Normal_rss_entry-127400

HILVERSUM - Zanger Waylon gaat inderdaad voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival. Dat heeft AVROTROS bekendgemaakt. Zijn naam zong al de hele ochtend rond nadat de omroep een YouTube-filmpje had verspreid.

In 2014 deed Waylon ook mee aan het Eurovisiesongfestival, toen met Ilse DeLange in de gelegenheidsformatie The Common Linnets. Met hun liedje Calm After The Storm eindigde het duo toen als tweede, na Conchita Wurst uit Oostenrijk met het winnende liedje Rise Like A Phoenix.

Met welk lied Waylon in mei volgend jaar afreist naar de Portugese hoofdstad Lissabon is volgens een woordvoerster van de omroep nog niet bekend. ,,Hij gaat het schrijven met het songfestival in zijn achterhoofd. Hij wil met het beste liedje gaan en staat daarom ook open voor nummers van andere songwriters'', zegt de woordvoerster van AVROTROS.

Ze laat weten dat Waylon het ontzettend leuk vindt dat hij opnieuw is gevraagd. ,,Nu hij als solo-artiest gaat, zien we dat als totaal iets anders dan vorige keer toen hij deel uitmaakte van het duo The Common Linnets. Waylon is super veelzijdig. Hij kan heel veel. Qua act kunnen we nog alle kanten met hem op." De omroep gaat de komende maanden met Waylon en zijn team aan het nummer en de act werken.

Het Eurovisiesongfestival telt volgend jaar 42 deelnemers. Vorig jaar deed namens Nederland OG3NE mee. De 63e editie van het Songfestival vindt plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames.

Het Songfestival is op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei.