NRG Recreatienieuws

Normal_achtbaan__zonsondergang

Redactie NRG om personeelsuitje gesloten


De redactie van de Nationale Recreatiegids heeft vrijdag 21 september haar jaarlijkse personeelsuitje. Ons kantoor is daarom de gehele dag gesloten.

Normal_rss_entry-172086

Controversiële Trump-film Moore sneller in bios


De nu al spraakmakende documentaire Fahrenheit 11/9 draait zaterdag 22 september eenmalig in tachtig bioscopen door heel Nederland. Dat heeft distributeur Splendid Films donderdag bekendgemaakt. De Amerikaanse release is op 21 september.

Logo_museum_mondial_volendam__logo_

Nieuw museum Volendam meteen op nummer 1


Nog populairder dan onderdompelen in de folklore van Volendam is een attractie die hier ver vanaf staat: een tentoonstelling van de Oekraïense kunstenaar Mikolay Syadristy, geheel gewijd aan microscopisch kleine miniaturen. De expositie is te zien in Museum Mondial, dat pas sinds een paar maanden open is, maar nu al weken op nummer 1 staat op de...

Normal_rss_entry-172130

Airbnb past onder druk Brussel beleid aan


Onder druk van de Europese Commissie en consumentenorganisaties gaat Airbnb zijn voorwaarden en prijzenbeleid transparanter maken. De internationale onlineverhuurder van privéaccommodaties was door Brussel op de vingers getikt omdat klanten vaak achteraf met allerlei kosten werden geconfronteerd. Dat is in strijd met de Europese consumentenregels.

Logo_studio_54__documentaire__escape_logo__bijgesneden_

Escape voor één nacht omgetoverd in mythische Studio 54


Wie de beroemde (en beruchte) nachtclub Studio 54 nog eens wil bezoeken hoeft niet terug in de tijd, en ook niet naar New York. Op 15 oktober verandert Club Escape in Amsterdam voor één keer in Studio 54, om de première van de gelijknamige documentaire te vieren. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-172099

'Judas geen Pistolen Paultje op het podium'


In de voorstelling Judas, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder, valt de naam Willem Holleeder niet één keer. "We noemen hem bewust niet. In de voorstelling spreken we over hij, hem of broertje. Juist dat maakt dat hij zo indringend aanwezig is", vertelt Margo Dames.

Normal_rss_entry-171771

Metropole Orkest krijgt miljoen subsidie erbij


Het is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de gemeente Hilversum gelukt het budget van het Metropole Orkest te verruimen. De twee hebben voor volgend jaar een aanvullende subsidie van één miljoen euro gereserveerd voor het befaamde orkest. Het ministerie neemt 750.000 euro voor zijn rekening, de gemeente de rest.

Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__logo_

Directeur Wildlands Emmen stapt per direct op


Algemeen directeur Frankwin Beers van Wildlands Adventure Zoo Emmen legt zijn functie per direct neer. Het dierenpark, dat gebukt gaat onder tegenvallende bezoekersaantallen, gaat op zoek naar een interim-directeur. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal_rss_entry-172007

Hazes overdonderd door uitverkochte Ahoy-shows


De concerten die André Hazes eind oktober geeft in Ahoy Rotterdam zijn allemaal uitverkocht. In drie dagen tijd komen nu bijna 45.000 mensen voor hem naar Rotterdam, zo maakte MediaLane woensdag bekend.

Normal_rss_entry-172087

Nicolas Cage gastprogrammeur Leids Filmfestival


Acteur Nicolas Cage is dit jaar gastprogrammeur voor het Leiden International Film Festival. De dertiende editie van het festival eert de acteur met een aan hem gewijde tentoonstelling in Film Museum Leiden. Daarnaast selecteerde Oscarwinnaar Cage zijn favoriete vijf films uit zijn lange en diverse carrière.

Logo_castlefest_winter_edition__logo_

Castlefest Winter Edition viert eerste lustrum in Keukenhof


Het fantasy festival Castlefest komt voor de vijfde keer met de zogeheten Winter Edition. Net als voorgaande jaren is de locatie de Keukenhof. Deze editie belooft 'nog magischer te worden dan voorgaande jaren', en vindt dit jaar plaats op 24 en 25 november. Dit meldt de website Entertainment Business.

Normal_rss_entry-171876

Trijntje viert 25-jarig jubileum eenmalig in Ziggo Dome


Trijntje Oosterhuis staat op 30 maart 2019 eenmalig met het Metropole Orkest in de Ziggo Dome Amsterdam. Het met prijzen overladen orkest zal die avond in een extra grote bezetting van zeventig musici Oosterhuis begeleiden voor het concert waarmee zij haar 25-jarig jubileum viert.

Logo_efteling__caro__logo__2

Met nieuwe show Caro wil Efteling zich internationaler profileren


Afgelopen weekend ging in het theater van de Efteling de nieuwe show Caro in première. Een ambitieuze voorstelling waarmee de Efteling zich internationaler wil profileren, om zo ook een buitenlands publiek aan te trekken. Dit meldt het Belgische dagblad De Standaard.

Logo_uniqlo__logo_

Komst Uniqlo naar Nederland van start met grote campagne


Volgende week vrijdag opent de Japanse kledingketen Uniqlo zijn eerste filiaal in Nederland. Het neemt zijn intrek in het voormalige pand van Forever21, tussen de Kalverstraat en het Rokin in Amsterdam. Om de komst naar Nederland onder de aandacht te brengen is een blik bekende Amsterdammers opengetrokken, die nu figureren in de campagne #ToANew...

Normal_rss_entry-171762

Duits campermerk Hymer in Amerikaanse handen


Het Duitse camper- en caravanmerk Hymer komt in handen van Thor Industries, de Amerikaanse eigenaar van camper- en caravanfabrikanten als Airstream en Dutchmen. Bij de deal is Hymer gewaardeerd op zo'n 2,1 miljard euro.

Normal_rss_entry-171885

Ook Medina Schuurman in boekverfilming Rafaël


Er wordt steeds meer bekend over de cast van de nieuwe Nederlandse film Rafaël. Ook Medina Schuurman, Beppe Costa en Reinout Bussemaker hebben rollen in het nieuwe drama van regisseur Ben Sombogaart, zo maakte distributeur Paradiso Films bekend. De film is vanaf 11 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht