NRG Nieuws nieuws

Logo_glacierlandwasser

Zwitsers bouwen steilste spoorbaan ter wereld


STOOS (ANP) - Het Zwitserse bergdorpje Stoos is vanaf zondag bereikbaar via de steilste spoorweg ter wereld. Hoewel de trein op sommige plaatsen een helling van wel 47,7 graden neemt, hoeven de passagiers niet bang te zijn dat ze uit hun stoel vallen. De trein heeft cilindrische coupés die eruitzien als grote biervaten en die meedraaien, zodat d...

Logo_rss_entry-132763

Rembrandt in foute kersttrui voor goed doel


AMSTERDAM - Het wassen beeld van Rembrandt in Madame Tussauds is deze week gehuld in een onooglijke kersttrui om aandacht te vragen voor de benarde situatie van kinderen die op de vlucht zijn. Save the Children hoopt dat zo veel mogelijk mensen het voorbeeld volgen. De hulporganisatie heeft deze vrijdag uitgeroepen tot Foute Kersttruiendag.

Logo_rss_entry-132769

Toneelgroep Maastricht verdubbelt publiek


MAASTRICHT - Toneelgroep Maastricht heeft in 2017 bijna 70.000 bezoekers getrokken met haar voorstellingen. Met name Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal van Servé Hermans met Huub Stapel en Rowwen Hèze, werd een echte hit. Bijna 27.000 mensen kwamen kijken in het hele land.

Logo_rss_entry-132582

Iggy Pop headliner op Paaspop 2018


SCHIJNDEL - De Amerikaanse rocklegende Iggy Pop staat bovenaan op het affiche van Paaspop 2018. De organisatie maakte donderdag een nieuwe lading van 29 artiesten bekend.

Logo_rss_entry-132585

Live en Billy Idol op Bospop


WEERT - Live, A-ha en Billy Idol staan volgend jaar op het podium van Bospop in Weert. Dat maakte Mojo donderdag bekend.

Logo_rss_entry-132592

Expositie omgekomen persfotograaf Oerlemans


ROTTERDAM (ANP) - De Kunsthal in Rotterdam presenteert vanaf zaterdag het werk van Jeroen Oerlemans. De Nederlandse persfotograaf werd vorig jaar oktober in de Libische stad Sirte gedood door een sluipschutter van IS. Oerlemans' weduwe stelde de tentoonstelling samen.

Logo_rss_entry-132547

Guus Meeuwis en Lil Kleine op Indian Summer


LANGEDIJK - Guus Meeuwis, Broederliefde, Lil Kleine en Boef staan op het podium van Indian Summer 2018. Ook De Jeugd Van Tegenwoordig, Dotan, Di-rect, Sam Feldt en Frequencerz zijn toegevoegd aan de line-up van het festival in Langedijk. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Logo_rss_entry-132454

IJsbeeldenfestival gaat definitief niet door


ZWOLLE (ANP) - Het doek is definitief gevallen voor het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Volgens de organisatie duurt het te lang om een nieuwe tent op te zetten, waardoor de beelden gaan smelten. Dinsdag stortte de tent in nadat er veel sneeuw was gevallen.

Logo_rss_entry-132188

NS begint met normale dienstregeling


UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen beginnen dinsdag met een normale dienstregeling. De nasleep van de sneeuwval kan echter nog invloed hebben op het treinverkeer. ,,Denk aan kortere treinen, vertrek van andere sporen en uitval van spitstreinen'', schetst een woordvoerder. Ook zijn er waarschijnlijk lichte vertragingen her en der op het sp...

Logo_rss_entry-132206

Schiphol weer normaal in bedrijf


SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol draait dinsdag weer nagenoeg normaal. Alle start- en landingsbanen zijn weer sneeuwvrij. Wel zijn er nog een aantal vluchten vertraagd. ,,We hebben twee dagen met sneeuw achter de rug, dat werkt nog wel even door in de operatie" , zegt een woordvoerder van Schiphol.

Logo_rss_entry-132111

Een derde vluchten Schiphol geannuleerd


SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is maandag vanwege het winterweer een derde van alle vluchten geschrapt. In totaal gaat het om 430 enkele vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen, laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Schiphol adviseert vliegtuigpassagiers de reisinformatie over hun reis in de gaten te houden.

Logo_rss_entry-132088

Veel overlast door sneeuw op Eindhoven Airpor


EINDHOVEN (ANP) - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport heeft maandag veel last gehad door de sneeuwval. Ten minste twaalf vertrekkende vluchten werden geannuleerd en negen arriverende vluchten moesten uitwijken naar een ander vliegveld.

Logo_rss_entry-132114

Te veel sneeuw voor première Opvliegers 3


HAARLEM - De première van de theatercomedy Opvliegers 3 New York New York gaat maandagavond niet door vanwege het winterweer. Dit heeft Rick Engelkes besloten na overleg met de Stadsschouwburg in Haarlem. De première wordt verplaatst naar maandag 8 januari.

Logo_rss_entry-132088

Eindhoven Airport dicht door sneeuw


EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport is maandagmiddag gesloten vanwege de sneeuwval. Als gevolg van het weer is vliegverkeer niet mogelijk, laat de regionale luchthaven weten. Diverse vluchten van- en naar het vliegveld zijn geannuleerd, vertraagd of uitgeweken.

Logo_rss_entry-132107

Freek Vonk kondigt laatste extra show aan


AMSTERDAM - Freek Vonk staat tijdens de kerstvakantie maar liefst negen keer op het podium van AFAS live. De bioloog laat via Twitter weten dat er nog een negende en laatste show is toegevoegd aan de reeks Op Wereldreis. Op 27, 28 en 29 december geeft Freek drie shows per dag.

Logo_rss_entry-132090

Fadozangeres Mariza komt naar Carré


AMSTERDAM - Fadozangeres Mariza geeft op zaterdag 28 april een optreden in theater Carré in Amsterdam. Na zes jaar keert ze terug ze terug naar Carré met een nieuwe cd en klassiekers uit haar muzikale loopbaan.