NRG Nieuws nieuws

Logo_picknick_in_natuur_fietsen_nbtc

RECRON neemt uitnodiging tot deelname aan toerismetop graag aan


Woensdagavond 14 maart sprak de Tweede Kamer weer verder over Toerisme nav het Algemeen Overleg op 7 maart jl. Het CDA en D66 stelden voor om een toerismetop te faciliteren vanuit het ministerie van Economische Zaken. RECRON juicht dit initiatief toe!Tijdens deze top, die gehouden zal worden in Overijssel moet ook de recreatiesector aanwezig zij...

Logo_rss_entry-145557

Ook Jeugd van Tegenwoordig op Parkpop


DEN HAAG - De Jeugd van Tegenwoordig, The Go! Team (hiphop) en The Dubbeez (reggae) zijn toegevoegd aan de line-up van Parkpop. Al bekend waren de komst van Bløf, rockband Bökkers en bluesrockband DeWolff. Het gratis festival is op zondag 24 juni in het Zuiderpark in Den Haag.

Logo_rss_entry-145559

Man opgepakt in Incastad om tonen achterwerk


LIMA (ANP) - Een 26-jarige Nederlander is weggestuurd van de ruïnes van de Incastad Machu Picchu, omdat hij zijn blote achterwerk had laten zien aan andere toeristen. De Peruaanse krant Diario Correo meldde dat de Nederlander in gezelschap was van een Duitser en een Zweed.

Logo_boekenweekgeschenk_2018_gezien_de_feiten__sa_t_it_l_n_derhinne_leit_-_griet_op_de_beeck

Gratis met trein op 18 maart met Boekenweekgeschenk


Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. NS brengt reizigers gratis door heel Nederland op de laatste dag van de Boekenweek. Het enige wat men daar voor hoeft te doen, is het boek bij controle te tonen aan de conducteur in de trein. Het Boekenweekgeschenk van 2018, Gezien de Feiten, is geschreven door Griet Op d...

Logo_love_groningen

Opnieuw positieve cijfers voor toeristisch Groningen


Groningen doet het goed op toeristisch gebied. Verschillende musea en culturele instellingen zagen vorig jaar een stijging in hun bezoekersaantallen. Dat Groningen in trek is, merkt ook de VVV-winkel op de Grote Markt. De winkel handhaaft haar positie als derde VVV van Nederland en de Martinitoren werd maar liefst 70.500 keer beklommen. Ook Mark...

Logo_der_aa_kerk_vanaf_ub_gezien_groningen

Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk


Van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart is het weer zover: dan vindt het beroemde Whisky Festival Noord-Nederland plaats in de Der Aa-kerk in Groningen. Het festival trekt traditioneel vele duizenden bezoekers naar de monumentale kerk. Het festival is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar is juist ook zeer geschikt voor de be...

Logo_geestmerambacht_foto_ellen_de_vries

Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht


Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.

Logo_rss_entry-144821

BLØF speelt op Parkpop


DEN HAAG - De Zeeuwse band BLØF staat dit jaar op het podium tijdens Parkpop. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-144820

George Ezra speelt in Afas Live


AMSTERDAM - George Ezra staat op dinsdag 30 oktober in Afas Live in Amsterdam. Het is voor de singer-songwriter de eerste keer dat hij zo'n grote eigen show speelt in Nederland na eerdere optredens in Paradiso, Melkweg en De Oosterpoort.

Logo_rss_entry-144823

Borsato nog twee keer in Carré


DELFT - Marco Borsato geeft op 29 november en 2 december twee extra concerten in theater Carré in Amsterdam. De kaarten voor de twee eerder aangekondigde concerten zijn uitverkocht, meldde organisator Mojo vrijdag.

Logo_playa_del_carmen_beach

Consulaat VS in toeristenoord Mexico dicht


PLAYA DEL CARMEN (ANP) - De Verenigde Staten hebben hun consulaat in het populaire Mexicaanse toeristenoord Playa del Carmen wegens ,,een veiligheidsrisico'' gesloten. Ook mogen Amerikaanse regeringsmedewerkers voorlopig niet naar Playa del Carmen reizen.

Logo_zwembadbranche_logo

ZwembadBranche Congres 2018: ‘De toekomst van de zwembranche’


Op 28 maart vindt het jaarlijks ZwembadBranche Congres plaats en zal de zwembranche weer worden geïnspireerd door een mooie line up van sprekers en diverse workshops. Dit jaar staat het congres in het teken van de toekomst: is jouw zwembad futureproof? En natuurlijk is deze dag zoals altijd ook een mooie gelegenheid om weer even bij te praten me...

Logo_rss_entry-144660

N.E.R.D. en Tom Odell ook op Lowlands


BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lowlands heeft weer een reeks nieuwe namen gestrikt. Zo komen ook N.E.R.D, James Bay, Gogol Bordello, Jacob Banks, De Jeugd van Tegenwoordig, King Gizzard & The Lizard Wizard, Patti Smith en Tom Odell in augustus naar Biddinghuizen.

Logo_atomium_brussel

Atomium pakt uit op zestigste verjaardag


BRUSSEL (ANP) - Het Atomium in Brussel viert dit jaar zijn zestigste verjaardag met tal van activiteiten en drie tentoonstellingen onder de verzamelnaam Galaxy 58. Het jubileum wordt in het weekend van 23 maart ingeluid met klassieke muziek en een kinderfeest. Verder zijn er rommelmarkten, vuurwerk, speeddating en een jarenvijftigrockfestival. O...

Logo_rss_entry-144525

Paul Elstak naar Supersized Kingsday


EINDHOVEN - Headhunterz, Paul Elstak en Brennan Heart komen op 27 april naar Supersized Kingsday in Aquabest bij Eindhoven. Ook Angerfist is aangekondigd. In totaal bestaat de line-up uit 150 artiesten. De organisatie verwacht 40.000 bezoekers op de vijfde editie.

Logo_rss_entry-144462

Ilse DeLange speelt World Of Hurt in Carré


AMSTERDAM - Ilse DeLange viert dit jaar het twintigjarig bestaan van haar debuutalbum World Of Hurt met een speciaal concert in Theater Carré in Amsterdam. De zangeres speelt de plaat dan eenmalig integraal. Het optreden op 23 juni wordt Ilse's eerste solo-optreden sinds 2015.