NRG Recreatienieuws

Logo_summernights_logo_walibi

Walibi Summer Nights: een Overdosis Zomer!


30 juli en 6 & 13 augustusHoe ziet jouw ideale zomerdag eruit? Chillen in het gras met een cocktailtje, je longen uit je lijf gillen in een vette ride of ga je liever uit je dak op dance beats? Je hoeft niet te kiezen, want op Walibi Summer Nights krijg je het gewoon ALLEMAAL.... en nog een beetje meer.

Normal_14062347670107_12

Vrijdag drukste dag op Schiphol


(Novum) - Vrijdag wordt naar verwachting de drukste dag dit jaar op Schiphol. Ongeveer 190 duizend aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers doen dan de luchthaven aan. Wachtende reizigers worden dit keer echter niet getrakteerd op het traditionele entertainment op Schiphol. Dat blijft vanwege de vliegramp uit.

Logo_dolfinarium_dolfijnentrainer

Dolfinarium op zoek naar dolfijnentrainers


Dagelijks ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk sollicitatiebrieven voor een van de meest begeerde banen ter wereld, dolfijnentrainer. Zelfs als er geen vacature openstaat. Deze zomer kan elke gast solliciteren door mee te doen aan de wedstrijd: Ik word dolfijnentrainer. De winnaars worden voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Voor ...

Normal_14061857990032_1

Grandmaster Flash naar Magneet Festival


(Novum) - Grandmaster Flash, een van de pioniers van hiphop, komt volgende maand naar Amsterdam. De dj staat op 23 augustus op Magneet Festival. "Deze founding father van de hiphop en initiator van allerlei trucjes met platen, is met zijn 56 levensjaren nog lang niet uit de mode", aldus de organisatie.

Normal_reddingsvlot

Twee mensen van zinkend schip gehaald


(Novum) - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft donderdagochtend voor de kust van Ameland twee mensen uit het water gered. Ze waren in een reddingsvlot gestapt nadat hun jacht in aanvaring kwam met een boei. Het schip was dusdanig beschadigd dat het begon te zinken, meldt de kustwacht.

Normal_nijmegen-300x200

Eerste editie Nationaal Congres Evenementen (NCE) in 2014 in Nijmegen


Het Nationaal Congres Evenementen (NCE) is een nieuw congres over publieksevenementen dat op 20 november 2014 voor het eerst zal plaatsvinden. De eerste editie van NCE zal gehost worden door gemeente Nijmegen, de Vierdaagse-stad van Nederland.

Normal_scheepvaartmuseum_1198_web-300x200

Scheepvaartmuseum; geen spijt van recreatieve koers


(Pretwerk) - Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam gaat, om in scheepvaarttermen te blijven, door een periode van zwaar weer. Voor 11 medewerkers werd onlangs ontslag aangevraagd bij het UWV; een directe consequentie van een noodzakelijke bezuinigingsoperatie. Het Parool kopte kort daarna: ‘De pretparkformule van het Scheepvaartmuseum heeft gefaald...

Logo_anner_bijlsma_cellist

Eye komt met minifestival rond cello


(Novum) - Eye in Amsterdam houdt in september het minifestival Cello & Film. Tijdens het festival zijn onder meer stomme films te zien die live worden begeleid door cellisten. Het festival wordt gehouden in aanloop naar de Cello Biënnale Amsterdam in oktober.

Normal_diergaarde_blijdorp_fotobeleving

Ooit een ijsbeer gekust? Of liever op de foto met Bokito?


Na een korte afwezigheid van de fotoservice is Diergaarde Blijdorp onlangs gestart met een nieuw fotoconcept, bestaande uit twee unieke elementen: de Fotobeleving en de In-park fotografie. Het Rotterdamse bedrijf Mr.  Greenscreen is de eerste in Nederland die op deze wijze en met deze vooruitstrevende technologie werkt.

Logo_art_carnivale_2014

Art Carnivale B(el)eeft Groningen!


Vrijdag 18 juli, zaterdag 19 juli en zondag 20 juliART CARNIVALE is als jaarlijks terugkerend festival een begrip geworden door een levendige combinatie van kunstzinnige veelzijdigheid, vorm gegeven door een groep van ca. veertig vaste medewerkers die een programma in elkaar zetten dat vol staat van contrasten. Het festival biedt een kleurrijke ...

Normal_kinderen_in_museum_1814_provincie_gelderland

Eén miljoen extra voor cultuursector in Provincie Gelderland


Provinciale Staten van Gelderland hebben op 9 juli een motie aangenomen waarmee zij verzoeken een derde tender uit te schrijven voor de thema's podiumkunsten, beeldende kunst en festivals. Zij geven aan dat voor de begroting van 2015 een subsidiebedrag beschikbaar moet worden gesteld van een miljoen euro dat besteed kan worden in 2015 en 2016.

Normal_goudwanggibbon_foto_artis_ronald_van_weeren

Goudwanggibbon geboren in Artis


In Artis zwieren aan het eind van de Papegaaienlaan sinds kort niet twee, maar drie goudwanggibbons over het Gibboneiland. Na een draagtijd van zeven maanden, is er afgelopen zondagochtend een gibbonjong geboren. Het jong drinkt al goed bij de moeder en maakt een sterke indruk. Het geslacht is nog niet bekend. De goudwanggibbon is een bedreigde ...

Normal_oostvaardersplassen_de_nieuwe_wildernis__fietsen_in_almere

Ontdek Almere op de fiets!


Het is zomer! Heerlijk om de fiets te pakken en de prachtige natuur en architectuur van Almere te ontdekken.

Normal_almere_veertje

Hop-on Hop–off Almere!


Wil jij Almere eens op een bijzondere manier aan je familie en vrienden laten zien? Maak dan een rondvaart met Almere Veertje.

Logo_grafiek_nederland_hittegolf

Nationaal hitteplan van kracht


(Novum) - Het Nationaal hitteplan is donderdag voor het hele land in werking getreden. Iedereen moet genoeg drinken, inspanning vermijden, zorgen voor koelte en alert zijn voor verbranding van de huid. Dat melden het RIVM en het KNMI.

Normal_14055988220072_1

Noord-Koreaanse kunst in Drents Museum


(Novum) - Het Drents Museum toont volgend jaar werken van Noord-Koreaanse schilders in staatsdienst. De figuratieve werken, die een utopisch beeld geven van de dictatuur, komen uit de periode 1960 tot en met 2000. "De tentoonstelling laat zien dat kunst niet vrijblijvend is in Noord-Korea, maar altijd ten dienste staat van de Leider", schrijft h...

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht