NRG Recreatienieuws

Logo_dauwpop_logo

Dauwpop na 20 jaar verplaatst


(Novum) - HELLENDOORN - Na twintig jaar vindt popfestival Dauwpop in 2016 niet plaats op Hemelvaartsdag. De organisatie van het festival in Hellendoorn ziet zich genoodzaakt van de traditionele dag af te wijken, omdat Hemelvaartsdag volgend jaar valt op 5 mei. Het evenement wijkt eenmalig uit naar zaterdag 28 mei.

Normal_andr__hazes

Martijn Fischer zingt Hazes-hit Concertgebouw


(Novum) - AMSTERDAM - Martijn Fischer zingt op dinsdag 30 juni hits van André Hazes in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Roxeanne Hazes verzorgt een gastoptreden. Het ingelaste concert op de geboortedag van Hazes maakt deel uit van de Robeco SummerNights, meldt het Concertgebouw.

Logo_selah_sue

Selah Sue komt naar Heineken Music Hall


(Novum) - AMSTERDAM - De Belgische zangeres Selah Sue geeft op 4 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte Mojo Concerts woensdag bekend. De kaartverkoop begint vrijdag.

Normal_parkpop_crowd_en_logo

Frans Bauer verrassend op Parkpop


(Novum) - DEN HAAG - Frans Bauer maakt op 28 juni zijn debuut op Parkpop in Den Haag. De zanger van het levenslied stond al enkele jaren op het verlanglijstje van de organisatie.

Logo_malaysia_airlines_logo

'Malaysia Airlines krijgt een nieuwe naam'


(Novum) - SUBANG (Novum) - Malaysia Airlines gaat zijn naam veranderen. Ook krijgen de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij, die vorig jaar twee vliegtuigcrashes te verwerken kreeg, een geheel nieuwe look. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Normal_deel_je_leven_joris_linssen

Miljoen kijkers voor serie over orgaandonatie


(Novum) - HILVERSUM - Ruim een miljoen kijkers hebben maandagavond afgestemd op Joris Linssen en zijn nieuwe programma Deel je leven. In de zesdelige NCRV-serie volgt Joris mensen die aan de vooravond staan van orgaantransplantatie.

Normal_bungalowbrand

Bungalowbrand in Holtens vakantiepark


(Novum) - HOLTEN - In een vakantiepark in Holten (Twente) heeft maandagavond een brand gewoed in een bungalow. Oorzaak was een schoorsteenbrand die was doorgeslagen naar de kap van de woning. Het huis heeft grote brand- en waterschade, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Normal_attractiepark_drouwenerzand

Drukte op attractieparken in pinksterweekend


(Novum) - AMSTERDAM - De attractieparken in ons land hebben in het pinksterweekend veel bezoekers getrokken. Mede door het goede weer op met name eerste pinksterdag stroomden de parken vol. Dat meldde Club van Elf maandag, waarbij achttien grote dagattractiebedrijven in Nederland aangesloten zijn.

Normal_06-polsbandjesactie_2015_alarm_kind_vermist

Start 06-polsbandjesactie vermiste kinderen


(Novum) - SCHEVENINGEN - In Scheveningen is maandag het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de politie en de Nederlandse Reddingsbrigade. Met de actie moet worden voorkomen dat kinderen deze zomer zoekraken op stranden en bij recreatieplassen. Maandag, tweede pinksterdag, is de Internationale Dag van het Vermiste Kind.

Logo_artzuid_2015_logo

Beatrix opent beeldenroute in Amsterdam-Zuid


(Novum) - AMSTERDAM - Prinses Beatrix opende vrijdag de beeldententoonstelling ARTZUID in het zuiden van Amsterdam. Langs de Apollolaan, de Minervalaan en de Zuidas is een 2,5 kilometer lange route uitgestippeld met sculpturen van 21 internationaal bekende hedendaagse kunstenaars.

Logo_eurovision_song_contest_2015_logo

Bijna miljoen kijken naar Songfestival


(Novum) - De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen is donderdagavond door 964.000 mensen bekeken. Zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Normal_vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes weer gewild


(Novum) - AMSTERDAM - Vakantiehuisjes zijn weer in trek bij particulieren als belegging. Dat komt door de lage rentestand, waardoor het aantrekkelijker wordt spaargeld in te zetten voor de aanschaf van een recreatiewoning. Dat blijkt uit een rapport van Bureau Stedelijke Planning, dat is gemaakt in opdracht van makelaarsvereniging NVM.

Logo_operadagen_rotterdam_logo

Operadagen Rotterdam weer van start


(Novum) - ROTTERDAM - Rotterdam staat de komende tien dagen weer in het teken van operamuziek. De Rotterdamse Operadagen kennen dit jaar opvallende uitvoeringen, zoals een opera op het dak van de Bijenkorf en een muziektheather in New Orleans-stijl onder de Van Brienenoordbrug.

Logo_eurovision_song_contest_2015_logo

Samenstelling finale 60e Songfestival bekend


(Novum) - Na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival donderdagavond is duidelijk hoe de finale van de zestigste editie van het liedjesevenement eruit ziet. De acts uit Litouwen, Polen, Slovenië, Zweden, Noorwegen, Montenegro, Cyprus, Azerbeidzjan, Letland en Israël wisten in de voorronde, met zeventien deelnemers, genoeg stemmen te ...

Normal_fries_museum_leeuwarden

Fries Museum krijgt half miljoen voor expo


(Novum) - ROTTERDAM - Het Fries Museum in Leeuwarden krijgt 500.000 euro van de Turing Foundation voor de realisatie van een tentoonstelling over de Brits-Nederlandse schilder Lourens Alma-Tadema (1836-1912). Deze zogeheten Turing Toekenning is donderdagavond uitgereikt in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het Stedelijk Museum Alkmaar ...

Normal_rotterdam_centraal

Rotterdam Centraal wint architectenprijs


(Novum) - RIJSWIJK - Het Beste Gebouw van het Jaar is Rotterdam Centraal. Dat heeft de Branchevereniging van architectenbureaus (BNA) donderdag bekendgemaakt.

NRG Recreatievacatures

NRG Reisverzekering vergelijker

Top 3 goedkoopste reisverzekeringen

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht