Logo_rss_entry-122935

BRUSSEL (ANP) - Het aantal luchtvaartpassagiers is in augustus iets minder hard gegroeid dan in juli, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACI Europe. De groei van de bij de organisatie aangesloten luchthavens buiten de Europese Unie viel verder terug dan binnen de EU. Desondanks waren de cijfers sinds de eeuwwisseling nog nooit zo goed.

De totale Europese reizigersgroei kwam in augustus uit op 8,7 procent. Een maand eerder was dat nog bijna een procent meer.

Schiphol groeide met 6 procent en is na de luchthavens Heathrow en Charles de Gaulle het derde vliegveld van Europa met bijna 6,8 miljoen reizigers. Van de vijf grote luchthavens groeide Istanbul-Atatürk met bijna 11 procent het snelste. Heathrow, waar de groeiruimte beperkt is, zag het aantal reizigers met bijna 2 procent toenemen.

ACI Europe wijst erop dat de luchtvaart in met name Rusland en Turkije weer doorgroeit. Dat gaat volgens de organisatie niet ten koste van de groei in de rest van Europa. Wel verwacht de organisatie door de faillissementen van Alitalia, Air Berlin en Monarch dat de groei in de komende maanden verder afvlakt. Ook de problemen bij Ryanair hebben hun impact.