NRG Nieuws nieuws

Logo_groene_knolameniet_amanita_phalloides_1

'Kinderen overleden na eten paddenstoelen'


KOPENHAGEN (ANP) - Het eten van giftige paddenstoelen heeft in Denemarken vermoedelijk het leven gekost aan twee kinderen. Negen andere gezinsleden moesten volgens de krant The Copenhagen Post worden overgebracht naar ziekenhuizen.

Logo_rss_entry-124384

Weinig problemen vakantieverkeer verwacht


DEN HAAG (ANP) - Terugkerend en vertrekkend vakantieverkeer kan vrijdag voor wat extra drukte op de wegen zorgen. De scholen in de noordelijke provincies gaan dit weekeinde met herfstvakantie. Voor het onderwijs in het midden en zuiden van het land zit het er weer op.

Logo_rss_entry-124423

Consumenten geven meer uit


DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben in augustus 2,3 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar geleden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is al vijf maanden op rij meer dan 2 procent, merkte het statistiekbureau daarbij op.

Logo_rss_entry-124425

NS maakt achteraf betalen mogelijk


UTRECHT (ANP) - De NS gaat achteraf betalen mogelijk maken voor particuliere reizigers. Daardoor hoeven reizigers geen saldo meer op hun ov-chipkaart te zetten. De NS gaat NS Flex, zoals de service heet, nog dit jaar met een kleine groep reizigers testen. In de loop van volgend jaar moet NS Flex gefaseerd mogelijk worden gemaakt voor reizigers.

Logo_rss_entry-124456

Sam Smith in mei naar Amsterdam


AMSTERDAM - Sam Smith doet voor zijn Europese tournee ook Amsterdam aan. De Britse zanger staat vrijdag 5 mei in Ziggo Dome, maakte MOJO bekend.

Logo_rss_entry-124454

Jacqueline Govaert sluit tour af in Paradiso


AMSTERDAM - Jacqueline Govaert geeft als afsluiting van haar clubtour een optreden in Paradiso. De zangeres, die vrijdag haar nieuwe album Lighthearted Years uitbracht, staat vrijdag 13 april 2018 in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel. Dat maakte ze bekend in de ochtendshow van Domien op 3FM.

Logo_rss_entry-124335

Actiedreiging bij Swissport op Schiphol


SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dat bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines. De medewerkers klagen over de hoge werkdruk bij hun werk aan de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

Logo_rss_entry-124346

Ombudsman en Vakantieman Frits Bom overleden


RIJSWIJK - Voormalig tv-presentator Frits Bom is donderdag overleden. Hij stierf na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo in Spanje, waar hij woonde. Daar zal ook in besloten kring afscheid van hem worden genomen. Zijn familie vraagt om privacy.

Logo_rss_entry-124334

Amsterdam trok in 2016 18 miljoen toeristen


AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam heeft in 2016 bijna 18 miljoen toeristen getrokken, tegen 11 miljoen in 2005. Dat berekende SEO Economisch Onderzoek in opdracht van de gemeente. Hoewel de drukte in de stad tot veel overlast leidt, levert het ook wat op. Volgens het wetenschappelijk instituut telde de hoofdstad vorig jaar 61.000 banen die verband hou...

Logo_rss_entry-124336

'ADE moet soort Biënnale worden'


AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdam Dance Event moet in de toekomst een plek worden waar landen hun muziekscene in aparte paviljoens kunnen presenteren. ,,Zoals op de Biënnale van Venetië'', zegt ADE-directeur Richard Zijlma. Zaterdag gebeurt dit al voor het eerst in Vondel CS, waar China een kijkje biedt in zijn nog onbekende en snel groeiende elek...

Logo_rss_entry-124318

Wildplukkers willen duidelijke regels


BEEK-UBBERGEN (ANP) - Wildplukkers willen dat gemeenten en natuurorganisaties gezamenlijk eenduidige regels opstellen over het meenemen van fruit, noten, kruiden en paddenstoelen uit de natuur. Nu verschilt het per gemeente en per natuurgebied wat wel en niet mag. Dat leidt tot wederzijdse irritatie en kan zelfs een boete van maximaal 4100 euro ...

Logo_illegale_prostitutie

Preventief beleid tegen prostitutie op vakantieparken


Op 2 oktober kwamen deskundigen bij elkaar rond het thema van illegale prostitutie om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Initiatiefnemer was Defence for Children – ECPAT Nederland. Duidelijk is dat de hotelsector al verder is met preventief beleid en dat door verschuiving in de markt vanuit het ‘waterbed-effect’ vakantieparken er ook in t...

Logo_rss_entry-124283

Veel vallende sterren in weekend


AMSTERDAM (ANP) - Komend weekend zijn veel vallende sterren te zien. Het gaat om de meteorenzwerm Orioniden. Op het hoogtepunt, in de nacht van zaterdag op zondag rond 6 uur 's ochtends, zijn dat er maximaal 37 per uur, ofwel één per anderhalve minuut. Dat meldt weerbureau Weeronline donderdag.

Logo_img_6435_kustpact

Recreatiepartners vol ambitie om bij te dragen aan uitwerking Kustpact


Eerder deze maand sprak de Tweede Kamer in een rondetafelgesprek met diverse belanghebbenden over de eerste ervaringen met het Kustpact. Ook RECRON was hiervoor uitgenodigd en deed de oproep om op alle bestuurlijke niveaus open te staan voor een hoog ambitieniveau van ondernemers die sneller willen innoveren en meer kwaliteit willen leveren dan ...

Logo_holland_boven_amsterdam_logo

Holland Boven Amsterdam bouwt langzaam uit


In de afgelopen periode is Holland boven Amsterdam definitief ondergebracht bij het Ontwikkelingsbedrijf NHN en heeft daarmee zijn bestuurlijke en organisatorische inbedding gekregen. Ook is de financiële basis voor vier jaar rond gekomen. Daarmee heeft het zuiden van de provincie (Amsterdam Marketing) een evenknie gekregen via Holland Boven Ams...

Logo_rss_entry-124134

Concerten Tino Martin razendsnel uitverkocht


DEN HAAG - De carrière van de Haagse volkszanger Tino Martin gaat nog steeds als een speer. Nadat de kaarten voor zijn concert in theater Carré in Amsterdam binnen vijf minuten waren uitverkocht, heeft hij nu ook het Haagse Circustheater in recordtijd vol. Dit concert was woensdag binnen enkele minuten uitverkocht.