jaar een vervolg maken op de hitfilm Kruimeltje uit 1999. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. De opnames moeten begin volgend jaar plaatsvinden; het is de bedoeling dat de nieuwe Kruimeltje in februari 2020 in de bioscopen t...

Normal_rss_entry-180035

Artiesten eren Annie M.G. Schmidt in Carré


Bekende artiesten brengen vandaag en morgen een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in het Amsterdamse theater Carré. Tijdens de voorstellingen komen de gedichten, liedjes, radio-, televisie- en theaterwerk van de beroemde schrijfster voorbij.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht