NRG Recreatienieuws

Normal_noorderzon_2014_vijver_noord

'Menselijke' 24e editie van Noorderzon eindigt met zonnige dag


De 24e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is voorbij. Het festival trok in elf dagen tijd 135.000 bezoekers naar het gratis toegankelijke festivalterrein in het Noorderplantsoen en naar de vele DownTown-locaties in de binnenstad van Groningen. Het avontuurlijke programma van Noorderzon is onverminderd goed bezocht, ongehind...

Normal_14095647970071_1

Katy Perry geeft extra concert in Ziggo Dome


(Novum) - Katy Perry geeft nog een optreden in de Ziggo Dome. "Amsterdam, raad eens. Ik heb een tweede concert voor jullie toegevoegd op 10 maart", twitterde de Amerikaanse zangeres maandag. Het concert op 9 juli is al uitverkocht. kaarten voor 10 maart zijn vrijdag vanaf 10.00 uur te koop.

Normal_strandweer

Zomer vanaf woensdag terug


(Novum) - Na een aantal herfstachtige weken is volgende week de zomer terug in Nederland. Mogelijk loopt het kwik woensdag al op tot boven de zomerse grens van 25 graden. Donderdag wordt het met 27 graden vervolgens nog warmer, verwachten de meteorologen van weeronline.nl.

Normal_14094967160072_1

Twintigduizend kilo afval van stranden gehaald


(Novum) - Vrijwilligers hebben in augustus ruim twintigduizend kilo aan afval van het hele Noordzeestrand gehaald. Dat heeft de Stichting De Noordzee zondagmiddag bekendgemaakt. Het record van vorig jaar werd half augustus verbroken. Vorig jaar werd zeven ton afval van de stranden verwijderd.

Normal_14093084470031_2

Ben Howard geeft extra concert in Amsterdam


(Novum) - Ben Howard blijft in december nog even plakken in Amsterdam. De Britse singer-songwriter staat niet alleen op donderdag 18 maar ook op vrijdag 19 december in de Heineken Music Hall. Howard maakte het extra concert vrijdag bekend via Facebook.

Normal_14093015100107_1

KNMI: koudste augustus in twintig jaar


(Novum) - Door een serie 'zeer koele dagen' is de maand augustus met een gemiddelde van ongeveer 16,1 graden de koudste in meer dan twintig jaar. Dat meldt het KNMI vrijdag. Augustus is ook de eerste maand sinds december vorig jaar met een lagere gemiddelde temperatuur dan normaal.

Normal_14092151350072_2

Rijksmuseum verhoogt entreeprijs


(Novum) - De entree voor het Rijksmuseum kost vanaf 1 november 17,50 euro voor volwassenen. De prijsverhoging van 2,50 euro is gebaseerd op de opening van de Philipsvleugel en inflatiecorrectie. Dat bevestigt een museumwoordvoerder donderdag.

Normal_dolfinarium_01

Interview Marloes Boeijen, dolfijnentrainster bij het Dolfinarium:


Niets in het leven is onmogelijk. Marloes Boeijen (25) kan dat bevestigen. Zij droomde er bijna haar hele leven van om dolfijnentrainer te worden. In 2010 en 2012 deed zij daarom mee aan een wedstrijd in het Dolfinarium, waarvan de winnaar een dag dolfijnentrainer mocht zijn. Ze zat in beide wedstrijden bij de laatste 10 en versloeg daarmee duiz...

Logo_betaald_parkeren_bord

'Plan voor betaald parkeren in natuurgebieden'


(Novum) - Natuurorganisaties werken aan een plan om betaald parkeren in te voeren in hun grootste recreatiegebieden. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. De krant heeft een rapport in handen dat in opdracht van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen is opgesteld.

Normal_zomerstrand

Volgende week kans op mooi nazomerweer


(Novum) - In de eerste week van september breekt vermoedelijk weer een zomerse periode aan. Vanaf dan wordt droog, zonnig en aangenaam warm weer verwacht, meldt weeronline.nl woensdag. De warme lucht wordt meegenomen door orkaan Cristobal, die komende dagen richting Europa trekt.

Normal_file_zomer_vakantie

Mooi weer zorgt voor 'pretparkfiles'


(Novum) - Het droge en zonnige weer zorgt er woensdag voor dat veel mensen een dagje uitgaan en het druk is op wegen naar pretparken. Vooral op de wegen richting de Efteling in Kaatsheuvel, Duinrell in Wassenaar en de Julianatoren in Apeldoorn loopt het vast, meldt de ANWB.

Normal_14090422600065_1

'Duizend miljard liter regen gevallen'


(Novum) - Het regengebied dat sinds maandagmiddag over het land trekt, zorgt in totaal voor zo'n duizend miljard liter neerslag. Dat beweert weeronline.nl dinsdag. Dat komt overeen met vierhonderdduizend olympische zwembaden.

Normal_14090317460065_1

Hardfietsers geweerd van Fries fietspad


(Novum) - Hardfietsers zijn sinds deze week niet meer welkom op een stukje fietspad in Franeker. Als ze harder dan 30 kilometer per uur rijden moeten ze de gewone weg op. Het gaat om een proef die het aantal ongelukken op fietspaden wil verminderen door snelle en langzame trappers van elkaar te scheiden, laat een woordvoerder van de Fietsersbond...

Normal_14090386940104_1

Ben Howard eind dit jaar weer naar Nederland


(Novum) - Ben Howard komt eind dit jaar weer naar Nederland. De Britse zanger staat op 18 december in de Heineken Music Hall. Dat heeft een woordvoerder van concertorganisator Mojo bevestigd. Howard treedt volgende week zondag al op tijdens het festival Into the Great Wide Open op Vlieland en staat een dag later in een uitverkocht Paradiso in Am...

Normal_natuur_kamperen

Natuurkampeerkaart komt los van Het Groene Boekje


Stichting Natuurkampeerterreinen, uitgever van Het Groene Boekje met de verplichte Natuurkampeerkaart, verkoopt dit jaar voor het eerst losse Natuurkampeerkaarten die zónder de bekende kampeergids kunnen worden aangeschaft. De informatie over de Natuurkampeerterreinen kan worden opgezocht in de gratis beschikbare Kamperen app.

Logo_noorderlicht_2014

Noorderlicht: An Ocean of Possiblities


Op zondag 31 Augustus a.s. start de 21e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, An Ocean of Possibilities. U bent tot en met 26 oktober van harte welkom in het Fries Museum en op de nevenlocaties, het Natuurmuseum Fryslân, Zaailand en de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dit jaar nemen meer dan 60 fotografen deel aan het fe stival...

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht