Normal_rss_entry-148175

AMSTERDAM - De tuin van Slot Zeist wordt deze zomer een stukje gevaarlijker als het aan de Ashton Brothers ligt. Hun fantasieland Ashtonia moet bezoekers dit jaar doen denken aan de zuidelijke staten van de VS. "We hebben geen Mississippi tot onze beschikking, wel een slotgracht", zegt Pim Muda in het AD. "Kijken of we er een paar krokodillen in kwijt kunnen."

Pim, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans - samen de theatergroep Ashton Brothers - deden voor de tweede editie van Ashtonia inspiratie op in New Orleans. "We trekken als het ware een cirkel rond de Golf van Mexico, inclusief Cuba en de zuidelijke staten van Amerika", zegt Pim over de compleet nieuwe show, die van 1 juni tot en met 15 juli ruim 30.000 bezoekers naar Zeist moet lokken. "We willen de sfeer creëren van een Mexicaans dorpsplein. Het buitenleven, eten aan lange tafels, een varken aan het spit, echt het zomerse gevoel", vult Friso aan.

Net als vorig jaar willen Pim, Joost en Friso alle bezoekers persoonlijk welkom heten. "We zijn tenslotte gastheren", vindt Joost. "Het is óns land en dan wil je je bezoekers hoogstpersoonlijk welkom heten. En in de ogen kijken." Volgens Friso stellen de bezoekers een handdruk van het trio op prijs. "Mensen vinden dat leuk. Ze hebben ons in het theater of in commercials voor Ashtonia op tv gezien. En we komen ze, op het terrein en in de circustent, weer tegen. Soms schuiven we aan bij het eten, of maken we gewoon een praatje. In Ashtonia mag alles, niets hoeft."