Logo_rss_entry-144462

AMSTERDAM - Ilse DeLange viert dit jaar het twintigjarig bestaan van haar debuutalbum World Of Hurt met een speciaal concert in Theater Carré in Amsterdam. De zangeres speelt de plaat dan eenmalig integraal. Het optreden op 23 juni wordt Ilse's eerste solo-optreden sinds 2015.

"Voor mij wordt dit een bijzondere avond", zegt Ilse. "Niet alleen sta ik sinds jaren weer met mijn eigen band op het podium, maar het is ook speciaal om alleen de nummers van World Of Hurt te spelen. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om dit dierbare album met iedereen te vieren."

Ilse bracht eind juli 1998 World Of Hurt uit en legde daarmee de basis van haar inmiddels twintig jaar durende carrière. Het album, met daarop hitsingles als I'm Not So Tough, I'd Be Yours en World Of Hurt, ging destijds meer dan 500.000 keer over de toonbank, goed voor vijf keer platina.

De laatste jaren was Ilse vooral bezig met andere projecten zoals The Common Linnets, The Voice Kids en haar rol in de Amerikaanse tv-serie Nashville. Dit jaar verschijnt nieuw solowerk.

De kaartverkoop voor de show in Carré begint vrijdag.