NRG Nieuws nieuws

Normal_rss_entry-167237

Nieuwe directeur voor ADE


Mariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Zij volgt Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van het ADE.

Normal_rss_entry-167186

Lowlands trapt vrijdag af met grote hiphopact


De 26e editie van muziekfestival Lowlands trapt vrijdag officieel af met een legendarische naam uit de hiphopscene. De Amerikaanse rappers van De La Soul staan in de vroege vrijdagmiddag op Alpha, het grootste podium. Het festival is met 55.000 verkochte entreekaarten al sinds mei uitverkocht.

Normal_rss_entry-167141

Scheveningen beleeft finale vuurwerkfestival


Het tweede weekeinde van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen barst vrijdagavond los. Nederland, België en Duitsland laten vanaf 21.45 uur zien wat ze aan spektakel hebben bedacht. Zaterdagavond treden China, Japan en Spanje aan.

Normal_rss_entry-167167

Leeuwarden in de ban van de reuzen


Lang hebben ze er in Leeuwarden naar uitgekeken en nu komen ze dan eindelijk: de drie reuzenpoppen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Hun wandeling door de stad moet een van de hoogtepunten van het evenement Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa worden.

Normal_rss_entry-167184

Michael Jackson-show komt naar Nederland


Thriller Live, een grote muziekshow over de carrière van Michael Jackson, komt in oktober terug naar Nederland. Het spektakel is op 17 en 18 oktober exclusief te zien in het Rai Theater in Amsterdam. De voorstellingen maken deel uit van een Europese tournee ter gelegenheid van de zestigste geboortedag van Jackson, eind augustus.

Normal_rss_entry-167047

Doorstart voor De Waard-tenten


Kampeermerk De Waard maakt een doorstart. De winkel die tenten van het merk verkoopt, dreigde de deuren definitief te moeten sluiten door het faillissement van eigenaar Vrijbuiter. Dat wordt voorkomen door de Nederlandse Sunshine Group. De groep, die ook andere kampeermerken bezit, neemt de zaak over.

Normal_rss_entry-167092

'Lowlandsbezoekers vroeger dan voorheen'


Veel Lowlandsbezoekers arriveren dit jaar eerder op de festivalcampings dan voorgaande jaren. Dat zegt een woordvoerder van het festival donderdagmiddag.

Normal_rss_entry-166980

Miss Montreal haalt Kensington naar Bierpop


Kensington staat in november op Bierpop, het festival van Miss Montreal. Dat maakte Sanne Hans, alias Miss Montreal, bekend in RTL Boulevard. "Ik ben supertrots dat ze komen! Het is de grootste band van heel Nederland en ze verkopen altijd alles uit. Dus die laatste kaartjes zijn hopelijk zo weg", aldus Sanne. "En ze sluiten af, dus ik kan einde...

Normal_rss_entry-166944

Festival Hilvarenbeek gaat gewoon door


Het driedaagse festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat zei een woordvoerder van de organisatie na overleg met de driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie).

Normal_rss_entry-166923

Comic Con Utrecht strikt Stranger Things-ster


Gaten Matarazzo, een van de hoofdrolspelers uit de hitserie Stranger Things, is dit jaar een van de blikvangers op de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. De vijftienjarige tienerster is zowel op 24 als op 25 november aanwezig, meldt de organisatie.

Normal_rss_entry-166921

Geen luchtverkeer op Schiphol door storing


Op Schiphol is geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Oorzaak is een storing bij de Luchtverkeersleiding, bevestigen woordvoerders van zowel die dienst als de luchthaven.

Normal_rss_entry-166914

Maatregelen Decibel Outdoor om actie politie


De gemeente Hilvarenbeek gaat woensdag met de organisatie van festival Decibel Outdoor in overleg over extra maatregelen die nodig zijn omdat de politie tijdens het evenement actie voert. De gezamenlijk politiebonden kondigden dinsdag aan dat de politie tijdens het festival komend weekeinde alleen uitrukt voor ernstige zaken.

Normal_rss_entry-166897

Mysteryland zo goed als uitverkocht


De komende editie van Mysteryland is zo goed als uitverkocht. Alle weekendkaarten zijn de deur uit en ook de losse dagkaarten zijn bijna allemaal weg. Alleen voor de zondag zijn er nog enkele dagtickets verkrijgbaar, zo laat de organisatie weten.

Normal_rss_entry-166861

Decibel Outdoor slachtoffer politieacties


Decibel Outdoor moet het komend weekeinde zonder politie-inzet zien te redden. De politiebonden voeren actie voor een nieuwe cao. Om de druk op de ketel te houden zijn er geen agenten bij het festival in de Beekse Bergen, kondigden de bonden dinsdag aan.

Normal_rss_entry-166846

Brabant in opkomst als wijnprovincie


Noord-Brabant wordt een steeds belangrijkere provincie voor de Nederlandse wijnproductie. Van alle grond bestemd voor de teelt van wijndruiven lag vorig jaar 13 procent in deze provincie. Dat was zeven jaar geleden nog 5 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_rss_entry-166797

Lowlandsbaas is blij dat hitte verdwenen is


Festivalbaas Eric van Eerdenburg is blij dat Lowlands niet in de afgelopen langdurige periode van hitte is gevallen. Voor veel festivalbezoekers was het anders te zwaar geworden, denkt hij.