Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stefan van der Sande zingt vrijheid

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Troubadour Stefan van der Sande (58) treedt zaterdagavond 27 augustus in Zael in Meppel op met zijn programma New Beginnings. Hij zingt en deelt zijn persoonlijke levensverhalen met  zijn publiek. Zijn programma is daardoor een beleving, met zijn zelf geschreven liedjes als middel.

Bezoekster Annemiek Smies uit Renesse in Zeeland schrijft erover: “door gehoor te geven aan zijn verlangen om zijn eigen weg te gaan, is Stefan een kanaal waardoor het leven zelf mensen kan aanspreken en bereiken. In mijn leven en in de levens van de mensen om mij heen is er heel wat aan de hand. Regelmatig word ik geconfronteerd met allerlei levensvragen en het zoeken naar een weg.

Te midden van al dat tumult stond Stefan daar te zingen. Hij heeft het over al die zaken. Zingt over het opgeven van zijn zekerheden om de kleine smalle weg te gaan. Een weg zonder zekerheden die wel specifiek zijn weg is. Dat vond ik al ongelooflijk moedig. Hoe vaak hoor je niet dat mensen voortdurend andere dingen doen dan ze diep van binnen zouden willen. Zich onvrij voelen. Terwijl het leven een geschenk is dat je hebt gekregen om het verder te ontwikkelen op een manier die bij je past. Voor iedereen die een stukje verdieping zoekt, is het luisteren naar deze troubadour een verrijking”.

Stefan zag op zijn 13de een documentaire van het concert voor Bangladesh van Bob Dylan en George Harrison met "Blowing in the wind' and 'Just like a woman'. Toen begon een liefde voor gitaar en songs die nooit meer voorbij ging. Je hoort iets van Neil Young en Dylan in zijn songs, maar Stefan heeft zijn eigen folk stijl en melodielijnen ontwikkelt. Dromerig verhalen vertellen bij het vuur en vlammen in rock- of blues setting. Zijn gitaarspel is sprankelend en de mondharmonica klinkt onmiskenbaar als die van Dylan. De kracht van Stefan is de openheid die hij geeft over zichzelf en zijn belevenissen. Hij neemt je mee op zijn reizen en in zijn emoties.

Zael wil betaalbaar  zijn voor iedereen. Wie slecht bij kas zit en graag wil komen stuurt via de site van Zael  even een contactmailtje en Zael maakt een deal. Verder is een kaartje €8,00.  De programma’s van Zael worden gesponsord door de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis in Meppel.

Datum: zaterdagavond 27 augustus 2016
Zael open 19:30 uur; aanvang voorstelling 20 uur;
Locatie: Zael, Zuideinde 56 Meppel.
Kaarten: €8,00  via www.zael.nl of bij boekhandel Riemer Barth op de Wheem in Meppel.
Te krap bij kas? Mail voor een deal.
Op www.zael.nl staat uitgebreide informatie over het programma en de achtergronden.
Meer informatie: Adriaan Meij; Info@zael.nl.

Over Zael
Zael is een intiem kunsthuis en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel.  Telefoon: 0522 25 64 70, E-mail: info@zael.nl

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.