Foto: DigiDaan

In de meivakantie van 22 april tot en met 7 mei is er in NEMO Science Museum van alles te beleven. In extra workshops teken je bijzondere patronen met de NEMO tekenmachine en ontdek je hoe je jouw zelfgemaakte vliegtuig het langst laat vliegen. Of je bouwt je eigen kettingreactie en laat je inspireren door de spectaculaire en populaire NEMO kettingreactie show. Ook kan je mee doen aan een echt wetenschappelijk onderzoek in Science Live waarin je ontdekt hoe populair je bent.

Werk mee aan echt wetenschappelijk onderzoek
In Science Live ervaren bezoekers van NEMO in de praktijk hoe onderzoek werkt en leveren zo een bijdrage aan de wetenschap. De hele meivakantie zijn wetenschappers van Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam aanwezig in NEMO. Zij onderzoeken wat kinderen populair maakt. Bezoekers kunnen meedoen aan een ‘populariteits-spel’ waar ze een eigen persoonlijk profiel aanmaken. Wat voor soort persoonlijkheid hebben populaire kinderen? Hoe denken zij over zichzelf? En hoe gaan ze om met anderen?

Tulpenregenboog op het dak
Op het dak van NEMO vind je in de meivakantie een bonte tulpenregenboog. Het gratis toegankelijke dakplein van het science museum is ook dit jaar weer decor van het Amsterdamse Tulp Festival. De bloemenzee is te bewonderen zolang de tulpen bloeien.

Persbericht NEMO