NRG Recreatienieuws

Normal_rss_entry-176490

Musical The Lion King stopt ermee


In juli 2019 is The Lion King voor het laatst te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Stage Entertainment maakte donderdag bekend dat de musical er definitief mee stopt in Nederland.

Normal_rss_entry-176554

Delftse tijdreis naar Tachtigjarige Oorlog


Het is 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Dit historische feit gaat niet onopgemerkt aan Nederland voorbij. In het Rijksmuseum in Amsterdam is een grote tentoonstelling te zien over de oorlog, de NTR zendt een tv-serie over de periode uit en in Museum Prinsenhof in Delft is nu een tentoonstelling geopend over de rol van Willem v...

Normal_strand_domburg

Toename toerisme Domburg leidt tot Amsterdamse dilemma’s


De toename van het aantal toerisme zet niet alleen in Amsterdam de verhoudingen op scherp. Ook in het Zeeuwse Domburg gebeurt dit. Voor veel inwoners van de badplaats zijn de toeristen een vloek en een zegen tegelijk. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_dutch_design_week_2018__logo_

Dutch Design Week dit jaar in teken verantwoordelijkheid ontwerpers


Dit weekend begint de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Negen dagen lang staat de stad in het teken van dit designevenement, dat bijna vierhonderd exposities lezingen, seminars en presentaties omvat. Thema is dit jaar If not us, then who?, waarbij gefocust wordt op de verantwoordelijkheid die ontwerpers dragen. Dit meldt de Dutch Design Week.

Normal_planetarium

Primeur Artis: albumpresentatie en virtual reality in Planetarium


Op 23 november presenteert Jacco Gardner zijn nieuwe album Somnium in het Planetarium van Artis. Tegelijk zal Thijs Biersteker zijn virtualrealitykunstinstallatie Volverium synchroon aan de muziek laten bewegen. Een novum voor Artis, waar voor het eerst een optreden in deze vorm plaatsvindt. Dit meldt muziekmagazine OOR.

Normal_rss_entry-176675

Nederlandse film doet het weer goed in bios


Het bioscooppubliek weet de Nederlandse film weer te vinden dit najaar. Voor het eerst in lange tijd staan er weer drie titels van vaderlandse bodem in de top 10 van best bezochte bioscoopproducties. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse theaters.

Normal_anna_frank_huis__interieur

Koning opent vernieuwd Anna Frank Huis


Koning Willem-Alexander opent donderdag 22 november het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam. Dit doet hij samen met jongeren die zich inzetten tegen vooroordelen en discriminatie. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-176003

Drents Museum presenteert bijzonder zwaard


Het Drents Museum heeft een bijzonder zwaard gepresenteerd van ongeveer 3.600 jaar oud. Het gaat om een zwaard uit de bronstijd dat in de Drentse plaats Echten werd gevonden en expres is verbogen. In heel Nederland is slechts een aantal vergelijkbare vondsten bekend, zo meldt het museum.

Normal_rss_entry-176379

Festivals strijden samen tegen wegwerpplastic


Op het Amsterdam Dance Event (ADE) is gisteren de campagne Plastic Promise gelanceerd, om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren.

Normal_tolhuistuin_exterior

Cultureel ondernemers vrezen einde Tolhuistuin door forse huurverhoging


De Tolhuistuin in Amsterdam-Noord vreest voor haar voortbestaan. De culturele broedplaats naast filmmuseum EYE lijkt aan haar eigen succes ten onder te gaan: "Als de toeristen komen, komen de vastgoedmensen ook." Dit meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

Normal_female_metal_event

Female Metal Event heeft het moeilijk, maar blijft bestaan


Afgelopen weekend werd rockfestival FemMe voor het laatst in Eindhoven georganiseerd. Het festival dat zich richt op de 'metal vrouw' trok te weinig bezoekers om uit de kosten te komen. Volgend jaar wordt het evenement daarom op een goedkopere locatie georganiseerd, in een andere vorm. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Normal_screams__hellendoorn__halloween

Directeur Hellendoorn met dood bedreigd wegens Halloweenevenement


René Peul, directeur operationele zaken van Avonturenpark Hellendoorn, heeft doodsbedreigingen ontvangen aan zijn adres vanwege het Halloweenevenement Screams dat het park op 19 en 26 oktober organiseert. Met name het onderdeel de Duivelskerk leidt tot veel woede onder christenen. Dit meldt dagblad Tubantia.

Normal_rss_entry-176401

Musical over zinloos geweld beroofd van decor


Het gezelschap van Fataal de musical, die gaat over zinloos geweld, is bestolen. Ergens tussen zondag en woensdag hebben dieven de bestelbus ontvreemd, met daarin het decor, de kostuums, het licht en de geluidsapparatuur.

Normal_rss_entry-176375

Michael Jackson-show in maart terug in Nederland


De internationale show Thriller Live keert in maart terug naar Nederland. De twee shows die komende week in het RAI Theater in Amsterdam worden gespeeld, zijn volledig uitverkocht. Daarom zijn er op 1 en 2 maart drie extra shows te zien.

Normal_rss_entry-176300

Baas Herinneringscentrum Westerbork stopt


Dirk Mulder stopt volgend jaar als directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hij gaat met pensioen, na meer dan dertig jaar bij het centrum.

Normal_flevoland_van_boven__windmolens__nieuw_land__landbouw__zee__meer

Subsidie voor ondernemers om ‘Verhaal van Flevoland’ te vertellen


De jongste provincie van Nederland wil bezoekers graag het 'unieke en onderscheidende karakter van Flevoland laten ervaren'. Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector die denken hier een bijdrage aan te kunnen leveren, kunnen daar nu subsidie voor aanvragen. Dit meldt weekblad De Noordoostpolder.

NRG Video

NRG Nieuwsoverzicht

NRG Vacatureoverzicht