Normal_rss_entry-127465

HILVERSUM - Annemieke Schollaardt blijft in de middaguren te horen op NPO Radio 2. Ze hoeft niet naar de avond te verhuizen. Dit blijkt uit de radioprogrammering voor 2018 die de NPO donderdag aankondigde.

Aanvankelijk dreigde Annemieke plaats te moeten maken voor Rob Stenders. Maar beide radio-sterren verdelen vanaf januari de middaguren op Radio 2. Rob Stenders vult het blok tussen 14.00 en 16.00 uur van maandag tot en met donderdag en Annemieke Schollaardt krijgt dit tijdstip van vrijdag tot en met zondag toebedeeld. Bij afwezigheid vervangen ze elkaar.

Paul Rabbering (KRO-NCRV) is vrijdagavond tussen 22.00 en 22.00 uur te horen, waarna Rob Stenders tot middernacht verzoeknummers van luisteraars draait.

Annemieke stapte op 1 september over naar Radio 2 nadat ze elf jaar bij 3FM verschillende programma's had gemaakt. Ze nam de plek in van Rob Stenders in de middaguren tussen 14.00 en 16.00 uur. In oktober maakte de NPO bekend dat Rob Stenders voor zijn nieuwe werkgever BNNVARA terug kan keren naar de middag van Radio 2 en dat Annemieke daarom met ingang van het nieuwe jaar naar de avond zou verhuizen. De AVROTROS ging in beroep tegen het NPO-besluit om Annemiekes programma al na een paar maanden naar de avonduren te verplaatsen.

Stefan Stasse is blij dat hij in de avonduren op Radio 2 blijft te horen. ''Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat er nu duidelijkheid is voor het programma en de luisteraars. De afgelopen weken hebben we duizenden hartverwarmende reacties gekregen van luisteraars. Dat was een enorme steun. Ik ben blij voor mezelf, en mijn directe collega’s, maar vooral blij voor onze luisteraars dat De Staat van Stasse gewoon blijft op Radio 2."