Normal_5517

BAKOE (ANP) - Met haar enorme indianentooi, blauwe jurk en sexy achtergrondmuzikanten staat Joan Franka donderdagavond op het podium van de Crystal Hall in Bakoe, Azerbeidzjan. De 22-jarige Rotterdamse hoopt met haar zelfgeschreven nummer You and Me een plek in de finale van het 57e Eurovisiesongfestival te bemachtigen.

In totaal strijden donderdag 18 acts om de stem van de tv-kijker en de vakjury. De tien kandidaten met de meesten punten gaan door naar de finale, die zaterdagavond op het programma staat. Als Joan genoeg felbegeerde 'douze points’ weet binnen te slepen, is zij de eerste Nederlandse artiest in 8 jaar in de finale van het liedjesfestijn.

Joan is donderdag in de halve finale als derde aan de beurt. Ze gaat de strijd aan met acts uit onder meer Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Zweden en Turkije. Dinsdag namen al 18 andere landen het tegen elkaar op in de eerste halve finale.

De TROS zendt de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival live uit, vanaf 21.00 uur op Nederland 1. Daniël Dekker en Jan Smit verzorgen het commentaar. De Nederlandse tv-kijker mag donderdag voor het eerst zijn stem uitbrengen, maar niet op Joan.