NRG Nieuws nieuws

Normal_rss_entry-154778

Nieuwe Rembrandt trekt kleine 9000 bezoekers


Het nieuwe, aan Rembrandt toegeschreven schilderij dat sinds donderdag te bewonderen is in de Hermitage in Amsterdam heeft dit pinksterweekeinde "ondanks het mooie weer'' een kleine 9000 bezoekers getrokken. Normaal ontvangt het museum aan de Amstel in een pinksterweekeinde ongeveer 4500 bezoekers, zei een woordvoerder.

Normal_rss_entry-154806

Verstappen trekt 110.000 fans naar Zandvoort


Ruim 110.000 racefans zijn de afgelopen pinksterdagen naar het circuit van Zandvoort gekomen voor de Jumbo Racedagen. Daar gaf onder anderen coureur Max Verstappen demonstraties in zijn bolide van Red Bull.

Normal_rss_entry-154845

'Musea doen het goed maar zijn wel kwetsbaar'


De Nederlandse museumsector heeft er niet eerder zo goed voorgestaan. Het aantal musea met een nationale uitstraling is met vijf gegroeid tot 25 en de bezoekers stromen toe. Spraakmakende tentoonstellingen dragen flink bij aan die florissante positie, maar dat maakt de branche tegelijk ook kwetsbaar. Dat blijkt uit de zevende editie van het Cult...

Normal_rss_entry-154857

Ilse DeLange volgend jaar in Ziggo Dome


Ilse DeLange maakt volgend jaar haar debuut in de Ziggo Dome. De zangeres staat op zaterdag 2 februari in de Amsterdamse concerthal, kondigde ze dinsdag aan.

Normal_rss_entry-154862

Storing op Schiphol bij paspoort-poortjes


Schiphol kampt met een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole. De marechaussee probeert alle reizigers zo snel mogelijk langs de douane te krijgen.

Normal_rss_entry-154352

K-popband BTS komt naar Amsterdam


K-popband BTS komt naar Nederland. De zevenkoppige Zuid-Koreaanse boyband staat op zaterdag 13 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

Normal_rss_entry-154256

Arjen Lubach gaat op theatertournee


Arjen Lubach gaat met een eigen show langs de theaters toeren. Dat vertelde hij in M, de talkshow van Margriet van der Linden.

Normal_rss_entry-154148

Grote modenamen strijken neer in Arnhem tijdens State of Fashion 2018


Grote namen uit de wereld van de mode laten in juni en juli in Arnhem zien hoe zij eerlijker, schoner, duurzamer en toch luxueus willen gaan werken. Iconen als Vivienne Westwood, Stella McCartney, Iris van Herpen en Osklen werken mee aan het internationale mode-evenement State of Fashion 2018.

Normal_rss_entry-154154

Amsterdam verhardt aanpak overlast toerisme


Het Amsterdamse college in wording heeft zijn eerste actiepunt gelanceerd: het aanpakken van de negatieve gevolgen van toerisme. Het moment, aan de vooravond van het drukke pinksterweekend, is niet toevallig gekozen.

Normal_rss_entry-154001

Drie Red Bulls gelijktijdig op Zandvoort tijdens Jumbo Racedagen


De verwachte 100.000 toeschouwers van de Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort krijgen een uniek tafereel voorgeschoteld. Drie Formule 1-bolides van Red Bull Racing komen Eerste Pinksterdag tegelijk de baan op voor een demonstratie. Aan het stuur Max Verstappen, de Australiër Daniel Ricciardo en de Schot David Coulthard. Die laatste twee hebben d...

Normal_rss_entry-154007

Franse zangeres ZAZ nu ook naar Amsterdam


De ster van het nieuwe Franse lied ZAZ staat op 12 februari in de AFAS Live in Amsterdam. Haar concert in juni van dit jaar in Utrecht, haar eerste volledige concert in Nederland, was razendsnel uitverkocht.

Normal_rss_entry-153840

Boudewijn de Groot even baas in 'eng' theater


"Doodeng", vond Boudewijn de Groot de Haarlemse stadsschouwburg toen hij er als kind op weg naar de kleuterschool langs moest. Nu wordt hij 74 en komend seizoen gastprogrammeur van het theater, ter gelegenheid van het eeuwfeest.

Normal_rss_entry-153926

Rotterdamse nachtclub begint met livemuziek


Voormalig Idols- en Popstar-deelnemer Dewi Pechler is zondag de eerste artiest die live gaat optreden in nachtclub Villa Thalia in Rotterdam. De club aan de Kruiskade die sinds 2014 bestaat wil, naast dance-events, ook ruimte bieden aan livemuziek en nieuw muzikaal talent. Thalia vergelijkt zichzelf met Paradiso in Amsterdam, TivoliVredenburg in...

Normal_rss_entry-153940

Parkpop strikt Roy Ayers voor de vrijdagavond


Parkpop, dat tegenwoordig het hele weekend bestrijkt, trapt op vrijdag 22 juni af met Parkpop Downtown op diverse locaties in het centrum van Den Haag. Als grootste blikvanger heeft de organisatie de Amerikaanse jazzmuzikant Roy Ayers geprogrammeerd. De 77-jarige vibrafonist speelt die vrijdagavond met zijn band op het podium van het Paard.

Normal_rss_entry-153976

Amsterdam door ogen Van der Laan in expositie


De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan werkte nog tot vlak voor zijn dood aan een expositie over zijn stad. De tentoonstelling 'De Mooiste Stad - Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan' is vanaf 17 juni te zien in het Amsterdam Museum.

Normal_rss_entry-153958

Eerste begeleidingsband Prince naar Paradiso


The Revolution, ooit de eerste begeleidingsband van Prince, komt naar Amsterdam. Op zondag 10 februari geeft de groep een concert in Paradiso. Het is het enige concert in Nederland van de band die in de gloriedagen van Prince klassiekers als Kiss, Purple Rain, Let's Go Crazy, 1999 en Little Red Corvette speelde.