Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

OverUIT platform verbindt Overijssel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Uitgaansplatform OverUIT gaat alles wat Overijssel te bieden heeft op het gebied van vrije tijd bundelen op één plek. Overijssel heeft veel mooie parels, maar nog geen ketting. Het verbinden, verrijken en delen van unieke content is de service die Gastvrij Overijssel gaat bieden aan Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche én aan inwoners en gasten. Dat is 9 maart in Dalfsen bekendgemaakt tijdens het Toerisme- en Vrijetijdscongres Overijssel, georganiseerd door Gastvrij Overijssel en de provincie Overijssel.

Martin Maassen, vanuit RECRON als voorzitter verbonden aan de netwerkorganisatie Gastvrij Overijssel, lanceerde het initiatief als afsluiting van het congres. “Gastvrij Overijssel legt met het platform de rails voor een unieke samenwerking zodat Overijsselse ondernemers in de vrijetijdsbranche de trein kunnen laten rijden. Want samenwerken wordt voor ondernemers een stuk makkelijker als er één plek is waar alle toeristische en vrijetijdsinformatie samenkomt. En juist het samenwerken willen we stimuleren om gasten en inwoners maximaal te bedienen met dagjes uit, evenementen, muziek, theater, musea, arrangementen en mooie routes om te wandelen, fietsen en varen.”

Samenwerking Gastvrij Overijssel en RTV Oost
Gastvrij Overijssel gaat per april 2017 het platform beheren in afstemming met RTV Oost. RTV Oost blijft mediapartner. De regionale omroep heeft via radio, tv en web en app een groot bereik. Bovendien is RTV Oost vanuit de publieke functie betrokken bij de verslaglegging van sportieve en culturele evenementen. Meer doen met deze mooie beelden en meer doen met alles wat we in Overijssel organiseren ligt voor de hand. “Een voorbeeld is de Strongmanrun”, zegt Maassen. “Het evenement haalt in één weekend meer dan 60.000 bezoekers naar Hellendoorn en Nijverdal. Deze bezoekers komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Tijdens hun aanwezigheid willen wij ze optimaal voorzien van relevante informatie. Welke fietsroutes vind je rondom het parcours, wat zijn de mooiste kijkplekken? Maar we willen ze ook inspireren nog eens terug te komen voor één van de andere evenementen in Overijssel of voor een langer verblijf in één van onze mooie gebieden.”

Platform
Marian Freriks, organisator van de Strongmanrun: “Het biedt zoveel kansen voor hotels, B&B’s, restaurants, cafetaria’s et cetera om met elkaar allerlei arrangementen samen te stellen voor al die tienduizenden bezoekers. Waar kan ik slapen, waar kan ik eten, wat is er nog meer te doen in het Strongmanweekend? Als we het voor elkaar krijgen om al die informatie samen te brengen op één platform, dan zijn we met elkaar heel goed bezig.”

Ondernemer Marcel Vlek van Landgoed de Holtweijde in Lattrop gebruikt OverUIT al langer voor zijn gasten. Hij is groot voorstander van een app die op basis van een locatie laat zien wat er in de directe omgeving is te doen. “Informatie samen brengen in de app maakt het voor de gasten heel makkelijk om het verblijf helemaal te plannen. Van de overnachting bij ons tot een bezoek aan een recreatiepark, museum of wat dan ook. Als we samenwerken kunnen we een heel complete ervaring bieden. Dat is dan weer goed voor de gasten”, zegt Vlek. 

Bron: Recron.nl

 

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.